256
Η είσοδος του ΕΣΡ (φωτογραφία αρχείου) | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / InTimeNews

ΕΣΡ: Κληρώθηκαν οι νέες θέσεις των πέντε καναλιών στην DIGEA

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2018, 19:24
Η είσοδος του ΕΣΡ (φωτογραφία αρχείου)
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / InTimeNews

ΕΣΡ: Κληρώθηκαν οι νέες θέσεις των πέντε καναλιών στην DIGEA

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2018, 19:24

Στην κλήρωση για τη διανομή των νέων θέσεων των καναλιών που απέκτησαν άδεια προχώρησε την Πέμπτη το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, έπειτα από την κλήρωση, οι θέσεις που κατέλαβαν στην ψηφιακή πλατφόρμα DIGEA οι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι οι εξής:

Για τον ALPHA ο αριθμός προγράμματος 5 σε υψηλή ευκρίνεια (HD) και 10 σε τυπική ευκρίνεια (SD-μεταβατική περίοδος χρήσης έως 31-12-2021).

Για τον ΣΚΑΪ ο αριθμός HD 6 και SD 11.

Για τον ANT1 ο αριθμός HD 7 SD 12.

Για το Epsilon ο αριθμός HD 8 SD 13 και

Για το STAR ο αριθμός HD 9 SD 14.

Επιπροσθέτως, το ΕΣΡ δημοσίευσε την απόφασή του για τη χορήγηση τηλεοπτικής άδειας στους πέντε οριστικούς δικαιούχους στην ιστοσελίδα του.

Μετά και τη δημοσίευση της απόφασης της αδειοδότησης στο ΦΕΚ, οι αδειούχοι θα μπορούν να μεταδίδουν πρόγραμμα ως το τέλος του 2021 επί 24ώρου βάσης καθημερινά και, φυσικά, εφαρμόζοντας όλα όσα προβλέπει ο Νόμος. Μέσα σε έξι μήνες θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει την κτιριακή υποδομή αλλά και την τεχνική, όπως και να έχουν στο δυναμικό τους τουλάχιστον 400 εργαζομένους.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν την ίδια ημέρα από τα μέλη του ΕΣΡ, στο προσεχές διάστημα θα κληθούν προς διαβούλευση οι εκπρόσωποι των σταθμών σχετικά με τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει ως αδειούχοι. Η διαβούλευση αφορά ζητήματα περιεχομένου προγράμματος όπως για παράδειγμα το παιδικό πρόγραμμα, οι πολιτιστικές εκπομπές και τα ντοκιμαντέρ αλλά και άλλα ζητήματα τα οποία θα αποσαφηνιστούν για να μην υπάρξει εμπλοκή.

Κατόπιν, όταν η διαβούλευση ολοκληρωθεί οι σταθμοί είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν όλες τις υποχρεώσεις τους καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, αφαιρείται η άδεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...