549
|

Φτύστε με!

Λύο Καλοβυρνάς Λύο Καλοβυρνάς 11 Δεκεμβρίου 2015, 19:03

Φτύστε με!

Λύο Καλοβυρνάς Λύο Καλοβυρνάς 11 Δεκεμβρίου 2015, 19:03

Είμαι ένα απόβρασμα της κοινωνίας. Είμαι περιθωριακός, ξεφτιλισμένος. Περιθωριακός και άνθρωπος του σκότους. Είμαι έκτρωμα της φύσης και αξίζω να με φτύσετε.

Σύμφωνα με ανώτατο πρόσωπο της Εκκλησίας με θεσμικό ρόλο, εμείς οι γκέι είμαστε όλα τα παραπάνω όμορφα πράγματα και αξίζουμε να μας φτύνετε.

Και καλά εγώ, είμαι 45 χρόνων και αντέχω στο φτύσιμο. Οσο να ’ναι, μετά από τόσα χρόνια βίας έχω καταφέρει ν’ αναπτύξω αντοχές και άμυνες. Ενα παιδί στην εφηβεία, όμως; Πόσο φτύσιμο και βία ν’ αντέξει πριν διαλυθεί ψυχικά;

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος -σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου- προέβη σε αισχρότατους χαρακτηρισμούς προς τους ομοφυλόφιλους: «Αποβράσματα της Κοινωνίας, περιθωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους».

Ομως δεν περιορίστηκε σε ύβρεις. Κάλεσε το ποίμνιό του να βιαιοπραγήσει εναντίον των γκέι: «Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελοκομεία! Μη διστάζετε, λοιπόν! Οταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι».

Πραγματικά με εκπλήσσει πόσο μίσος μπορεί να νιώθει ένας άνθρωπος (υποτιθέμενα μιας θρησκείας αγάπης) και μάλιστα να μην ντρέπεται να το εκφράσει δημόσια, παρακινώντας τους πολίτες σε πράξεις βίας.

Ισως κάποιοι ισχυριστούν ότι κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα τον πάρει στα σοβαρά. Ομως δεν είναι έτσι. Στην ουσία, τα αισχρά λόγια του προσφέρουν ηθικό πάτημα ώστε διάφοροι να νιώθουν ότι πράττουν το σωστό όταν βιαιοπραγούν εναντίον των ΛΟΑΤ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Τρανσεξουαλικά άτομα) συνανθρώπων τους. Στο κάτω κάτω, το να σκοτώσω ένα ζωύφιο ή μια κατσαρίδα δεν είναι κακή πράξη – το αντίθετο μάλιστα. Όταν, λοιπόν, ένας ταγός της Εκκλησίας εξισώνει μια ολόκληρη ομάδα πληθυσμού με «εκτρώματα της φύσης» και δηλώνει ότι είμαστε «επικίνδυνοι» και «πρέπει να μη σηκώσουμε κεφάλι», πολλοί θα νιώσουν ηθικά δικαιωμένοι όταν ξεφτιλίζουν, κακοποιούν και ασκούν βία στους ομοφυλόφιλους.

Ομως ο Αμβρόσιος κάνει κάτι πολύ χειρότερο από να το να δικαιολογεί ηθικά τη βία. Ασκεί βία ο ίδιος. Τα γκέι παιδιά που θα ακούσουν τα αίσχη του, σε μια ηλικία που είναι πολύ πιο ευάλωτα και πασχίζουν να αποδεχτούν την ομοφυλοφιλία τους μέσα σε ένα ήδη αρνητικό κλίμα, θα νιώσουν ακόμα χειρότερα – μπορεί και να πειστούν ότι είναι ελαττωματικοί άνθρωποι, άξιοι περιφρόνησης. Μην ξεχνάμε ότι οι αυτοκτονίες, η κατάθλιψη, οι εθισμοί και οι αυτοτραυματισμοί είναι πολύ συχνότεροι σε παιδιά που είναι γκέι, αμφί ή τρανς. Εχουν 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να χρειαστούν φάρμακα για κατάθλιψη, 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να προκαλούν αυτοτραυματισμούς και τουλάχιστον 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας. Πολλοί κουβαλάνε αυτά τα ψυχολογικά προβλήματα και ως ενήλικες. Θέλει ρώτημα γιατί;

Εγώ αντέχω τα «χριστιανικά» χτυπήματα του εκάστοτε Αμβρόσιου. Τα νέα παιδιά όμως τι φταίνε να δηλητηριάζονται και να πεθαίνουν από τέτοια λόγια μίσους;

Τι μπορείτε να κάνετε;

Ο μητροπολίτης διατηρεί προσωπική σελίδα στο blogspot/blogger, το οποίο εφαρμόζει πολιτικές εναντίον της ρητορικής μίσους. Ας κάνουμε λοιπόν όλες και όλοι καταγγελία εδώ, προκειμένου να κατεβάσουν αυτό το κάλεσμα για βιαιοπραγίες εναντίον των ΛΟΑΤ ανθρώπων.

Επίσης, μπορείτε να κάνετε επώνυμη ή ανώνυμη καταγγελία στην υπηρεσία αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της Αστυνομίας εδώ.

Οι ΛΟΑΤ οργανώσεις ήδη εξετάζουν κατά πόσο μπορεί να γίνει χρήση του αντιρατσιστικού νόμου, προκειμένου να κινηθούν ένδικα μέσα κατά του μητροπολίτη για παρακίνηση σε βία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News