234
Το προσωπικό διάσωσης του αεροδρομίου στη Χονολουλού στο εσωτερικό του αεροσκάφους μετά την προσγείωσή του | REUTERS

Πτήση τρόμου με 37 τραυματίες πάνω από τη Χαβάη

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2019, 12:40
Το προσωπικό διάσωσης του αεροδρομίου στη Χονολουλού στο εσωτερικό του αεροσκάφους μετά την προσγείωσή του
|REUTERS

Πτήση τρόμου με 37 τραυματίες πάνω από τη Χαβάη

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2019, 12:40

Αεροσκάφος Boeing 777-200 της Air Canada που εκτελούσε πτήση από το Βανκούβερ στο Σίδνεϊ αναγκάστηκε να κάνει επείγουσα προσγείωση στη Χαβάη, αφού έπεσε σε «απρόσμενες αναταράξεις» με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 37 επιβάτες και μέλη του πληρώματος.

Το 777 που εκτελούσε την πτήση AC33, βρέθηκε αντιμέτωπο με ξαφνικές αναταράξεις «περίπου δύο ώρες αφότου πέρασε πάνω από τη Χαβάη» και «προσγειώθηκε στη Χονολουλού», την πρωτεύουσα της αμερικανικής πολιτείας στον Ειρηνικό. Η προσγείωση πάντως, ήταν ομαλή.

Στο Μπόινγκ επέβαιναν 269 επιβάτες και 15 μέλη πληρώματος. Το συμβάν έγινε σε ύψος 36.000 ποδιών (10.973 μέτρων), 966 χλμ. νοτιοδυτικά της Χονολουλού.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 06:45 [τοπική ώρα] για «προληπτικούς» λόγους και «ιατρικό προσωπικό βρισκόταν σε αναμονή για να προσφέρει βοήθεια» στους επιβάτες, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Οι μάσκες οξυγόνου έπεσαν στην καμπίνα λόγω των αναταράξεων

Αξιωματούχοι στη Χονολουλού έκαναν λόγο για συνολικά 37 τραυματίες, εννέα με τραύματα που κρίθηκαν σοβαρά και 21 με ελαφρύτερους τραυματισμούς. Ολοι οι επιβάτες, πλην ενός, πήραν εξιτήριο, ενώ το πρόσωπο που παρέμεινε στο νοσοκομείο αναμενόταν να βγει σύντομα, ανέφερε η εκπρόσωπος της Air Canada.

Το αεροπλάνο «πρέπει να έχασε μονομιάς περίπου 100 πόδια ύψος (30 μέτρα), και όλοι μας εκτιναχθήκαμε στο ταβάνι», αφηγήθηκε επιβάτης. «Το κορίτσι που καθόταν μπροστά μου χτύπησε το κεφάλι του στο πλαστικό από πάνω της και το έσπασε, έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου, ήταν πολύ τρομακτικό», πρόσθεσε.

Δείτε βίντεο από την πτήση αμέσως μετά τις αναταράξεις:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...