631
|

«Η Ελένη Τοπαλούδη εξέπνευσε στο νερό»: «θρύψαλα» από τον ιατροδικαστή ο ισχυρισμός περί συναινετικού σεξ

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 15:58

«Η Ελένη Τοπαλούδη εξέπνευσε στο νερό»: «θρύψαλα» από τον ιατροδικαστή ο ισχυρισμός περί συναινετικού σεξ

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 15:58

Καταπέλτης για τους δύο κατηγορουμένους στην υπόθεση της ειδεχθούς δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, ήταν στην κατάθεσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος, καταρρίπτοντας τον βασικό ισχυρισμό της υπεράσπισης περί συναινετικού σεξ του θύματος με τους δράστες.

Κατά την εξέταση του μάρτυρα η εισαγγελέας ρώτησε αν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης -δηλαδή οι χαρακιές και τα σημάδια στραγγαλισμού που έφερε το θύμα-  συνηγορούν υπέρ του βιασμού, με τον ιατροδικαστή να απαντά καταφατικά.

«Αν υπήρχε συναίνεση για ερωτική πράξη, δεν θα είχαμε ακινητοποίηση, χτυπήματα και απόπειρα στραγγαλισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά στην απάντησή του.

Ακούγοντας την κατάθεση του ιατροδικαστή ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη ξέσπασε φωνάζοντας: «το κορίτσι μας το βασάνιζαν. Του έκαναν βασανιστήρια».

Σύμφωνα με τον κ. Κοτρέτσο, ο θάνατος του άτυχου κοριτσιού δεν ήταν ακαριαίος. Αντιθέτως η Ελένη Τοπαλούδη άφησε την τελευταία της πνοή στη θάλασσα όπου την πέταξαν οι δύο κατηγορούμενοι στη παραλία της Φώκιας στους Πεύκους Λινδου και τελική αιτία θανάτου ήταν ο πνιγμός.

Σε ερώτηση της έδρας αναφορικά με το αν υπήρχαν πιθανότητες επιβίωσής της αν είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ο ιατροδικαστής υπήρξε σαφής: «είχε ναι, υπήρχαν ελπίδες να ανακάμψει»

«Παραλάβαμε τη σορό ενός αγνώστου ατόμου. Από την εικόνα της σορού δεν υπήρξε άμεση σύνδεση με εγκληματική πράξη. Μας έκανε εντύπωση η παντελής ένδεια ρούχων. Ήταν πάνω της μόνο ο στηθόδεσμος, πρόχειρα τοποθετημένος. Εφερε πολλά τραύματα στην πρόσθια επιφάνεια, σχεδόν όλα μεταθάνατια και λίγα περιθανάτια οπότε και πάλι δεν σήμαινε εγκληματική ενέργεια. Αυτό που μας χτύπησε καμπανάκι ήταν οι χαρακιές που βρήκαμε στον τράχηλο. Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει από την πτώση ή τα χτυπήματα στα βράχια. Αυτές οι χαρακιές έγινε προθανάτια με μαχαίρι, δίνοντας την εντύπωση της απειλής», περιέγραψε στην αρχή της κατάθεσής του ο κ. Κοτρέτσος.

«Υπήρξαν σημάδια απόπειρας στραγγαλισμού με τα χέρια αλλά», όπως εξήγησε,  «δεν επήλθε ασφυξία και θάνατος από αυτό».

«Την χτύπησαν στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού και της έσκισαν το αυτί. Αυτά είναι τα βέβαια εν ζωή τραύματα», διευκρίνισε, ενώ σε ερώτηση της προέδρου για το πώς προήλθε ο θάνατος της άτυχης φοιτήτριας, απάντησε ως εξής:

«Το χτύπημα στο κεφάλι ήταν πολύ βαρύ, προκάλεσε κάταγμα στο κρανίο και εγκεφαλική αιμορραγία και ίσως προκάλεσε το θάνατο. Ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος αλλά δεν ξέρουμε αν θα τα κατάφερνε ακόμα και αν πήγαινε στο γιατρό. Θα ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση και εύκολα κανείς θα πίστευε ότι είναι νεκρή. Τελική αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός».

«Δεν υπήρχε στη σορό της Ελένης κανένα σημάδι ότι σύρθηκε για να πεταχτεί ή μεταφέρθηκε με βίαιο τρόπο» υπογράμμισε. «Η απουσία οποιουδήποτε τέτοιου σημαδιού με κάνει να πιστεύω ότι δεν ήταν ένας αυτός που τη μετέφερε», υποστήριξε ο ιατροδικαστής για να προσθέσει για το μαρτυρικό τέλο της Ελένης Τοπαλούδη:

«Πέφτοντας στο νερό, μη έχοντας τις αισθήσεις της, θα πρέπει να έμεινε λίγα μόνο λεπτά ζωντανή, το ανώτερο μισή ώρα» εκτίμησε ο ιατροδικαστής.

Η εισαγγελέας επικαλέστηκε τότε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου Αλέξανδρου Λούτση, ότι η Ελένη  ανέκτησε τις αισθήσεις της όσο ήταν στο φορτηγό, για να ρωτήσει τον μάρτυρα αν αυτό σημαίνει ότι θα έμενε περισσότερες ώρες ζωντανή μέσα στο νερό. Απαντώντας εκείνος είπε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί κάτι τέτοιο.

«Αν την είχαν παρασύρει τα ρέματα μπορεί και να μη βρίσκαμε ποτέ το σώμα. Μετά από λίγο θα βυθιζόταν» τόνισε ο ιατροδικαστής, απαντώντας στις ερωτήσεις της εισαγγελέως.

«Αν το βρίσκαμε αργότερα θα είχαμε μόνο τα κατάγματα στο κεφάλι και τότε θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι έπεσε μόνη της από τα βράχια».

Καθοριστικά ως προς το συμπέρασμα ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, είπε, ήταν το τραύμα στο κεφάλι από σίδερο που έφερε η άτυχη φοιτήτρια, οι χαρακιές από μαχαίρι που είχε στον λαιμό της και τα σημάδια στραγγαλισμού.

Ερωτηθείς αν πρόκειται για ένα ή περισσότερα χτυπήματα, ο μάρτυρας απάντησε λέγοντας: «Δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα για το πόσα χτυπήματα έγιναν με το σίδερο, λόγω της παραμονής του σώματος στο νερό».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...