• Ο Σκουρλέτης τελείωσε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για το φιάσκο στο Μάτι και προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη

    Εγιναν, ειπώθηκαν και ακούστηκαν πολλά στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ –πολλά που δεν τα λες και όλα κολακευτικά, ακόμα και αν υιοθετήσεις τη θεωρία και τα όσα έλεγε «ο πρόεδρος Μάο» που περιέγραφε ευτυχισμένος και ο Αλέξης Τσίπρας, ότι δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν όλα τα λουλούδια να ανθίσουν. Μερικά μετατράπηκαν σε μπουμπούκια του Κακού, όπως ένας που καλούσε τους «καραβανάδες» να αναλάβουν δράση, ή μια άλλη που θεώρησε πρέπον να σκυλεύει τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, ή κάποιοι άλλοι σύνεδροι που απλώς μπινελίκωναν όσους ομιλητές τολμούσαν να ασκήσουν κριτική στον αρχηγό.

     

    Για να καταλάβουμε όμως πόσο ωραία ήταν η ατμόσφαιρα στο Τάε Κβον Ντο και πόσο ενωμένο είναι τελικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρκεί να πούμε ότι ο βουλευτής και πρώην γραμματέας Πάνος Σκουρλέτης, αφού είπε ό,τι είπε την Παρασκευή για την απουσία αυτοκριτικής για το 2019 και αφού άκουσε τα μπινελίκια του επειδή το βράδυ της Κυριακής ήρθε σε αντιπαράθεση με το σύστημα του βουλευτή και νυν γραμματέα Δημήτρη Τζανακόπουλου, αναγκάστηκε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για άρθρο που τον στοχοποιούσε –τίτλος του επίμαχου άρθρου του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου: «Πάνος Σκουρλέτης: αποτυχημένος, μοιραίος, τώρα και προβοκάτορας»!

     

    Σε μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, o κ. Σκουρλέτης όχι μόνο απάντησε στο εν λόγω άρθρο και σημείωσε ότι ο δικηγόρος του θα αναλάβει τα περαιτέρω, αλλά αποκάλυψε και ορισμένες πτυχές για την αποτυχημένη στρατηγική του ίδιου του κ. Τσίπρα, καθώς πήγαινε στις εκλογές του 2019 αλλά και για την περιβόητη σύσκεψη στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής εκείνη την εφιαλτική και πολιτικά φαιδρή νύχτα της 23ης Ιουλίου 2018,  δηλαδή τη νύχτα της πυρκαγιάς στο Μάτι.

     

    Εγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης:

     

    «Δεν είχα καμία ανάμιξη στην παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι, αλλά ούτε και στη συνέντευξη που ακολούθησε την επόμενη ημέρα, την οποία και αγνοούσα. Άλλοι γνώριζαν και τα οργάνωσαν αυτά.

     

    »Ως γραμματέας του κόμματος εκλέχτηκα από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από πρόταση του Αλέξη. Ήταν μόλις λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του 2019 και η κατάσταση του κόμματος, αλλά κυρίως το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο, δημιουργούσαν αντικειμενικά πολύ δύσκολους όρους για την ανάταξη του κόμματος.

     

    »Είχα διαφωνήσει με τη ταυτόχρονη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στις περιφερειακές εκλογές, όλες οι επιλογές προέκυψαν από απόφαση της ΠΓ. Εκτός της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, τα πρόσωπα που υποστηρίξαμε ήταν της επιλογής των ΝΕ και των τοπικών οργανώσεων του κόμματος. Από τους συνολικά 332 δήμους της χώρας, σε 255 υποστηρίξαμε δημοτικά σχήματα, από τα οποία 55 κέρδισαν τη δεύτερη Κυριακή. Βεβαίως, είχα ζητήσει αναλυτική αποτίμηση των αποτελεσμάτων.

     

    »Ζήτησα να γίνει συνέδριο αμέσως μετά τις εκλογές του 2019. Έχω εξηγήσει τους λόγους αναλυτικά στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ».

     

     

  • Επιτέλους: Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αφαιρεί τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα από τον Πούτιν - στο ΕΚΠΑ όμως ακόμα το σκέφτονται

     

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να διεξάγει έναν επιθετικό πόλεμο κατά μιας ανεξάρτητης χώρας, μπορεί οι στρατιές του να διαπράττουν εγκλήματα πολέμου, μπορεί να έχει διαλύσει το οικονομικό σύμπαν, αλλά παραμένει επίτιμος διδάκτορας δύο σημαντικών ελληνικών πανεπιστημίων, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

     

