390
Στο κέντρο οι νεόνυμφοι Ισα Αμπάνι και Ανάντ Πιραμάλ και στην άκρη δεξιά ο πανίσχυρος δισεκατομμυριούχος μπαμπάς της νύφης, Μουκές Αμπάνι | Instagram / Isha Ambani

Γάμος αλά ινδικά, αξίας 90 εκατομμυρίων ευρώ!

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 17:50
Στο κέντρο οι νεόνυμφοι Ισα Αμπάνι και Ανάντ Πιραμάλ και στην άκρη δεξιά ο πανίσχυρος δισεκατομμυριούχος μπαμπάς της νύφης, Μουκές Αμπάνι
|Instagram / Isha Ambani

Γάμος αλά ινδικά, αξίας 90 εκατομμυρίων ευρώ!

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 17:50

Η κόρη του πλουσιότερου Ινδού παντρεύτηκε σε μια παραδοσιακή και ακριβοπληρωμένη τελετή στη Βομβάη, με καλεσμένους, αστέρες του Μπόλιγουντ, αλλά και τη Μπιγιονσέ και τη Χίλαρι Κλίντον.

Η Ινδία είναι μία χώρα με εξωπραγματικές αντιθέσεις, ανάμεσα στους μυθικά πλούσιους μεγιστάνες και τον λαό που συχνά υποφέρει από υποσιτισμό και τραγικές συνθήκες διαβίωσης. Το γεγονός ότι ο γάμος της χρονιάς κόστισε περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ, απλώς κάνει αυτές τις αντιθέσεις να φαντάζουν ακόμη μεγαλύτερες και φυσικά, προκλητικές.

Οι βαθύπλουτοι νεόνυμφοι Ισα Αμπάνι και Ανάντ Πιραμάλ (Instagram / Isha Ambani)

Με τον γάμο αλά ινδικά, ενώνονται δύο από τις ισχυρότερες οικογένειες της Ινδίας. Η νύφη, η 27χρονη Ισα Αμπάνι είναι η κόρη του Μουκές Αμπάνι, του επικεφαλής της κοινοπραξίας Reliance, με την περιουσία του να ανέρχεται, σύμφωνα με το Forbes, στα 43 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο γαμπρός, ο 33χρονος Ανάντ Πιραμάλ είναι κληρονόμος επιχειρήσεων του φαρμακευτικού και μεσιτικού τομέα. Το γαμήλιο πάρτι έγινε στην κατοικία του Αμπάνι, ένα κτίριο 27 ορόφων, γνωστό ως ένα από τα ακριβότερα σπίτια στον κόσμο. Καλύφθηκε με κόκκινα τριαντάφυλλα και διακοσμήθηκε με φώτα και λουλούδια για την ιδιαίτερη περίσταση.

Ο γαμπρός και η νύφη έφτασαν με αυτοκίνητα-αντίκες, την ώρα που σωματοφύλακες προστάτευαν την είσοδο του κτιρίου από τους παρείσακτους και τους παπαράτσι.

Οι φωτογραφίες του γάμου θυμίζουν σκηνές από ταινία Μπόλιγουντ (Isha Ambani / Instagram)

Το περιοδικό Filmfare έγραψε ότι 600 άτομα προσκλήθηκαν στον γάμο, τον οποίο ινδικά ΜΜΕ αποκάλεσαν «the big, fat Indian wedding». Στους εορτασμούς, πριν από τη γαμήλια τελετή, συμπεριλαμβανόταν μία πριβέ συναυλία από την αμερικανίδα τραγουδίστρια Μπιγιονσέ (στη φωτογραφία κάτω).

View this post on Instagram

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

Δεκάδες ναυλωμένα αεροπλάνα πέταξαν για το Ουνταϊπούρ για τους εορτασμούς του γάμου, οι οποίοι ξεκίνησαν αρκετές ημέρες νωρίτερα στην πόλη με γλέντια, τραγούδια και χορούς.

Η Αμπάνι αποφοίτησε από το Γέιλ το 2014 και από τότε βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο δύο εταιρειών της αυτοκρατορίας του πατέρα της. Το 2015, το Forbes, την χαρακτήρισε ως μία από τις ασιάτισσες γυναίκες που πρέπει να ακολουθεί (στα social media) και να παρακολουθεί κανείς.

Οι Κλίντον και η οικογένεια Αμπάνι είναι γνωστοί εδώ και 18 χρόνια και συναντήθηκαν αρκετές φορές τόσο στην Ινδία όσο και στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Τον περασμένο Μάρτιο μάλιστα, όταν η Χίλαρι Κλίντον επισκέφθηκε την Ινδία για μία ομιλία σε συνέδριο στη Βομβάη, γευμάτισε με τους Αμπάνι στην 27ώροφη κατοικία τους.

Οπως σχολίασαν οι Times του Λονδίνου, «ο ινδικός γάμος κόστισε δύο φορές και κάτι περισσότερο από τον αντίστοιχο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...