183
O Λεονίντ Νέβζλιν υπονοεί ότι ο Σεργκέι Σοϊγκού ίσως να έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης από τον Πούτιν | Mikhail Svetlov/Getty Images

Daily Mail: Ο Σεργκέι Σοϊγκού υπέστη ανακοπή, αλλά «όχι από φυσικά αίτια»

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2022, 20:51
O Λεονίντ Νέβζλιν υπονοεί ότι ο Σεργκέι Σοϊγκού ίσως να έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης από τον Πούτιν
|Mikhail Svetlov/Getty Images

Daily Mail: Ο Σεργκέι Σοϊγκού υπέστη ανακοπή, αλλά «όχι από φυσικά αίτια»

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2022, 20:51

Σοβαρή καρδιακή προσβολή που ωστόσο δεν προκλήθηκε από φυσικά αίτια, φέρεται να υπέστη ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail που επικαλείται μαρτυρία από τον ρωσοϊσραηλινό επιχειρηματία Λεονίντ Νέβζλιν.

Ο Σοϊγκού, δεξί χέρι του Πούτιν και επικεφαλής του ρωσικού στρατού για μια δεκαετία, ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο πρόσφατα, εξαφανίστηκε από τις τακτικές ενημερώσεις του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με τον Νέβζλιν, ο 66χρονος ρώσος πολιτικός νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εξαιτίας ενός σοβαρού καρδιακού επεισοδίου, το οποίο δεν θα μπορούσε να έχει προκληθεί από φυσικά αίτια. Όπως υπονοεί ο επιχειρηματίας, ο υπουργός Άμυνας ίσως να έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης από τον Πούτιν.

Ο Λεονίντ Νέβζλιν είναι υψηλόβαθμο στέλεχος σε πετρελαϊκή εταιρεία και είχε στην κατοχή του ΜΜΕ στη Ρωσία, ωστόσο αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα το 2003, όταν ο Πούτιν απαλλοτρίωσε τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας Yukos. Μάλιστα, ο ίδιος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

«Ο Σοϊγκού είναι εκτός παιχνιδιού και, αν επιβιώσει, μάλλον θα μείνει ανάπηρος», εκτίμησε ο ίδιος, σύμφωνα με το βρετανικό Μέσο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...