647
Η Εύα Καϊλή με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι |

Δικηγόρος Καϊλή: Τα λεφτά τα έβαλε ο Φραντσέσκο

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2022, 09:45
Η Εύα Καϊλή με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι
|

Δικηγόρος Καϊλή: Τα λεφτά τα έβαλε ο Φραντσέσκο

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2022, 09:45

Πιστή στη γραμμή «για όλα φταίει ο Φραντσέσκο» [Τζόρτζι], η Εύα Καϊλή αναμένει την απόφαση των βελγικών δικαστικών αρχών για το αν θα κριθεί προφυλακιστέα ή όχι, ωστόσο, όπως έκανε γνωστό ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, οι δικηγόροι της στο Βέλγιο θα ζητήσουν αναβολή μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Δημητρακόπουλος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, λόγω απεργίας των υπαλλήλων στα δικαστήρια του Βελγίου, ενδέχεται  να υπάρξει καθυστέρηση στη λήψη της απόφασης.

Ενημέρωσε ακόμη ότι επικοινώνησε με τους βέλγους δικηγόρους της Εύας Καϊλή και τους πρότεινε να ζητήσουν αναβολή.

«Θα μπορούσε να βγει η απόφαση ερήμην της», σημείωσε, γι’ αυτό και όπως είπε, «τη συμβούλεψε να βρίσκεται η ίδια στο δικαστήριο και να δώσει τη μάχη της».

Οπως εξάλλου έκανε γνωστό, τα τελευταία δύο 24ωρα είχε πολύωρη επικοινωνία με την κρατούμενη ευρωβουλευτή, καθώς της δόθηκε η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με το δικηγόρο της.

Οσο για το πόσα –τελικά– χρήματα σε μετρητά βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες, ο κ. Δημητρακόπουλος αρνήθηκε να το διευκρινίσει, καθώς όπως είπε, εντάσσεται στο απόρρητο που ισχύει στην προδικαστική διαδικασία.

Στην ίδια γραμμή που τηρείται εδώ και περίπου τρεις ημέρες, ο δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ισχυρίστηκε ότι η ίδια δεν ήξερε ότι υπήρχαν τα λεφτά αυτά στο σπίτι της και ζήτησε από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι να τα πάρει και να τα δώσει στον ιδιοκτήτη τους, ενώ όπως υποστήριξε, στην προσπάθεια απομάκρυνσης των χρημάτων, ενεπλάκη στην υπόθεση ο πατέρας της αναλαμβάνοντας χρέη μεταφορέα.

Oμοίως, και για την ταυτότητα του ιδιοκτήτη, ο δικηγόρος επικαλέστηκε εκ νέου το απόρρητο μη θέλοντας να τον κατονομάσει.

«Υπάρχει το εξής πρόβλημα, σύμφωνα με τη δικονομία την ποινική στις Βρυξέλλες υπάρχει το απόρρητο, το οποίο προστατεύεται της προκαταρκτικής εξετάσεως, της ανακριτικής έρευνας. Και εάν παραβιαστεί, μου το τόνισαν οι συνάδερφοί μου, διαπράττεται ποινικό αδίκημα» σημείωσε σε δηλώσεις του στο Μega ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Τα χρήματα όπως τα βλέπουμε είναι σοκαριστικά, όμως αυτές οι φωτογραφίες δεν λένε σε ποιον ανήκουν τα χρήματα», παρατήρησε, σχολιάζοντας τη φωτογραφία με τις δεσμίδες των μετρητών που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Οπως επεσήμανε, τα εν λόγω χρήματα είναι από κατασχέσεις σε σπίτια εννέα ατόμων, εκ των οποίων κρατούνται οι τέσσερις. «Ενα κομμάτι αυτών των χρημάτων εντοπίστηκε και στο σπίτι της κυρίας Καϊλή», θέλησε να επισημάνει, ισχυριζόμενος η ευρωβουλευτής δεν έχει δωροδοκηθεί από κανέναν.

«Ο σύντροφος της κυρίας Καϊλή είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει εξηγήσεις σε ποιον ανήκαν αυτά τα χρήματα, γιατί βρέθηκαν στο σπίτι τους και τι εξυπηρετούσαν. Η Εύα Καϊλή δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα χρήματα», επέμεινε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Τα λεφτά δεν «φυτεύτηκαν» και δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι «τα χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι και ο άνθρωπος που τα έβαλε ήταν ο σύζυγος ή σύντροφός της».

Ακόμη και για τα χρήματα που βρέθηκε να κουβαλάει ο πατέρας της Εύας Καϊλή έξω από το ξενοδοχείο Sofitel, υποστήριξε ότι και αυτά ήταν του Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Για τα περί χρηματισμού της ευρωβουλευτού από το Κατάρ, ο δικηγόρος θέλησε να σημειώσει ότι η Εύα Καϊλή δεν πήγε στο Κατάρ με δική της πρωτοβουλία αλλά ήταν εντολοδόχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Το Κατάρ δεν είχε καμία ανάγκη να δώσει χρήματα ως δωροδοκία στην κυρία Καϊλή, διότι όταν εκείνη πήγε στο Κατάρ πήγε ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η κυρία Μετσόλα, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την έστειλε στο Κατάρ», τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος και συνέχισε το σκεπτικό του λέγοντας:

«Για να υπάρξει δωροδοκία και μετά ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πρέπει να αποδειχθεί ότι τα χρήματα είναι από το Κατάρ, εάν δεν αποδειχθεί αυτό, δεν υπάρχει δωροδοκία κι ούτε ξέπλυμα. Και εάν δεν υπάρχουν αυτά, αθωώνεσαι».

Οπότε, κατέληξε, εάν δεν υπάρξει μία απόφαση με καθαρά νομικά κριτήρια, η κυρία Καϊλή θα πρέπει να αθωωθεί, καθώς ούτε ύποπτη τελέσεως αδικήματος είναι, ούτε ύποπτη φυγής.

«Δεν υπάρχει το Κατάρ στα χρήματα αυτά, δεν υπάρχει Εύα Καϊλή. Την Ιταλία πρέπει να ψάξουν και τις ΜΚΟ που έχουν στην Αφρική», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος κλείνοντας τη συζήτηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...