333
O Παναγιώτης Αρκουμανέας κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. | INTIMENEWS/© Intime p.a.

Αρκουμανέας: Υπάρχει μόνο ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 18:55
O Παναγιώτης Αρκουμανέας κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ.
|INTIMENEWS/© Intime p.a.

Αρκουμανέας: Υπάρχει μόνο ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 18:55

Ξέσπασε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. τη Δευτέρα για τα δημοσιεύματα που μιλούν για «παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ».

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κ. Αρκουμανέας εξήγησε ότι συμμετείχε εκτάκτως στην επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς «θεωρώ απαράδεκτα τα κακόβουλα δημοσιεύματα. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να απαξιώνουν την εργασία των επιστημόνων του ΕΟΔΥ και να αμφισβητούν την εγκυρότητα των στοιχείων. Υπάρχει μόνο ένα σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορονοϊού. Ολοι, δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια καταχωρούμε στο ίδιο σύστημα».

Σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα καθημερινά τα δημόσια και τα ιδιωτικά νοσοκομεία, καταχωρούν τα κρούσματα με έναν τρόπο. «Και αυτά αναλύονται από τους επιστήμονες ώστε κάθε ημέρα στις 6:00 το απόγευμα να έχουμε την ενημέρωση. Επίσης, επειδή διάβασα για κάποιες συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες: Φαντάζομαι πως αυτοί που τα έχουν γράψει εννοούν τη σύμβαση της 2ας Ιουνίου, που είναι αναρτημένη στη Διαύγεια και αφορά τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ, τις ΚΟΜΥ. Και οι ΚΟΜΥ καταγράφουν τα κρούσματα στο ένα και μοναδικό μητρώο ασθενών. Τα δημοσιεύματα αυτά βλάπτουν την εθνική προσπάθεια», είπε, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία σκιά στην καταγραφή και παρουσίαση, καθημερινά, των στοιχείων για τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή για συνεχή συνεργασία της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τουλάχιστον σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, έκανε λόγο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου.

Παίρνοντας τον λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, υποστήριξε ότι όλες οι υπηρεσίες συνεργάζονται σαν μία ομάδα και το μόνο που υπάρχει «είναι η κοινή μας αγωνία. Και έτσι συνεχίζουμε μαζί τον αγώνα σε αυτή την πρωτοφανή παγκόσμια απειλή».

Αντίστοιχες ήταν και οι δηλώσεις του επίκουρου καθηγητής του ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος επίσης διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ένα και μόνο μητρώο ασθενών Covid-19

Εισαγγελική έρευνα

Πάντως, μετά το σάλο που προκλήθηκε για παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων με κορονοϊό από τον ΕΟΔΥ, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνα διέταξε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας, την οποία ανέθεσε στον επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης Νίκο Ορνεράκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...