646
|

Oταν η μηνιαία ενοικίαση αυτοκινήτου συμφέρει περισσότερο από την αγορά

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2019, 13:30

Oταν η μηνιαία ενοικίαση αυτοκινήτου συμφέρει περισσότερο από την αγορά

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2019, 13:30

Ως οικογένεια ποτέ δεν ήμασταν κατά του αυτοκινήτου. Είχαμε ένα στο παρελθόν αλλά μετακομίζοντας στο Κέντρο το αφήσαμε – έτσι και αλλιώς είχε κλείσει τα 20 του. Δεν χρειάστηκε να πάρουμε άλλο: το σουπερμάρκετ είναι στα δύο τετράγωνα. Η σύζυγος εργάζεται από το σπίτι και στα λίγα ραντεβού που κάνει εκτός συνήθως πηγαίνει με ταξί. Εγώ, έτσι και αλλιώς, είχα βολευτεί με το μετρό και όταν προέκυπτε ανάγκη έπαιρνα και το λεωφορείο ή το τρόλεϊ. Μέχρι που μου ανακοίνωσαν ότι για τουλάχιστον έξι μήνες θα πρέπει να πηγαίνω τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα εκτός Αθηνών σε συναντήσεις με πελάτες από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Στην αρχή δοκίμασα τις υπεραστικές συγκοινωνίες, αλλά έτρωγα περίπου τέσσερις ώρες την ημέρα στις στάσεις και στα ΚΤΕΛ. Το ταξί, σε καθημερινή βάση, ήταν εκτός συζήτησης – και εκτός μπάτζετ. Και μετά έμαθα για την ενοικίαση αυτοκινήτου με το μήνα. Οι προσφορές δε, κάτι παραπάνω από οικονομικές: μπορούσες να νοικιάσεις αυτοκίνητο με μόλις 8 ευρώ την ημέρα (συν ΦΠΑ). Δηλαδή σχεδόν το ίδιο με την τιμή των εισιτηρίων των μέσων συγκοινωνίας, αστικών και υπεραστικών που χρησιμοποιούσα λόγω του νέου καθεστώτος, αν όχι φθηνότερο. Θα μου πείτε, βέβαια, για το κόστος των καυσίμων. Επειδή η προσφορά των 8 ευρώ είναι για αυτοκίνητα πόλης, αυτό θα είναι μικρό. Εάν ιδίως συνυπολογίσει κανείς τον χρόνο που εξοικονομείται, ο οποίος επίσης είναι χρήμα: οι τέσσερις ώρες σε αστικές συγκοινωνίες και ΚΤΕΛ την ημέρα αυτομάτως μειώνονται στο μισό απολαμβάνοντας επιπλέον την άνεση ενός αυτοκινήτου.

Ήταν πολύ καλό για να μην το μοιραστώ με τον εργοδότη μου, ο οποίος δεν γνώριζε καν την ύπαρξη της υπηρεσίας Avis Flex, που προσφέρει ενοικίαση αυτοκινήτου με το μήνα. Συμφώνησε αμέσως, γιατί έτσι και θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα ραντεβού μέσα σε μία μέρα και να πηγαίνουμε καθημερινά εκτός Αθηνών, με οικονομικό μάλιστα τρόπο. Αρχίζω να ψάχνω τις σελίδες της Avis Flex για να του προτείνω τι να πάρουμε.
Oι επιλογές μηνίαιας ενοικίασης αυτοκινήτου που έχουμε είναι πολλές:

Τα αυτοκίνητα πόλης είναι η καλύτερη και οικονομικότερη λύση για τις καθημερινές μετακινήσεις. Παρά το μικρό χρονικό διάστημα, η προσφορά για ενοικίαση αυτοκινήτου με το μήνα περιλαμβάνει ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης προς τρίτους και ασφάλεια κλοπής, μικτή ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας, σέρβις, οδική βοήθεια και αντικατάσταση του αυτοκινήτου σε περίπτωση ατυχήματος ή μηχανικής βλάβης. Δηλαδή, πλήρη ξεγνοιασιά σε σχέση με το να έχεις ένα δικό σου αυτοκίνητο…

Επίσης για οικονομική μετακίνηση αλλά με μεγαλύτερους χώρους και ανέσεις είναι η επόμενη κατηγορία αυτοκινήτων Economy. Σε άλλη κατηγορία υπάρχουν αυτοκίνητα για ενοικίαση με τον μήνα με καύσιμο πετρέλαιο, για ακόμα περισσότερη οικονομία στις μετακινήσεις, ενώ μπορεί κανείς να διαλέξει και ανάμεσα σε οικογενειακά μοντέλα και αυτόματα. Όλα σε άριστη κατάσταση, σε πολύ καλές τιμές και με πολλές καλύψεις, όπως ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας, οδική βοήθεια και αντικατάσταση οχήματος. 

Βλέπω μάλιστα ότι στο site της Avis φιλοξενείται και ηλεκτρονική φόρμα ενδιαφέροντος για να ζητήσω προσφορά μηνιαίας ενοικίασης αυτοκινήτου και να έρθουν οι άνθρωποι της εταιρείας σε επικοινωνία μαζί μου. Όμως, υπάρχουν και άλλοι τρόποι: να πάρω τηλέφωνο στο Avis Contact Center (210-6879800) και να ζητήσω να με εξυπηρετήσουν ή ακόμα και να επισκεφθώ έναν από τους σταθμούς ενοικίασης Avis σε όλη την Ελλάδα.

Όσο περισσότερο ψάχνω τις προσφορές της Avis Flex για να πρoτείνω στον εργοδότη μου, τόσο περισσότερο σκέφτομαι μήπως να πάρουμε και εμείς ένα με τη σύζυγό μου. Για τα εκτός Αθηνών ραντεβού αποφάσισα να προτείνω στον εργοδότη μου το Peugeot 208 Diesel, για χαμηλότερη κατανάλωση. Όσο για εμάς, το Volkswagen Up μοιάζει ιδανικό. Μικρό για να βρίσκουμε πάρκινγκ στο κέντρο, οικονομικό στα καύσιμα και το κυριότερο: μπορούμε να δοκιμάσουμε τη λύση της ενοικίασης αυτοκινήτου με το μήνα, χωρίς δεσμεύσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...