173
Αμερικανική βάση στη Συρία (φωτογραφία αρχείου) | EPA/SEDAT SUNA

Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Συρία: Αμερικανός σκοτώθηκε από επίθεση ιρανικού drone σε στρατιωτική βάση

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2023, 09:57
Αμερικανική βάση στη Συρία (φωτογραφία αρχείου)
|EPA/SEDAT SUNA

Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Συρία: Αμερικανός σκοτώθηκε από επίθεση ιρανικού drone σε στρατιωτική βάση

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2023, 09:57

Ενας αμερικανός υπεργολάβος σκοτώθηκε και πέντε στρατιώτες τραυματίστηκαν από επίθεση drone ιρανικής κατασκευής σε αμερικανική στρατιωτική εγκατάσταση στη βόρεια Συρία, την Πέμπτη.

Σε αντίποινα, ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα στη Συρία το βράδυ της Πέμπτης, από τα οποία σκοτώθηκαν οκτώ μέλη ενόπλων οργανώσεων προσκείμενων στο Ιράν.

Η επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος έγινε εναντίον βάσης δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ κοντά στη Χασάκα (στα βορειοανατολικά), το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο αμερικανός υπουργός Αμυνας, Λόιντ Οστιν, ανέφερε πως τα αεροπορικά πλήγματα, σε αντίποινα, έβαλαν στο στόχαστρο οργανώσεις που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα του στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

«Οι αεροπορικές επιδρομές διεξήχθησαν σε αντίδραση στην επίθεση καθώς και σε σειρά πρόσφατων επιθέσεων εναντίον δυνάμεων του (διεθνούς αντιτζιχαντιστικού) συνασπισμού από οργανώσεις που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης», διευκρίνισε ο Οστιν.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «αμερικανικά πλήγματα είχαν στόχο μια αποθήκη όπλων μέσα στην πόλη Ντέιρ Εζόρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι φιλοϊρανοί μαχητές. Αλλοι δύο μαχητές σκοτώθηκαν από πλήγματα στην έρημο Μαγιαντίν και κοντά στο αλ-Μπουκάμαλ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...