260
| ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δόμνα Μιχαηλίδου: 27.000 εργαζόμενοι συνταξιούχοι δήλωσαν έναρξη απασχόλησης

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2024, 14:30
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δόμνα Μιχαηλίδου: 27.000 εργαζόμενοι συνταξιούχοι δήλωσαν έναρξη απασχόλησης

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2024, 14:30

Συνολικά 27.000 εργαζόμενοι συνταξιούχοι δήλωσαν την απασχόλησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας και, πλέον, μπορούν να λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους, έκανε γνωστό σε δηλώσεις στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η  υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξή της σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Με την ενεργοποίηση της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας https://www.efka.gov.gr/dilosi-erg-synt.php , άνοιξε και επισήμως ο δρόμος για την αύξηση τους εισοδήματος των εργαζόμενων συνταξιούχων, οι οποίοι πλέον λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους από το 70% που λάμβαναν έως τώρα.

Σύμφωνα με υπολογισμούς τους οποίους επικαλέστηκε η υπουργός Εργασίας, από την κατάργηση της περικοπής της σύνταξης και την αντικατάσταση αυτής από την ειδική εισφορά υπέρ ΕΦΚΑ, το όφελος για όσους εργάζονται μετά τη συνταξιοδότηση μπορεί να ανέλθει έως και τα 3.500 ευρώ ετησίως, Πέραν αυτού, οι εισφορές που καταβάλλουν ως εργαζόμενοι θα προσμετρηθούν και θα αυξήσουν τη σύνταξή τους.

Εκτίμηση της υπουργού ήταν ότι ο αριθμός των εργαζόμενων συνταξιούχων θα υπερβεί τους 36.000, που ήταν, πριν από τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Για τις τριετίες, η κ. Μιχαηλίδου κατέστησε σαφές ότι ο εργοδότης υποχρεούται να τις πληρώνει.

Όσον αφορά στους ελέγχους, σημείωσε ότι το 2023 η Επιθεώρηση Εργασίας διενήργησε 60.000 ελέγχους και στόχος είναι, με την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, τους προγραμματισμένους ελέγχους και τις καταγγελίες του ίδιου του εργαζομένου, να επιτευχθεί εργασιακή ειρήνη και να προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Αναφορικά με το επίδομα μητρότητας, η κυρία Μιχαηλίδου ενημέρωσε ότι, στο τέλος του μήνα θα ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας που δικαιούνται πλέον και οι αυτοαπασχολούμενες και οι αγρότισσες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...