276
Ο Γουόρεν Μπάφετ σε εκδήλωση των μετόχων του ομίλου του, το 2019 | REUTERS/Scott Morgan

Εκατό φορές δισεκατομμυριούχος ο Γουόρεν Μπάφετ στα 90 του

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2021, 12:56
Ο Γουόρεν Μπάφετ σε εκδήλωση των μετόχων του ομίλου του, το 2019
|REUTERS/Scott Morgan

Εκατό φορές δισεκατομμυριούχος ο Γουόρεν Μπάφετ στα 90 του

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2021, 12:56

Το 1965, ο Γουόρεν Μπάφετ ανέλαβε την Berkshire Hathaway, μία εταιρεία υφασμάτων, που βρισκόταν σε κακή οικονομική κατάσταση. Χάρη στη μοναδική του ικανότητα να προβλέπει τις παγκόσμιες τάσεις και να επενδύει ανάλογα, την έφερε στην κορυφή.

Την Τετάρτη, 56 χρόνια αργότερα, ο 90χρονος αμερικανός επιχειρηματίας, γνωστός και ως ο πιο πετυχημένος επενδυτής στον κόσμο, έγινε μέλος στο κλαμπ των «100 φορές δισεκατομμυριούχων».

Θα μπορούσε, βέβαια, να είναι μέλος του εδώ και πολλά χρόνια, αν δεν επέλεγε να δωρίζει διαρκώς μεγάλο μέρος της περιουσίας του.

Ο Μπάφετ έχει ήδη δωρίσει πάνω από 41 δισ. δολάρια, κυρίως στο Ιδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και σε οργανώσεις που βοηθούν παιδιά.

Το 2010, ο ίδιος και ο Γκέιτς είχαν ανακοινώσει την πρωτοβουλία «Giving Pledge», προτρέποντας τους δισεκατομμυριούχους να διαθέτουν τον μισό πλούτο τους σε φιλανθρωπίες. Εκεί συμμετέχει και η Μακένζι Σκοτ, πρώην σύζυγος του Μπέζος, η οποία πρόσφατα δώρισε 4 δισ. δολάρια.

Την Τετάρτη, η τιμή της μετοχής του ομίλου του, Berkshire Hathaway, κατέρριψε ρεκόρ, με αποτέλεσμα η περιουσία του να φθάσει τα 100,3 δισ. δολάρια.

Ο όμιλος Berkshire Hathaway ελέγχει πάνω από 90 εταιρείες, ανάμεσά τους την ασφαλιστική Geico και την κατασκευάστρια μπαταριών Duracell, ενώ έχει μεγάλο μερίδιο μετοχών στην Apple.

Μέλη του κλαμπ των 100 δισ. είναι επίσης οι Τζεφ Μπέζος, Eλον Μασκ, Μπερνάρ Αρνό και Μπιλ Γκέιτς, ανέφερε το Forbes.

Με βάση την κατάταξη των δισεκατομμυριούχων του Forbes, μόλις τέσσερις επιχειρηματίες έχουν μεγαλύτερη περιουσία: ο Τζεφ Μπέζος (179,6 δισ.), ο επικεφαλής της Tesla, Ελον Μασκ (165,1 δισ.), ο ηγέτης του γαλλικού ομίλου LVMH, Μπερνάρ Αρνό (158,5 δισ.) και ο Μπιλ Γκέιτς (125,6 δισ.).

Ακολουθεί ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ στην έκτη θέση, με περιουσία που υπολογίζεται στα 96,7 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...