237
Η τελευταία φωτογραφία του Σεργκέι Σοϊγκού που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ρώσοι, έχει ημερομηνία 27 Μαρτίου | EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE / HANDOUT

Εμφανίστηκε ξανά ο Σοϊγκού, αλλά μόνο με «δηλώσεις» στο TASS

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2022, 14:20
Η τελευταία φωτογραφία του Σεργκέι Σοϊγκού που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ρώσοι, έχει ημερομηνία 27 Μαρτίου
|EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE / HANDOUT

Εμφανίστηκε ξανά ο Σοϊγκού, αλλά μόνο με «δηλώσεις» στο TASS

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2022, 14:20

Επανεμφανίστηκε, έπειτα από τρεις εβδομάδες απουσίας, ο ρώσος υπουργός Αμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα τουλάχιστον με τα ρωσικά ΜΜΕ.

Ο άλλοτε φίλος του Βλαντίμιρ Πούτιν είχε εξαφανιστεί μυστυριωδώς από το προσκήνιο τον Μάρτιο, για δύο εβδομάδες, κι ενώ ο ρωσικός στρατός είχε καθημερινά σημαντικές απώλειες στην Ουκρανία. τότε φήμες έκαναν λόγο για καρδιακή προσβολή του υπουργού.

Ο Σοϊγκού εμφανίστηκε ξανά στις 26 Μαρτίου, όταν κυκλοφόρησε φωτογραφία του από τις ρωσικές αρχές να προεδρεύει σύσκεψης στο υπουργείο Αμυνας.

Στη συνέχεια όμως, πάλι εξαφανίστηκε για καιρό, και η Daily Mail έγραψε ότι είχε υποστεί ανακοπή, αλλά «όχι από φυσικά αίτια».

Την Τρίτη, το TASS μετέδωσε δηλώσεις του Σοϊγκού, που φέρεται να είπε ότι η Ρωσία θέλει «να απελευθερώσει» στρατιωτικά το Ντονμπάς, καθώς η Μόσχα θεωρεί την περιοχή αυτή της Ουκρανίας ανεξάρτητη, και κατηγόρησε τη Δύση ότι «παρατείνει» την σύγκρουση παραδίδοντας όπλα στο Κίεβο.

«Ο ρωσικός στρατός εκτελεί τα καθήκοντα που έχει ορίσει ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων (ο Πούτιν) για την “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”. Κατά συνέπεια, το σχέδιο απελευθέρωσης των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ τίθεται σε εφαρμογή», σημείωσε ο Σοϊγκού, στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις που κάνει από τα τέλη Μαρτίου.

Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες κάνουν τα πάντα για να παρατείνουν την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε ο ίδιος.

«Ο αυξανόμενος όγκος προμηθειών ξένων όπλων καταδεικνύει ξεκάθαρα τις προθέσεις τους να προκαλέσουν το καθεστώς του Κιέβου να πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...