393
Η Μπάρμπαρα Ρέι στην κατοικία της στη Μαδρίτη το 1974 | Gianni Ferrari/Cover/Getty Images

Εδωσαν €5 εκατ. σε ηθοποιό για να κρύψει τη σχέση της με τον Χουάν Κάρλος

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2021, 19:59
Η Μπάρμπαρα Ρέι στην κατοικία της στη Μαδρίτη το 1974
|Gianni Ferrari/Cover/Getty Images

Εδωσαν €5 εκατ. σε ηθοποιό για να κρύψει τη σχέση της με τον Χουάν Κάρλος

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2021, 19:59

Τρεις από τις μεγαλύτερες ισπανικές εταιρείες πλήρωσαν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στην ηθοποιό Μπάρμπαρα Ρέι για να μην αποκαλύψει την ερωτική της σχέση με τον τότε βασιλιά Χουάν Κάρλος.

Η Ρέι, 71 ετών σήμερα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα σημειωματάρια πρώην αρχηγού της αστυνομίας, έλαβε πάνω από 5 εκατ. ευρώ (σε σημερινές τιμές) για να μην μιλήσει. Τα χρήματα κατέβαλαν στα τέλη της δεκαετίας του ’90  η εταιρεία ενέργειας Repsol, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telefónica και η τράπεζα Santander, ένα τρίτο του ποσού εκάστη.

Την αναφορά έκανε η εφημερίδα El Periódico, η οποία εξασφάλισε τα σημειωματάρια του Χοσέ Μανουέλ Βιγιαρέχο, αστυνομικού επιθεωρητή ο οποίος εμπλέκεται σε υποθέσεις κατασκοπίας, απάτης και δωροδοκίας.

Στον Βιγιαρέχο η πληροφορία για τα χρήματα στην ηθοποιό έφτασε από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Repsol, Ραμόν Μπλάνκο, ο οποίος έλεγε ότι οι εταιρείες τα διοχέτευσαν μέσω των μυστικών υπηρεσιών. Συνολικά έγιναν έξι ετήσιες πληρωμές, από 150 εκατ. πεσέτες η κάθε μία.

Ενας πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, ο Εμίλιο Αλονσο Μανγκάλο (υπηρέτησε από το 1981 ως το 1995), είχε αναφερθεί στα απομνημονεύματά του στη σχέση της Ρέι με τον βασιλιά και στο πώς αυτή είχε λάβει μεγάλα ποσά για μην μιλήσει. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι η ηθοποιός είχε βίντεο από κρυφές κάμερες στην κατοικία της, στο σαλόνι και στην κρεβατοκάμαρα,  «στα οποία ακούγονται τα πάντα».

Ετερος επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, ο Αλμπέρτο Σάιθ, άφησε να εννοηθεί ότι η Ρέι εκβίασε τον Χουάν Κάρλος. Σε τηλεοπτική συνέντευξή του αρνήθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε δημόσιο χρήμα για να μην μιλήσει η ηθοποιός, είπε πάντως ότι δόθηκαν χρήματα από «εξωτερικές πηγές». Η Ρέι, πρόσθεσε ο ίδιος, κατάφερε να βρει και δουλειές χάρη σε πίεση που ασκήθηκε υπέρ της.

Η Ρέι, ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ποτέ δεν αναφέρθηκε ανοιχτά στη σχέση της με τον τέως βασιλιά, ο οποίος είχε πολυάριθμες εξωσυζυγικές σχέσεις.

Είχε μιλήσει πάντως για τον κρυφό δεσμό της με «υψηλά ιστάμενο πρόσωπο του κράτους», γράφει η Telegraph. Το 1997 είχε καταγγείλει ληστεία στην κατοικία της κατά την οποία, όπως ισχυρίστηκε, εκλάπησαν φωτογραφίες και βίντεο που θα μπορούσαν να εκθέσουν υψηλά ιστάμενο πρόσωπο. Την ίδια χρονιά ακυρώθηκε και τηλεοπτική συνέντευξη, με την ίδια να υποστηρίζει ότι την κλείδωσαν σε δωμάτιο και της απαγόρευσαν την είσοδο στο στούντιο.

Ο Χουάν Κάρλος παραιτήθηκε το 2014 υπέρ του γιου του, Φελίπε, λόγω των σκανδάλων στα οποία εμπλέκεται και τα οποία είναι αντικείμενο διερεύνησης από το ισπανικό δικαστήριο. Ζει πλέον στο Αμπού Ντάμπι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...