200
Αριστερά, διακρίνονται γυναίκες και παιδιά που βρίσκονταν εγκλωβισμένα στη νησίδα | YouTube/Open

Εβρος: Επιχείρηση για τη διάσωση και μεταφορά των 80 μεταναστών

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2023, 17:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 4/6/2023, 20:05
Αριστερά, διακρίνονται γυναίκες και παιδιά που βρίσκονταν εγκλωβισμένα στη νησίδα
|YouTube/Open

Εβρος: Επιχείρηση για τη διάσωση και μεταφορά των 80 μεταναστών

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2023, 17:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 4/6/2023, 20:05

Σε εξέλιξη βρισκόταν, στις 8 μ.μ. της Κυριακής, επιχείρηση για την περισυλλογή και την μεταφορά των 80 περίπου μεταναστών, που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε ελληνική νησίδα στον Έβρο, στην περιοχή Μαρασιά.

Στο σημείο βρίσκονταν δυνάμεις της ΕΜΑΚ, συνοριοφύλακες, δυνάμεις της Frontex καθώς και παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Ορεστιάδα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, oι μετανάστες φαίνονταν να είναι καλά στην υγεία τους. Οι περισσότεροι ήταν Κούρδοι Γεζίντι.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση είχε επιβεβαιώσει πως 80 περίπου μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, κατέληξαν σε νησίδα στο ελληνικό τμήμα του Έβρου, και τόνισε ότι θα αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος στη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Ι. Σαρμά, οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, «ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα».

Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, 80 περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...