    Αγνωστο τι διάβασαν στα πεπραγμένα του ρώσου προέδρου οι ακαδημαϊκοί που τον ανακήρυξαν επίτιμο διδάκτορα –αν και είναι μάλλον σαφές– αλλά τουλάχιστον τώρα που κατάλαβαν τι σόι άνθρωπος είναι δεν θα έπρεπε να του αφαιρέσουν τον τίτλο; Τι άλλο έπρεπε να δουν όλοι αυτοί στα δύο ακριβοθώρητα ιδρύματα, πέρα από τους νεκρούς στους δρόμους της Μπούτσα, για να αντιληφθούν ότι δεν πρέπει να συνδέουν το όνομά τους με έναν τέτοιο τύπο;

     

    Πέρασαν λοιπόν 55 ημέρες και 55 νύχτες πολέμου και φαίνεται ότι τελικά, τουλάχιστον το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, πήρε τη δύσκολη απόφαση να αφαιρέσει από τον Πούτιν τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα. Στο ΕΚΠΑ όμως όχι, μάλλον περιμένουν κι άλλο.

     

    Εγραψε σχετικά ο «Μικροπολιτικός» των «Νέων» τη Μεγάλη Τρίτη:

     

    «Σας είχα μεταφέρει την ενόχληση πολλών μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας (και όχι μόνο) για το γεγονός ότι διατηρεί τιμητικούς διδακτορικούς τίτλους σε τρία ελληνικά πανεπιστήμια ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Μαθαίνω λοιπόν ότι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, που ήταν το τελευταίο που τον έκανε επίτιμο διδάκτορα, ήταν, τελικά, το πρώτο που πήρε την απόφαση να του αφαιρέσει τον τίτλο. Την οποία στήριξαν ομοφώνως όλα τα μέλη της Συγκλήτου. Στο ΕΚΠΑ, θυμίζω, έχει υποβάλει σχετικό αίτημα μια καθηγήτρια της Φιλοσοφικής εδώ και κάποιες εβδομάδες κι ακόμη περιμένει να συζητηθεί».

     

     

  • Ο Σπανάκης της ΝΔ λέει στον Γιαννούλη ότι δεν ξέρει «αν με τον ΣΥΡΙΖΑ οι Ελληνες θα έτρωγαν αρνί τώρα»...

    Σε άλλα νέα, η ουκρανική κρίση έχει προκαλέσει ως γνωστόν κύμα ανατιμήσεων που έχουν ξετινάξει οικογενειακούς προϋπολογισμούς –μια οδυνηρή βόλτα στο σουπερμάρκετ είναι αρκετή για να καταλάβεις τι έχει συμβεί.

     

    Αλλά μια που έχουμε Μεγάλη Εβδομάδα και έρχεται το Πάσχα –και ενδεχομένως υπό την έμπνευση του περίφημο στίχου του Τόλιδος Βοσκόπουλου «Κι έρχεται εκείνος που όλα τα ’χει και σε κερδίζει δίχως μάχη / Και κλέβει του φτωχού τ’ αρνί και είμαστε και χριστιανοί»– ο Βασίλης Σπανάκης, βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΝΔ, και ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, είπαν να εστιάσουν στην τιμή του οβελία.

     

    Βγήκαν στην εκπομπή του Χρήστου Κούτρα και του Γιάννη Ντσούνου «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ και αντάλλαξαν μπηχτές για το αρνί.

     

    Στην αρχή ο κ. Γιαννούλης άσκησε έντονη κριτική στην κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις ανατιμήσεις γενικά, ενώ ο κ. Σπανάκης αρκέστηκε να επαναλάβει τις κυβερνητικές παροχές με σκοπό την ανακούφιση των νοικοκυριών από το κύμα ακρίβειας.

     

    Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ κόλλησε στον τοίχο τον συνομιλητή του, υπενθυμίζοντας ότι κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε καιρό ύφεσης έφεραν πάνω από 29 νέους φόρους.

     

    Τότε ο κ. Γιαννούλης επιστράτευσε τον οβελία, απαιτώντας από τον κυβερνητικό βουλευτή να του εξηγήσει τον λόγο που η τιμή του αρνιού ανέβηκε κατά 30%.

     

    Τότε ο κ. Σπανάκης απάντησε: «Δεν ξέρω αν με τον ΣΥΡΙΖΑ οι Έλληνες θα έτρωγαν αρνί».

     

    Κανονικά θα έπρεπε να κλείσει εκεί η εκπομπή με τον αξέχαστο Τόλη να επαναλαμβάνει «Και κλέβει του φτωχού τ’ αρνί και είμαστε και χριστιανοί», αλλά κι έτσι η εκπομπή μια χαρά ενδιαφέρον είχε.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     




text
  • Ετσι και περάσουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ξεχάστε τα πάντα για ένα μήνα


    18 Απριλίου 2024, 21:10