257
|

Νεοναζί λέρωσαν με σβάστικες γκράφιτι του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2020, 14:51

Νεοναζί λέρωσαν με σβάστικες γκράφιτι του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2020, 14:51

Τα αρρωστημένα μυαλά νεοφασιστών εκδηλώθηκαν και πάλι, μουντζουρώνοντας το πρόσωπο του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε γκράφιτι στο Παλαιό Φάληρο και ζωγραφίζοντας πάνω του σβάστικες και το σήμα των Ες Ες.

To γκράφιτι με τη μορφή του καλαθοσφαιριστή των Μιλγουόκι Μπακς και της Εθνικής Ελλάδος έχει γίνει εδώ και καιρό σε καφάο του ΟΤΕ στο Παλαιό Φάληρο (δείτε το κάτω πριν και μετά την ασχήμια των βανδάλων νεοναζί).

Στα τέλη Μαΐου ο Γιάννης Αντετονκούμπο πήρε θέση για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ με ένα «φτάνει πια, είναι ώρα για αλλαγή» στο Τwitter, ενώ λίγες ημέρες αργότερα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων στις ΗΠΑ κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

«Αυτή είναι η πόλη μας… Θέλουμε αλλαγή, θέλουμε δικαιοσύνη. Δεν θέλω το παιδί μου να δει κάτι τέτοιο και να έχει μίσος στην καρδιά του. Θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει εδώ, στο Μιλγουόκι, και να μη φοβάται να περπατήσει στους δρόμους», ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει.

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση του βίντεο της Νike στο Instagram για την κατάσταση στις ΗΠΑ:

«Για μία φορά, μην το κάνεις. Μην προσποιηθείς ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις ΗΠΑ. Μη γυρίσεις την πλάτη στον ρατσισμό. Μην αποδεχθείς να χάνονται ζωές αθώων. Μην ψάξεις για άλλες δικαιολογίες».

View this post on Instagram

✊?✊?✊?✊?✊?✊ #united

A post shared by Giannis Antetokounmpo (@giannis_an34) on

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, η φράση «We can’t breathe» για τη δολοφονία Φλόιντ προστέθηκε στο τεράστιο γκράφιτι που απεικονίζει τον ΜVP του περυσινού πρωταθλήματος του ΝΒΑ, στο ανοιχτό γήπεδο του Τρίτωνα, στα Σεπόλια, περιοχή όπου μεγάλωσε ο Γιάννης μαζί με τα αδέλφια του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...