317
Την επιτυχία πιστώνεται και ο Φίλιπ Λαμ, ο αρχηγός της Γερμανίας στο Μουντιάλ του 2014, αφού ως πρεσβευτής της χώρας στη μάχη για την ανάληψη της διοργάνωσης τα πήγε εξαιρετικά | REUTERS/Denis Balibouse

Στη Γερμανία το Euro 2024!

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2018, 18:36
Την επιτυχία πιστώνεται και ο Φίλιπ Λαμ, ο αρχηγός της Γερμανίας στο Μουντιάλ του 2014, αφού ως πρεσβευτής της χώρας στη μάχη για την ανάληψη της διοργάνωσης τα πήγε εξαιρετικά
|REUTERS/Denis Balibouse

Στη Γερμανία το Euro 2024!

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2018, 18:36

Και το Euro 2024 στην… Γερμανία! Oι Γερμανοί τελικά έπεισαν την UEFA, η οποία από τη Νιόν της Ελβετίας τους έδωσε τη σκυτάλη για τη διοργάνωση μίας μεγάλης γιορτής του ποδοσφαίρου. Οι περισσότεροι χάρηκαν. Εκτός φυσικά από τον Ερντογάν που είδε την Τουρκία να γίνεται φιναλίστ αλλά να μην καταφέρνει τελικά να πείσει την επιτροπή.

«Hταν μια μεγάλη μάχη που βγάζει νικητή το ποδόσφαιρο. Ομως, το Euro 2024 θα διοργανώσει η Γερμανία» τόνισε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν. Οι Τούρκοι πάλεψαν μέχρι το τέλος, παρουσίασαν έναν εντυπωσιακό φάκελο με σύγχρονα γήπεδα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ετσι, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν που βρίσκεται στη Γερμανία δεν θα πανηγυρίσει απόψε.

Το μότο των Γερμανών ήταν το «Τhe winner is Football» και με αυτό κατάφερε να πείσουν UEFA. Ετσι, η Γερμανία, η οποία φιλοξένησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα διοργανώσει για πρώτη φορά το EURO. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1988 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είχε διεξαχθεί στα γήπεδα της χώρας, ωστόσο τότε την διοργάνωση είχε αναλάβει η Δυτική Γερμανία.

Από την πλευρά της, η Τουρκία κατέθεσε για τέταρτη φορά (2008, 2012, 2016 και 2024) υποψηφιότητα για να «φιλοξενήσει» την κορυφαία διοργάνωση στην Ευρώπη, ωστόσο γι ακόμα μια φορά δεν τα κατάφερε. Στην διοργάνωση θα μετάσχουν 24 ομάδες και θα διεξαχθούν 51 αγώνες, με την οικοδέσποινα (νικήτρια τις χρονιές: 1972, 1980, 1986) να περνάει αυτόματα στα τελικά.

Πριν από αυτά όμως, θα διεξαχθεί το -διαφορετικό- Euro 2020. Όπως είναι γνωστό το συγκεκριμένο Euro θα διεξαχθεί σε πολλές χώρες, ένα όραμα που είχε ο Μισέλ Πλατινί. Η τελετή έναρξης θα γίνει στο Ολίμπικο της Ρώμης, ενώ ο τελικός στο Γουέμπλεϊ, που συνολικά θα φιλοξενήσει 7 αγώνες.

Αναλυτικά οι πόλεις του Euro 2020

1ος Ομιλος: Ρώμη (Ιταλία), Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)
2ος Ομιλος: Άμστερνταμ (Ολλανδία), Βουκουρέστι (Ρουμανία)
3ος Ομιλος: Αγία Πετρούπολη (Ρωσία), Κοπεγχάγη (Δανία)
4ος Ομιλος: Λονδίνο (Αγγλία), Γλασκώβη (Σκωτία)
5ος Ομιλος: Μπιλμπάο (Ισπανία), Δουβλίνο (Ιρλανδία)
6ος Ομιλος: Μόναχο (Γερμανία), Βουδαπέστη (Ουγγαρία)

Τα ημιτελικά και ο τελικός θα διεξαχθούν στο Γουέμπλεϊ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...