355
Μία εικόνα από την απολαυστική κωμωδία | Θέατρο Ανετον

Ενα «Σώσε» που σώζει

Στάθης Παχίδης Στάθης Παχίδης 1 Φεβρουαρίου 2016, 10:14
Μία εικόνα από την απολαυστική κωμωδία
|Θέατρο Ανετον

Ενα «Σώσε» που σώζει

Στάθης Παχίδης Στάθης Παχίδης 1 Φεβρουαρίου 2016, 10:14

Κι εκεί, μέσα στη ανασφαλιστική μαυρίλα των ημερών και της δε-τη-βγάζουμε αγωνίας, σκάει ένα φωτάκι και λες κάτι γίνεται, κάτι έμεινε, κάποιοι επιμένουν και παίρνεις –κάπως, από σπόντα– πάνω σου.

Με πρωτοβουλία αλλά και σκηνοθετική επιμέλεια της ηθοποιού του ΚΘΒΕ Άννης Τσολακίδου η θεατρική ομάδα «Οι άλλοι», η οποία αποτελείται από άτομα που βρίσκονται υπό την παρακολούθηση του Τμήματος Αποκατάστασης Εξαρτημένων «ΙΑΝΟΣ» του Ψ.Ν.Θ, ανεβάζει το «Σώσε», την απολαυστική κωμωδία του Μάικλ Φρέιν, που θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα 1 & Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, στις 21.00.

Το Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων «ΙΑΝΟΣ» του Ψ.Ν.Θ., από το 1992, προσεγγίζει, κατευθύνει και παρακολουθεί εξαρτημένα άτομα σε όλες τις φάσεις τόσο της εξάρτησης όσο και της απεξάρτησης τους μέχρι την επανένταξη τους στον κοινωνικό ιστό.

Το να στηθεί, βέβαια, μια καλλιτεχνική ομάδα είναι ούτως ή άλλως ένα εγχείρημα πολλών δυσκολιών και κινδύνων. Αν αυτή η ομάδα στελεχώνεται από ανθρώπους μη εξοικειωμένους με το αντικείμενο αλλά και με στόχο την επανένταξη, τότε το πράγμα μοιάζει Αργοναυτική εκστρατεία. Πράξεις όπως ασκήσεις θεάτρου, αυτοσχεδιασμός, ακόμα και θεατρική πρόβα μπορεί να είναι δύσκολα κατανοήσιμες και ανέφικτες για πολλούς αλλά όχι, όπως φαίνεται, για την ομάδα «Οι άλλοι». Μέσα από αυτή τη δουλειά «Οι άλλοι» κατάφεραν να κινητοποιηθούν, να δεσμευθούν, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, να εκτεθούν, να δώσουν και να πάρουν συναισθήματα, να μοιραστούν, να εμπιστευθούν, να κτίσουν από κοινού, να εργαστούν σκληρά με συνέπεια και υπομονή, να νιώσουν αποδεκτοί και ισότιμοι, να συνυπάρξουν.

Εβαλε πλάτη το ΚΘΒΕ, έκανε αγώνα με εργαστήρια θεατρικής αγωγής η Άννη Τσολακίδου και να που ήρθε η στιγμή της παράστασης. «Οι άλλοι» δεν έχουν ανάγκη ούτε εμάς, ούτε την επιδοκιμασία μας. Αυτοί έχουν κερδίσει, όσα έπρεπε, ήδη. Εμείς, που επίσης «άλλοι» είμαστε, με ζητήματα κινητοποίησης, αυτοπεποίθησης και επανένταξης στο νέο τίποτα που καλούμαστε να ζήσουμε, έχουμε περισσότερη ανάγκη να είμαστε εκεί, παρόντες στο επίτευγμά τους, μήπως και κάτι καταλάβουμε, μήπως και κάτι βιώσουμε από την παρηγορία του εγχειρήματος γιατί το ‘ χουμε ανάγκη κι ας μη τ’ ομολογούμε.

«Το Σώσε»

Σκηνοθετική επιμέλεια: Αννη Τσολακίδου
Βοηθός σκηνοθέτη : Πωλίνα Βασιλειάδου

Εμψυχωτές Θεατρικής Ομάδας: εμη Βούζα – Μάρθα Χριστοφορίδου
Δημοτικό Θέατρο Ανετον
Δευτέρα 1 και Τρίτη 2 Φεβρουαρίου
Συνεργασία ΚΘΒΕ- Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων «Ιανός» (Ψ.Ν.Θ.)

Ώρα έναρξης: 21.00

Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...