178
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο | Seth Wenig/Pool via REUTERS

Επιμένει ο Κουόμο – Δεν παραιτούμαι, περιμένετε τις έρευνες

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2021, 22:51
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο
|Seth Wenig/Pool via REUTERS

Επιμένει ο Κουόμο – Δεν παραιτούμαι, περιμένετε τις έρευνες

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2021, 22:51

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο αρνήθηκε και πάλι σήμερα Παρασκευή να παραιτηθεί, μολονότι πληθαίνουν οι φωνές που τον καλούν να εγκαταλείψει τη θέση του, έπειτα από τις κατηγορίες έξι γυναικών ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά.

«Δεν θα παραιτηθώ», είπε ο Κουόμο σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε, διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχει κάνει τις πράξεις για τις οποίες τον κατηγορούν.

Ο 63χρονος Δημοκρατικός κυβερνήτης, που διατηρεί αυτό το αξίωμα εδώ και 10 χρόνια και μέχρι σήμερα θεωρείτο ο «ήρωας» στον αγώνα κατά της πανδημίας, ζήτησε και πάλι από όλους να περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών που είναι σε εξέλιξη.

«Συχνά υπάρχουν κίνητρα» για τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται και «πρέπει να γνωρίζουμε τα γεγονότα», είπε. Επιμένοντας ότι «ποτέ δεν παρενόχλησε» κανέναν, πρόσθεσε ότι «θα επικεντρωθεί στη δουλειά του» αλλά και ότι θα συνεργαστεί με τις έρευνες ώστε «να έχουμε τα γεγονότα».

Για ένα από τα περιστατικά που έχουν δημοσιοποιηθεί σε βάρος του, ο Κουόμο είπε ότι μιλούσε σαν μέντορας σε μια νεαρή γυναίκα που τον κατήγγειλε για απρεπή συμπεριφορά. Μια άλλη γυναίκα κατήγγειλε ότι την φίλησε στα χείλη σε κατ’ιδίαν συνάντηση που είχαν το 2018.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...