276
Εικόνες από την κατάσταση που αντίκρισαν οι Αρχές στην κατάληψη του εργαστηρίου φαρμακολογίας του Αριστοτελείου | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εκκενώθηκε άλλη μία κατάληψη στο ΑΠΘ

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2022, 09:07
Εικόνες από την κατάσταση που αντίκρισαν οι Αρχές στην κατάληψη του εργαστηρίου φαρμακολογίας του Αριστοτελείου
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εκκενώθηκε άλλη μία κατάληψη στο ΑΠΘ

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2022, 09:07

Δεκαπέντε συλλήψεις έγιναν κατά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί σε ισόγειο χώρο εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ, τον οποίο κατέλαβαν αντιεξουσιαστές λίγα 24ωρα μετά την εκκένωση της περιβόητης κατάληψης στο «Στέκι στο Βιολογικό».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι καταληψίες προέβαλαν αντίσταση πετώντας πέτρες και τούβλα και «αδειάζοντας» τρεις πυροσβεστήρες πάνω στους αστυνομικούς, ενώ από το σημείο κατασχέθηκαν –όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.– ξύλινα κοντάρια και δύο μοτορόλες, συσκευές που ήταν συντονισμένες στις συχνότητες της αστυνομίας.

Μετά το πέρας της επιχείρησης, η οποία έγινε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ο χώρος παραδόθηκε στις πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να μεταχθούν στον εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ: «Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, απελευθέρωσαν τον χώρο του τμήματος Χημείας που είχε καταληφθεί από άτομα του περιθωριακού χώρου. Είναι ένα θετικό παράδειγμα. Οπου και όταν υπάρχει αυτή η συνεργασία, υπάρχει ασφάλεια και άρα ελευθερία μέσα στο πανεπιστήμιο, που είναι η προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολίασε σχετικά με αναρτήσεις του στο Twitter:

«Μία νέα κατάληψη στο ΑΠΘ που στεγαζόταν σε χώρο στο εργαστήριο τμήματος της Φαρμακευτικής Σχολής αποδίδεται και πάλι στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Η λογική του “με το έτσι θέλω”, της βίας & της ανομίας δεν χωράει πλέον στα ελληνικά πανεπιστήμια».

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει στο πλαίσιο της συντεταγμένης πολιτείας να αντιμετωπίζει όσους δεν σέβονται τις αδιαπραγμάτευτες αξίες της ελευθερίας & της ασφάλειας της ακαδημαϊκής λειτουργίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...