308
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στην τηλεοπτική εμφάνισή του στο Mega, το πρωί της Τρίτης | MegaTV/CreativeProtagon

Γεραπετρίτης: Οποιος κάνει το εμβόλιο της Covid-19 θα παίρνει βεβαίωση εμβολιασμού

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2020, 12:09
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στην τηλεοπτική εμφάνισή του στο Mega, το πρωί της Τρίτης
|MegaTV/CreativeProtagon

Γεραπετρίτης: Οποιος κάνει το εμβόλιο της Covid-19 θα παίρνει βεβαίωση εμβολιασμού

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2020, 12:09

Εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται η πρώτη παρτίδα των εμβολίων για τον κορονοϊό στη χώρα μας. Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος είπε ότι «μια κρίσιμη μάζα εμβολίων για όσους πρέπει να εμβολιαστούν θα αξιοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου»

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Γεραπετρίτης επιβεβαίωσε ότι θα έχουν προτεραιότητα οι υγειονομικοί και οι ευάλωτοι συμπολίτες μας. «Σύντομα ελπίζουμε να εμβολιάσουμε ένα ικανό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού», προσέθεσε.

Σύμφωνα πάντως με τον υπουργό Επικρατείας, υπάρχουν κάποιες δυσκολίες στη μεταφορά του εμβολίου, αλλά και στο ζήτημα των σημείων εμβολιασμού.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι ο εμβολιασμός θα είναι οικειοθελής.

«Θα γίνει εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού για ανάγκη εμβολιασμού. Να κατανοήσει ο πληθυσμός ότι δεν είναι ζήτημα ατομικής υγείας το εμβόλιο, αλλά συλλογικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Να πάμε στο εμβόλιο, όλα τα εμβόλια που είναι στο στάδιο προέγκρισης έχουν υψηλό στάδιο αποτελεσματικότητας και δεν εμφανίζουν παρενέργειες. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξ αυτού» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τους υγειονομικούς και την ανάγκη να εμβολιαστούν, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει γιατρός, νοσηλευτής η όποιος ασχολείται με διοίκηση νοσοκομείων, που να μην αντιλαμβάνεται τη σημασία τού να εμβολιάζεται κάποιος».

Μάλιστα, όπως είπε, το υπουργικό συμβούλιο αλλά και εν γένει το πολιτικό προσωπικό της χώρας θα εμβολιαστεί από τους πρώτους.

«Το υπουργικό συμβούλιο θα εμβολιαστεί από τους πρώτους. Το πολιτικό προσωπικό θα πρέπει να εμβολιαστεί, όχι μόνο γιατί είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια του κράτους να διασφαλίζεται η υγεία όσων είναι σε κρίσιμες θέσεις, αλλά και για να δοθεί ένα παράδειγμα προς του πολίτες».

Ακόμα, ανέφερε, ότι οποιοσδήποτε εμβολιάζεται θα λαμβάνει βεβαίωση εμβολιασμού, τόσο για να αποφεύγονται οι διπλο-εμβολιασμοί όσο και «για να μπορεί να ταξιδεύει ελεύθερα, χωρίς να υφίσταται τη διαδικασία του τεστ».

Επιπλέον, αναφέρθηκε σε μια ελληνική ομάδα επιστημόνων που έφτιαξαν έναν γρήγορο τεστ κορονοϊού.

«Πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να παράγουμε και δικά μας τεστ. Αυτό θα δημιουργήσει μια δυνατότητα για να κάνουμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό τεστ στον πληθυσμό».