247
Μία νέα, πιο φιλική προς τα ταλαιπωρημένα γαϊδουράκια εποχή, ανατέλλει στην Ελλάδα | Facebook

Είσαι υπέρβαρος τουρίστας; Απαγορεύεται να ανεβαίνεις σε γαϊδουράκια

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2018, 16:31
Μία νέα, πιο φιλική προς τα ταλαιπωρημένα γαϊδουράκια εποχή, ανατέλλει στην Ελλάδα
|Facebook

Είσαι υπέρβαρος τουρίστας; Απαγορεύεται να ανεβαίνεις σε γαϊδουράκια

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2018, 16:31

Ενα βάρος έχει αφαιρεθεί από τους ώμους του σκληρά εργαζόμενου πληθυσμού των ελληνικών γαϊδουριών, αναφέρει χαρακτηριστικά το CNN που όπως και άλλα διεθνή μέσα αναφέρουν τις τελευταίες ημέρες στην εφαρμογή απόφασης του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία απαλλάσσει από τα μεγάλα φορτία τα συμπαθέστατα τετράποδα, οι συνθήκες μεταχείρισης και διαβίωσης των οποίων έχουν κατά καιρούς αντιμετωπίσει τις σφοδρές αντιδράσεις των φιλόζωων.

Η Ελλάδα απαγόρευσε στους «υπέρβαρους» τουρίστες να ανεβαίνουν στα γαϊδουράκια στο δημοφιλές νησί της Σαντορίνης, ύστερα από τις εντονότατες διαμαρτυρίες ακτιβιστών που τόνισαν ότι η συγκεκριμένη πρακτική προκαλεί στα γαϊδουράκια σπονδυλικές κακώσεις.

«Οσοι επιθυμούν να ανεβαίνουν στα γαϊδουράκια θα πρέπει να ζυγίζουν λιγότερο από 100 κιλά, ή το ένα πέμπτο του βάρους του ζώου», σημειώνει το CNN, αναφερόμενο στις προβλέψεις της σχετικής εγκυκλίου του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αναμνηστική φωτογραφία από τη Σαντορίνη που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου (Facebook)

Οι νέες οδηγίες έχουν διανεμηθεί σε όλες στις περιοχές του νησιού ύστερα από τα δεκάδες παράπονα αλλά και τα δημοσιεύματα των εξοντωτικών συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής των συγκεκριμένων ζώων, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Η Σαντορίνη έχει δύσκολο έδαφος και από τα γαϊδουράκια συχνά ζητείται να διαβούν δρόμους που είναι πολλοί στενοί για τα αυτοκίνητα, εξηγεί το CNN, προσθέτοντας ότι «φωτογραφίες υπέρβαρων τουριστών ανεβασμένων στα γαϊδουράκια, προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων στα social media τον Ιούλιο του 2018 και η συγκέντρωση υπογραφών με αίτημα την παύση της χρησιμοποίησής τους ως μέσο μεταφοράς συγκέντρωσε περισσότερες από 100.000 υπογραφές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...