473
Στα μέτρα τήρησης της τάξης και ο «Αίαντας» -το ειδικό υδροφόρο- της ΕΛ.ΑΣ. | INTIMEnews

Επέτειος Γρηγορόπουλου υπό τη σκιά των «κίτρινων γιλέκων»: Ποιοι δρόμοι και από πότε θα κλείσουν

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2018, 08:36
Στα μέτρα τήρησης της τάξης και ο «Αίαντας» -το ειδικό υδροφόρο- της ΕΛ.ΑΣ.
|INTIMEnews

Επέτειος Γρηγορόπουλου υπό τη σκιά των «κίτρινων γιλέκων»: Ποιοι δρόμοι και από πότε θα κλείσουν

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2018, 08:36

Σε επιφυλακή είναι οι δυνάμεις της Αστυνομίας για τυχόν επεισόδια κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 10η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μαθητές και φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ στο ίδιο σημείο έχει προγραμματιστεί πορεία και το απόγευμα στις 18.00.

Στις 21:00 το βράδυ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Συγκεντρώσεις και πορείες θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονικη (στην Καμάρα) και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι ίδια με αυτά του Πολυτεχνείου, καθώς υπάρχει ο φόβος μιμητών των επεισοδίων των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι με αφορμή την επέτειο. Πρόσφατες εξάλλου είναι τόσο η καταδρομική επίθεση στην έδρα των ΜΑΤ στην Καισαριανή, όσο και το βράδυ της Τρίτης στην οικία του Αλέκου Φλαμπουράρη, στη οδό Βουλγαροκτόνου.

Περίπου 5.000 αστυνομικοί είναι σε αυξημένη επιφυλακή  ενώ στα μέτρα τήρησης της τάξης θα συνδράμουν drones, το ελικόπτερο, όπως και η «αύρα» της ΕΛ.ΑΣ ο γνωστός ως ΑΙΑΝΤΑΣ – το όχημα εκτόξευσης νερού που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα πρόσφατα επεισόδια του Πολυτεχνείου. Στο σχέδιο δράσης περιλαμβάνεται και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής. Οχήματα με τα πληρώματά τους βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αν και όποτε χρειαστεί.

Κλειστοί δρόμοι και Μετρό

Από το μεσημέρι θα αρχίζουν να κλείνουν και οι δρόμοι λόγω της  μαθητικής πορείας από τα Προπύλαια , μέσω των δρόμων Εδουάρδου Λω, Πεσμαζόγλου, πλατείας Κοραή, Σταδίου, Σύνταγμα και τελικό σημείο τη Βουλή. Στις 6 το απόγευμα, όπως προαναφέρθηκε, θα ξεκινήσει η συγκέντρωση από τα Προπύλαια στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στα Εξάρχεια.

Κλειστος  από τις 12 το μεσημέρι θα παραμείνει με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα. Οι συρμοί θα διέρχονται κανονικά χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Στη Θεσσαλονίκη  από τις 11 το πρωί θα υπάρξουν διακοπές- εκτροπές της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν.Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ.Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρ.Ντηλ, Βασ.Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ.Λαμπράκη, Κ.Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί.

Επίσης  δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ως εξής:

– Εθνικής Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Τσιμισκή.

– Εγνατία, στο τμήμα της από την οδό Γ΄Σεπτεμβρίου μέχρι οδό Εθνικής Αμύνης.

– Γρ.Λαμπράκη, στο τμήμα της από την οδό Εγνατία μέχρι την οδό Καυτανζόγλου.

– Αγ.Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λάζου Εξάρχη μέχρι την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου και στο τμήμα της από την οδό Προξένων μέχρι τη Στ. Δραγούμη.

– Γ΄Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την οδό Αγ.Δημητρίου μέχρι την οδό Γ. Λαμπράκη.

– Ολυμπιάδος, στο τμήμα της από την οδό Ελένης Ζωγράφου μέχρι το ύψος της οδού Κασσάνδρου.

– Αρμενοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Μελενίκου μέχρι την οδό Εθνικής Αμύνης.

– Βασ.Ηρακλείου, στο τμήμα της από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την οδό Καρόλου Ντηλ.

– Πανεπιστημίου, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Γ.Βιζυηνού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...