342
Η σοκαριστική φωτογραφία που συνόδευε τη σχετική ανάρτηση της Ελληνικής Αστυνομίας στο Χ | X/hellenicpolice

Εθαψε ζωντανό τον σκύλο του! ΕΛ.ΑΣ: «Είναι να αναρωτιέσαι ποιος έχει δύο και ποιος τέσσερα πόδια»

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2025, 13:53
Η σοκαριστική φωτογραφία που συνόδευε τη σχετική ανάρτηση της Ελληνικής Αστυνομίας στο Χ
|X/hellenicpolice

Εθαψε ζωντανό τον σκύλο του! ΕΛ.ΑΣ: «Είναι να αναρωτιέσαι ποιος έχει δύο και ποιος τέσσερα πόδια»

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2025, 13:53

«Είναι να αναρωτιέσαι ποιος έχει δύο και ποιος τέσσερα πόδια».

Με τη φράση αυτή σχολίασε η Ελληνική Αστυνομία το αποτρόπαιο θέαμα που αντίκρισαν στελέχη της στη Νέα Μηχανιώνα, όπου 90χρονος έθαψε ζωντανό σε χωράφι, δεμένο και φιμωμένο, τον γέρικο (17 ετών σύμφωνα με το ρεπορτάζ) σκύλο του!

Εικόνα

Χάρη στην άμεση επέμβαση των αστυνομικών, έπειτα από σχετική ειδοποίηση περαστικού, ο σκύλος που έμελλε να ζήσει το μαρτύριο αυτό στα τελευταία χρόνια της ζωής του, μεταφέρθηκε, ευτυχώς ζωντανός, στον Σύνδεσμο Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης για κτηνιατρική φροντίδα.

Στον 90χρονο που ισχυρίστηκε ότι έθαψε ζωντανό το σκυλί επειδή -λέει- δεν ήθελε να το βλέπει να υποφέρει λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του, επιβλήθηκε πρόστιμο 30.300 ευρώ, ενώ σε βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη με την κατηγορία της απόπειρας θανάτωσης ζώου συντροφιάς.

Ακολουθεί η ανάρτηση της ΕΛ.ΑΣ με τις φωτογραφίες-σοκ από το περιστατικό και το «respect» στον περαστικό που το αντιλήφθηκε και την ειδοποίησε έγκαιρα, αλλά και στους αστυνομικούς του Α.Τ. Θερμαϊκού που προλάβαν να ξεθάψουν ζωντανό το σκυλάκι με τα ίδια τους τα χέρια:

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση για την υπόθεση, μετά την απολογία του στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. ο 90χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οπως έγινε γνωστό, πριν θάψει ζωντανό το άτυχο ζώο, έδεσε με χαρτοταινία τα πόδια και τη μουσούδα του και το εβαλε μέσα σε μία μαύρη σακούλα.

Και ενώπιον της ανακρίτριας, ο 90χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το σκυλί είχε θέματα υγείας το τελευταίο διάστημα, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του.

«Νόμιζα πως ήταν νεκρό», είπε, επικαλούμενος τον νομικό ισχυρισμό της πλάνης.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος υπό τους προαναφερθέντες όρους και με την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών προστίμων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...