410
Η μάνα της Ελένης Τοπαλούδη έξω από το δικαστήριο με ένα πικρό χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της | INTIMEnews

Δολοφονία Τοπαλούδη: «Οι κραυγές της Ελένης ακούγονταν… υπήρχαν αίματα σε όλο το σπίτι»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 14:44
Η μάνα της Ελένης Τοπαλούδη έξω από το δικαστήριο με ένα πικρό χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της
|INTIMEnews

Δολοφονία Τοπαλούδη: «Οι κραυγές της Ελένης ακούγονταν… υπήρχαν αίματα σε όλο το σπίτι»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 14:44

Με την ολοκλήρωση της εξέτασης του επικεφαλής του κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, Θωμά Ζόβα, ο οποίος εξιχνίασε την υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, συνεχίστηκε η δίκη των δύο κατηγορουμένων για τον βιασμό και τον μαρτυρικό θάνατο της άτυχης φοιτήτριας, στους Πεύκους, Αλέξανδρου Λούτση και Μανώλη Κούκουρα.

Ο μάρτυρας επανέλαβε ότι το πτώμα της φοιτήτριας εντοπίστηκε να επιπλέει σε απόκρημνη παραλία και πως τα πράγματά της βρέθηκαν διάσπαρτα στην περιοχή.

Αίσθηση προκάλεσε η διευκρίνιση του λιμενικού ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ότι το εσώρουχο της 19χρονης ήταν σκισμένο, γεγονός που καταδεικνύει ότι η κοπέλα υπέστη βία. «Το εσώρουχο της κοπέλας ήταν σκισμένο στο πλάι, κατ’ εμέ κάποιος το είχε τραβήξει, δεν μπορεί κάτι τέτοιο να συνέβη από τα βράχια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, κατά την εξέτασή του ο 20χρονος Αλέξανδρος Λούτσης υπήρξε συνεργάσιμος, «καθόλου φοβισμένος και ψύχραιμος», εν αντιθέσει με τον 21 ετών ροδίτη, Μανώλη Κούκουρα, ο οποίος δεν ήταν συνεργάσιμος, «είχε έντονο χαρακτήρα και έδειχνε ότι ήταν ένας άνθρωπος που επιθυμούσε τον καβγά».

Οπως είπε,  ένας εκ των κατηγορουμένων τού υπέδειξε τον δρόμο που ακολούθησαν για να πετάξουν την Ελένη στα βράχια. «Αν δεν είσαι από εκεί δεν τον ξέρεις […] για να πάμε στο σημείο από το οποίο φέρονται να έριξαν την Ελένη στη θάλασσα, υπάρχει ένα κοινό δρομολόγιο, βατό από όλους και ένα που το ξέρουν μόνο ντόπιοι. Η κάμερα έχει καταγράψει το πέρασμα του αυτοκινήτου δύο φορές», περιέγραψε στην κατάθεσή του.

Οσο για τη στάση των γονέων του Ροδίτη, ο λιμενικός υποστήριξε ότι ο πατέρας του νεαρού κατηγορούμενου δεν έλεγε πού είναι ο γιος του, απαντώντας με γενικότητες, ενώ η μητέρα του, αν και είχε αρχικά άριστη συνεργασία με τις Αρχές,  στη συνέχεια είχε εξαφανιστεί για ένα τετράωρο.

Ο λιμενικός επανέλαβε πολλές φορές πως ήταν αδύνατο να μην ακούστηκαν οι κραυγές/φωνές της άτυχης φοιτήτριας την ώρα που τη βασάνιζαν οι δύο κατηγορούμενοι στο εξοχικό τού Ροδίτη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, επανέλαβε πως  αν η γιαγιά του Κούκουρα έχει καλή ακοή θα άκουγε από το ισόγειο του σπιτιού (όπου έμενε) τις κραυγές της άτυχης φοιτήτριας κατά τη διάρκεια του βασανισμού της από τους δύο κατηγορουμένους.

«Είναι σχετικά ερημική περιοχή, ιδιαίτερα εκείνη την εποχή και ώρα. Το σπίτι είναι μικρό και οι χώροι κοντινοί. Ενας άνθρωπος που ακούει καλά, θα έπρεπε να ακούσει τις φωνές της Ελένης», δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου.

Σύμφωνα πάντα με τον μάρτυρα, ο άγριος βασανισμός της Ελένης Τοπαλούδη ξεκίνησε από το υπνοδωμάτιο, ενώ υπήρχαν αίματα σε όλο το σπίτι, στους διαδρόμους και στο μπάνιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...