303
Πριν και μετά (αλλά μέσα σε λίγες ώρες): ρεκόρ αποκατάστασης κανονικότητας έπειτα από θεομηνία πέτυχαν οι Ιταλοί | Regione Emilia-Romagna

Ελλάδα και Ιταλία: ίδιο «μπουρίνι», άλλο κράτος

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2019, 20:33
Πριν και μετά (αλλά μέσα σε λίγες ώρες): ρεκόρ αποκατάστασης κανονικότητας έπειτα από θεομηνία πέτυχαν οι Ιταλοί
|Regione Emilia-Romagna

Ελλάδα και Ιταλία: ίδιο «μπουρίνι», άλλο κράτος

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2019, 20:33

Μπορεί να ανασυγκροτήσεις ένα κατεστραμμένο από την κακοκαιρία θέρετρο σε… 9 ώρες; Μπορείς αν είσαι ιταλική διοίκηση, ως φαίνεται.

Το μπουρίνι που σάρωσε την παραλιακή ζώνη της Εμίλια Ρομάνα (Μπολόνια) στον ιταλικό Βορρά τo πρωί της περασμένης Τετάρτης δεν ήταν βέβαια ο ίδιος υδροστρόβιλος που χτύπησε τη Χαλκιδική με μανία, ήταν άλλος, ανάλογος όμως, και τις ζημιές του τις έκανε και αυτός.

Τα ιταλικά Μέσα προβάλλουν πανηγυρικά την επιστροφή στην κανονικότητα η οποία επήλθε σε χρόνο-ρεκόρ στους παραθαλάσσιους τουριστικούς οικισμούς νοτίως της Ραβέννας.

Ο κόσμος ξαναγύρισε στις καλοκαιρινές συνήθειές του, στα μπάνια του και στις ηλιοθεραπείες του και στις ανέμελες ξάπλες του, αφού πολύ γρήγορα απομακρύνθηκαν από τους δρόμους οι κορμοί των ξεριζωμένων δένδρων, τα μπάζα και γενικώς όλα τα αθύρματα του ανέμου που έπνεε με ταχύτητα μεγαλύτερη των 100 χλμ./ώρα. Οι ξαπλώστρες στήθηκαν ξανά στις παραλίες, το καλοκαίρι νίκησε! Νκησαν επίσης η ετοιμότητα του κράτους και της αυτοδιοίκησης και η κοινωνική φιλαλληλία.

«Από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ξεφύγαμε, ανακάμψαμε και επανήλθαμε στο φυσιολογικό πλαίσιο σε χρόνο ρεκόρ, με τη συμβολή όλων των διαθέσιμων δυνάμεων, τοπικών και μη, και με τη βοήθεια της εθελοντικής προσφοράς. Πλέον τα καταστήματα είναι ανοιχτά, τα πάντα στη θέση τους, οι μετακινήσεις ασφαλείς» λέει ο δήμαρχος της περιοχής. Και μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους του εκφράζει τις ευχαριστίες προς όλους για την προθυμία τους να βοηθήσουν: «Στην αστυνομία, στους πολίτες, στους εργάτες του δήμου, στους εθελοντές και στους τουρίστες».  

Στην περίπτωση της παραλιακής ζώνης της Ραβέννας λειτούργησαν τα πάντα σωστά: τα θεσμικά όργανα, η επιβολή του νόμου, η πολιτική προστασία, οι εθελοντές, οι πολίτες, οι επιχειρηματίες, ακόμη και οι επισκέπτες-παραθεριστές. Οι αποζημιώσεις θα έρθουν και αυτές, και η κακή ανάμνηση θα σβήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τα μεταδιδόμενα από την Ιταλία, οι ζημιές στην ιδιωτική περιουσία αφορούσαν ασυντήρητα κτίρια τα οποία βρίσκονταν σε κακή κατάσταση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...