497
Ο Τομ Λάντον (φωτογραφία δεξιά) φέρεται να είναι ένας συνωμοσιολόγος ο οποίος έχει μάλιστα συγγράψει σειρά βιβλίων κατά της κυβέρνησης της Αυστρίας | via Telegraph

Εξι παιδιά ζούσαν επί 9 μήνες στα υπόγεια κελάρια ενός «επιβιωτιστή»

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2023, 20:46
Ο Τομ Λάντον (φωτογραφία δεξιά) φέρεται να είναι ένας συνωμοσιολόγος ο οποίος έχει μάλιστα συγγράψει σειρά βιβλίων κατά της κυβέρνησης της Αυστρίας
|via Telegraph

Εξι παιδιά ζούσαν επί 9 μήνες στα υπόγεια κελάρια ενός «επιβιωτιστή»

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2023, 20:46

«Επιβιωτιστής» («prepper») φαίνεται να είναι τελικά ο άνδρας ο οποίος την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκε να ζει σε ένα κελάρι σε χωριό της Αυστρίας μαζί με τη σύντροφό του και τα έξι παιδιά τους, με αποτέλεσμα αρχικά να δημιουργηθούν υποψίες ότι η υπόθεση που ήρθε στο φως με πρωταγωνιστή τον ίδιο αφορούσε σε απαγωγή και κακοποίηση ανηλίκων.

Οπως έγραψε την Κυριακή η Telegraph, ο 54χρονος Τομ Λάντον φέρεται να είναι ένας συνωμοσιολόγος, ο οποίος έχει μάλιστα συγγράψει σειρά βιβλίων στα οποία καταγγέλλει την αυστριακή κυβέρνηση.

Στο παρελθόν είχε εργαστεί στο Λονδίνο, στον τομέα της πληροφορικής,  τον οποίο επίσης ίσως έχει αποκηρύξει εν μέρει, κρίνοντας από τον τίτλο ενός εκ των βιβλίων του: «Η Καταστροφική Επίδραση της Πληροφορικής στην Ανθρώπινη Διανοητική Ανάπτυξη». Αλλα βιβλία του ίδιου είναι η «Βρώμικη Δικαιοσύνη» και «Η Αρχή του Ιούδα».

Πιστεύεται ότι ζούσε σε ένα δίκτυο από κελάρια κάτω από ένα κτίριο που φυλάσσεται από κάμερες ασφαλείας στο μικρό χωριό Ορμπιτζ, κοντά στα σύνορα με την Τσεχία, εδώ και εννέα περίπου μήνες.

Ο Λάντον φέρεται να αγόρασε το ακίνητο μέσω βρετανικής εταιρείας, ωστόσο δεν του επετράπη η χρήση του ως κατοικίας. Σα να μην έφτανε αυτή η παράβαση, ο 54χρονος φέρεται να εκτόξευσε σπρέι πιπεριού στους κοινωνικούς λειτουργούς που ανακάλυψαν το υπόγειο λημέρι του, προτού αμπαρωθεί στο εσωτερικό του, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύλληψή του, την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι Αρχές είχαν προηγουμένως ειδοποιηθεί από ντόπιους που είχαν υποψιαστεί ότι παιδιά ζούσαν στα κελάρια, τα οποία, στη συγκεκριμένη περιοχή, συνήθως χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση κρασιού, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

Κάτοικοι του χωριού είχαν δηλώσει ότι γνώριζαν τον άνδρα, καθώς προσπαθούσε για κάποιο χρονικό διάστημα να αγοράσει τα εν λόγω κελάρια –πιθανότατα ένα για κάθε παιδί–, και ότι τους ανησυχούσε η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του.

Οταν οι Αρχές εισέβαλαν στο κτίριο, οι αστυνομικοί βρήκαν τον ίδιο να ζει στο υπόγειο μαζί με τη σύντροφό του και έξι παιδιά ηλικίας από επτά μηνών έως πέντε ετών καθώς και πολλά όπλα.

Στις φωτογραφίες από το σημείο όπου συνελήφθη ο Λάντον φαίνονται δύο είσοδοι στο υπόγειο σπίτι – κρησφύγετο. Κάμερες κλειστού κυκλώματος, οι οποίες λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, διακρίνεται να έχουν τοποθετηθεί πάνω και από τις δύο πόρτες.

Η Daily Mail δημοσίευσε βίντεο και από το εσωτερικό του οικήματος:

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι γεννήσεις των παιδιών δεν ήταν καταχωρημένες στην Αυστρία ενώ και το ζευγάρι ισχυρίστηκε ότι κατάγεται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η τοπική αστυνομία υποβάθμισε τις αναφορές ότι ο Λάντον θα μπορούσε να έχει δεσμούς με το κίνημα «Reichsburger» –μια εξτρεμιστική ομάδα μέλη της οποίας συνελήφθησαν για σχέδιο πραξικοπήματος στη Γερμανία πέρυσι– όπως και το ενδεχόμενο το κρησφύγετο να κρύβει άλλου είδους εγκλήματα, δεδομένου ότι τα παιδιά εξετάστηκαν ενδελεχώς για σημάδια κακοποίησης.

Μάλιστα ο 54χρονος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες, μεταξύ των οποίων οι έλεγχοι για τα όπλα κ.α.. Ως τότε, το επικρατέστερο σενάριο θέλει τον Λάντον να αποτελεί έναν «επιβιωτιστή», έναν άνθρωπο ο οποίος προετοιμάζεται για ένα… αποκαλυπτικό γεγονός χτίζοντας ασφαλή καταφύγια και αποθηκεύοντας τρόφιμα και όπλα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...