221
Ευτυχής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής για την τυπική ολοκλήρωση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών | INTIMEnews

Νίκος Παππάς: Habemus (τηλεοπτικές) άδειες

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2018, 13:35
Ευτυχής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής για την τυπική ολοκλήρωση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών
|INTIMEnews

Νίκος Παππάς: Habemus (τηλεοπτικές) άδειες

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2018, 13:35

Χρησιμοποιώντας τα Λατινικά που… κατήργησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο συνάδελφός του – αρμόδιος για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο- Νίκος Παππάς φώναξε μέσω Twitter «Habemus άδειες», για να γιορτάσει την επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνισμού αδειοδότησης των καναλιών.

Το ΕΣΡ ανάρτησε στη «Διαύγεια» την απόφαση του για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών Epsilon, Star, Alpha, ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής, τα εν λόγω πέντε κανάλια κρίνονται «οριστικοί δικαιούχοι άδειας» για τα επόμενα 10 χρόνια, βάσει της σχετικής προκήρυξης που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2017.

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση των 3,5 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία. Οπως αναφέρει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης η κάλυψη της δόσης θα γίνει με ίδιους πόρους των σταθμών.

Η νομοθεσία ορίζει πως η καταβολή του ποσού πρέπει να γίνει μέσα σε διάστημα 15 ημερών και στη συνέχεια η απόφαση της Αρχής να δημοσιευθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Μετά και τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ ο ειδικός φόρος τηλεόρασης επί των μεταδιδόμενων διαφημίσεων θα μειωθεί από το 20% που είναι σήμερα για τους ελεύθερους λήψης σταθμούς σε 5% για τους πέντε σταθμούς. Σημειώνεται πως έχει ήδη μειωθεί για την ΕΡΤ, η οποία δεν έχει υποχρέωση λήψης άδειας και για την Cosmote TV και τη Nova που έχουν αδειοδοτηθεί και έχουν υπογράψει σύμβαση 15ετούς εκπομπής με το ελληνικό Δημόσιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...