496
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε συζήτηση στη Βουλή | Menelaos Myrillas / SOOC

Γεννηματά: Αν δεν κάναμε τεστ κορονοϊού στον γιο μου, θα κολλούσαμε άλλους 100

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2020, 14:27
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε συζήτηση στη Βουλή
|Menelaos Myrillas / SOOC

Γεννηματά: Αν δεν κάναμε τεστ κορονοϊού στον γιο μου, θα κολλούσαμε άλλους 100

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2020, 14:27

Την περιπέτεια που έζησε η ίδια στην οικογένειά της, όταν ο έφηβος γιος της διαγνώστηκε θετικός με τον κορονοϊό, περιέγραψε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι για την ίδια ήταν και μια ευκαιρία να διαπιστώσει τις αδυναμίες του ΕΟΔΥ.

Προ ημερών είχε γίνει γνωστό ότι ο γιος της κυρίας Γεννηματά βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό έπειτα από προληπτικό τεστ, όταν είχε εντοπιστεί κρούσμα σε καθηγητή στο σχολείο του.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είπε ότι το έμαθε στη Βουλή, ενώ διεξαγόταν η συζήτηση για τον πτωχευτικό κώδικα, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

«Την Κυριακή που είχαμε τη συζήτηση στη Βουλή, την ώρα που μιλούσε ο κ. Μητσοτάκης, μας ειδοποίησαν με SMS από το σχολείο ότι βρέθηκε ένας καθηγητής θετικός και έπρεπε όλη η τάξη του γιου μου να μπει σε καραντίνα. Οπως καταλαβαίνετε, δεν με χωρούσε η αίθουσα της Βουλής», είπε στο Mega.

Η ίδια, την επομένη, επικοινώνησε με το σχολείο και ρώτησε αν θα έπρεπε να κάνουν τεστ στα παιδιά που μπήκαν σε καραντίνα και ποιες είναι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

«Διαπίστωσα με έκπληξη –παρότι είχα την υποψία– ότι δεν ήταν υποχρεωτικό να υποβάλουμε τα παιδιά σε τεστ. Αρκούσε να τα περιορίσουμε. Επειδή όμως το παιδί μου είπε ότι είχε μεγάλη αδυναμία, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ούτε πυρετό, ούτε βήχα, σκέφτηκα ότι δεν μπορεί να είναι σύμπτωση. Έτσι υποβλήθηκε σε τεστ και βγήκε θετικός.

»Του κάναμε το τεστ, γιατί μένουμε έξι άτομα σε αυτό το σπίτι. Και μπορεί να μην τον αφήναμε να βγει από το σπίτι να πάει στο σχολείο, αλλά σίγουρα κάποιος άλλος από τους έξι θα κολλούσε, καθώς εμείς συνεχίζαμε τη ζωή μας κανονικά. Οι υπόλοιποι κυκλοφορούσαν, πήγαιναν στις δουλειές τους, εγώ έβλεπα ανθρώπους κάθε μέρα στη Βουλή, έκανα συναντήσεις με άλλους βουλευτές και συνεργάτες. Μόνο η οικογένειά μας θα μπορούσε να κολλήσει άλλους 100, αν δεν είχα σκεφτεί από μόνη μου να κάνω τεστ στο παιδί».

Η ζωή με τον γιο της υπό περιορισμό στο σπίτι, στο δωμάτιό του, ήταν δύσκολη. «Αφήναμε το φαγητό έξω από την πόρτα, πιάνουμε τα πράγματα με γάντια ενώ φοράμε μάσκα, τα πλένουμε χωριστά με καυτό νερό, απολυμαίνουμε πόρτες, διακόπτες συνεχώς, δεν βγαίνει από το δωμάτιο», είπε.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και τα μέλη της οικογένειάς της υποβλήθηκαν σε τεστ που βγήκαν αρνητικά, ενώ και η ίδια έμεινε σε καραντίνα προληπτικά.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική διάσταση του όλου ζητήματος, η κυρία Γεννηματά είπε ότι «χάθηκε το πλεονέκτημα που κερδίσαμε όλοι μαζί οι Έλληνες στην πρώτη φάση της πανδημίας», ενώ απέδωσε το ξέσπασμα που παρατηρείται «μεταξύ άλλων στον τουρισμό και το άνευ όρων άνοιγμα των συνόρων, καθώς και στον συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Σχετικά με τις προσλήψεις των γιατρών, δήλωσε ότι τώρα ξεκινούν και είναι άγνωστο το πότε θα πάνε κανονικά στα νοσοκομεία. Επιπλέον, η κυρία Γεννηματά σημείωσε ότι, εκτός από τη δωρεά της Βουλής και του ιδρύματος Νιάρχος, δεν υπήρξε κάποια άλλη κίνηση για την ενίσχυση του ΕΣΥ και διατύπωσε την άποψη ότι πρέπει να υπάρχει διατίμηση στα τεστ και να καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...