167
Ενα κίτρινο γιλέκο κρέμεται συμβολικά μέσα σε ένα κατ΄στημα που έχει βανδαλιστεί | Reuters

Υποχώρηση Μακρόν μπροστά στα «κίτρινα γιλέκα»: Ακυρώνει την αύξηση των φόρων στα καύσιμα

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2018, 23:49
Ενα κίτρινο γιλέκο κρέμεται συμβολικά μέσα σε ένα κατ΄στημα που έχει βανδαλιστεί
|Reuters

Υποχώρηση Μακρόν μπροστά στα «κίτρινα γιλέκα»: Ακυρώνει την αύξηση των φόρων στα καύσιμα

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2018, 23:49

Η κυβέρνηση της Γαλλίας εγκατέλειψε τα σχέδια της για αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα την οποία προηγουμένως είχε ανακοινώσει ότι θα αναστείλει για έξι μήνες, δήλωσε σήμερα στους βουλευτές ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ σε μια προσπάθεια να εξέλθει η χώρα από την κρίση των «κίτρινων γιλέκων».

Η γαλλική εθνοσυνέλευση ενέκρινε σήμερα το βράδυ με ψήφους 358 υπέρ έναντι 194 κατά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Φιλίπ, μετά από μια συζήτηση περίπου 5 ωρών.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για διάλογο και το αποδεικνύει επειδή αυτή η αύξηση της φορολογίας δεν περιλήφθηκε στον προϋπολογισμό του 2019», τόνισε.

Ενώ ο Γάλλος πρωθυπουργός έκανε σαφές στο κοινοβούλιο ότι η αύξηση δεν θα περιληφθεί στον προϋπολογισμό, δεν ανέφερε αν αυτή θα συμπεριληφθεί κατά τη διάρκεια του 2019 σε ενδεχόμενη αναθεώρηση του προϋπολογισμού.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν ζήτησε νωρίτερα σήμερα από τις πολιτικές και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις, από τους εργοδότες, να απευθύνουν μια ξεκάθαρη και κατηγορηματική έκκληση για ηρεμία, ενόψει των κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται αυτό το Σαββατοκύριακο από τα «κίτρινα γιλέκα» και τον κίνδυνο ταραχών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...