292
Ο Κέβιν Φέδερστοουν με τον Πρωθυπουργό στην ειδική τελετή για την τιμητική απονομή της ελληνικής ιθαγένειας | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ελλην πολίτης ο καθηγητής Φέδερστοουν – Τιμητική πολιτογράφηση στο Μαξίμου

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2023, 13:02
Ο Κέβιν Φέδερστοουν με τον Πρωθυπουργό στην ειδική τελετή για την τιμητική απονομή της ελληνικής ιθαγένειας
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ελλην πολίτης ο καθηγητής Φέδερστοουν – Τιμητική πολιτογράφηση στο Μαξίμου

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2023, 13:02

Η ελληνική ιθαγένεια απονεμήθηκε τιμητικά στον καθηγητή Κέβιν Φέδερστοουν (Kevin Featherstone), σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο καθηγητής έδωσε τον όρκο του έλληνα πολίτη παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώπιον του γενικού γραμματέα Ιθαγένειας, Αθανάσιου Μπαλέρμπα.

Ο καθηγητής Φέδερστοουν έδωσε τον όρκο του έλληνα πολίτη παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώπιον του γενικού γραμματέα Ιθαγένειας Αθανάσιου Μπαλέρμπα ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών (κάτοχος της έδρας «Ελευθέριος Βενιζέλος»), και Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο London School of Economics (LSE), διευθυντής του Hellenic Observatory –ενός εκ των κορυφαίων ερευνητικών κέντρων για τη σύγχρονη Ελλάδα, τμήμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου του LSE– ο βρετανός φιλέλληνας υπήρξε το πρώτο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνας και Τεχνολογίας στην Ελλάδα, από το 2010 έως το 2013.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» στα τέλη του 2021, είχε μιλήσει για τον ρόλο του Παρατηρητηρίου, ως γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς επίσης για το πολιτικό μέλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Μητσοτάκης τα πάει πολύ καλά διεθνώς. Εκπροσωπεί τον εκσυγχρονισμό και τη σταθερότητα. Είναι ξεκάθαρα ένας πολύ ικανός πρωθυπουργός», είχε δηλώσει, ενώ για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκτιμήσει ότι «έχει πολιτικό μέλλον για πολλούς λόγους: Πρώτον, διαθέτει μια ελκυστική προσωπικότητα και, δεύτερον, ακόμη και οι δημοφιλείς κυβερνήσεις χάνουν τελικά την υποστήριξή τους. Με ρωτάτε αν περιμένω να γίνει ξανά πρωθυπουργός; Ναι, σε 8-10 χρόνια».

Η ακαδημαϊκή έρευνα του καθηγητή Φέδερστοουν εστιάζει στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τη σύγχρονη Ελλάδα, στους τομείς της Συγκριτικής Πολιτικής, των Δημόσιων Πολιτικών και της Πολιτικής Οικονομίας.

Το 2013 τιμήθηκε με το παράσημο «Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα» από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και το 2021 με το παράσημο του «Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα» της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...