528
Τζεφ Μπέζος και η γυναίκα του Μακένζι στο περυσινό πάρτι του Vanity Fair για τα Οσκαρ. Χωρίζουν μετά από 25 χρόνια γάμου | REUTERS/Danny Moloshok/File Photo

Διαζύγιο 137 δισ. δολαρίων για τον Τζεφ Μπέζος και τη σύζυγό του

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2019, 11:20
Τζεφ Μπέζος και η γυναίκα του Μακένζι στο περυσινό πάρτι του Vanity Fair για τα Οσκαρ. Χωρίζουν μετά από 25 χρόνια γάμου
| REUTERS/Danny Moloshok/File Photo

Διαζύγιο 137 δισ. δολαρίων για τον Τζεφ Μπέζος και τη σύζυγό του

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2019, 11:20

Διαζύγιο μετά από 25 χρόνια γάμου παίρνουν ο Τζεφ Μπέζος και η σύζυγός του Μακένζι, το πλουσιότερο ζευγάρι στον πλανήτη, με περιουσία που υπολογίζεται, σύμφωνα με το Bloomberg (εδώ), στα 137 δισ. δολάρια.

Το ζεύγος ανακοίνωσε το διαζύγιό του, την Τρίτη, μέσω ενός tweet στον λογαριασμό του ιδρυτή της Amazon, το οποίο υπογράφουν από κοινού.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να κυκλοφορήσει το National Enquirer με φωτογραφίες του 55χρονου (έχει γενέθλια το Σάββατο 12 Ιαν.) Μπέζος και της Λόρεν Σάντσεζ, με την οποία διατηρεί σχέση εδώ και καιρό. Το «παράνομο» ζευγάρι εμφανίστηκε μαζί στο πάρτι της Amazon για τις Χρυσές Σφαίρες, την περασμένη Κυριακή.

Η Σάντσεζ, πρώην τηλεπαρουσιάστρια, είναι παντρεμένη με τον Πάτρικ Γουάιτσελ, ατζέντη στο Χόλιγουντ, αλλά το ζευγάρι, το οποίο είναι γείτονες και φίλοι με τους Μπέζος, βρίσκεται εν διαστάσει.

Ο Τζεφ Μπέζος και η Λόρεν Σάντσεζ (αριστερά) εμφανίστηκαν μαζί στο πάρτι της Amazon για τις Χρυσές Σφαίρες, την περασμένη Κυριακή

Ο Τζεφ και η Μακένζι Μπέζος γνωρίστηκαν πριν από 25 χρόνια στην εταιρεία όπου δούλευαν. Εξι μήνες αργότερα, είχαν παντρευτεί.

Η Μακένζι είναι βραβευμένη συγγραφέας και θεωρείται ότι είναι αυτή που προέτρεψε τον σύζυγό της να αφήσει τη δουλειά του και να κυνηγήσει το όνειρό του: Να δημιουργήσει ένα βιβλιοπωλείο online στο Σιάτλ στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Η εταιρεία Amazon ξεκίνησε πουλώντας βιβλία και εξελίχθηκε στη δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, πίσω μόνο από την Apple. Η αξία των μετοχών της Amazon έφτασαν στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου το ένα τρισ. δολάρια (εδώ). Ο Μπέζος κατέχει το 16,3%, ενώ μαζί με την Μακένζι έχουν πλήθος πολύ ακριβών ακινήτων σε όλη την Αμερική.

Στην ανάρτηση με την οποία ανακοινώνουν το διαζύγιό τους, ο Τζεφ και η Μακένζι Μπέζος κάνουν λόγο για φιλικό χωρισμό. «Οπως ήδη ξέρουν η οικογένειά μας και οι στενοί μας φίλοι, μετά από μία μεγάλη περίοδο δοκιμαστικού χωρισμού, αποφασίσαμε να πάρουμε διαζύγιο και να συνεχίσουμε τις κοινές ζωές μας ως φίλοι. Αν ξέραμε ότι θα χωρίζαμε μετά από 25 χρόνια, θα το κάναμε ξανά από την αρχή. Περάσαμε μια υπέροχη ζωή ως παντρεμένο ζευγάρι και έχουμε μπροστά μας ένα σπουδαίο μέλλον ως γονείς, φίλοι και συνεργάτες».

Το ζεύγος έχει τέσσερα παιδιά.

Η οικογένεια Μπέζος σε πιο ευτυχισμένες στιγμές με τα τέσσερα παιδιά της

 

Η Λόρεν Σάντσεζ και ο συζύγός της Πάτρικ Γουάιτσελ

Το μεγάλο ερώτημα είναι τώρα τι θα γίνει με την τεράστια περιουσία του Μπέζος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Amazon (εδώ), o 55χρονος Μπέζος είναι κάτοχος του 16,3% των μετοχών της εταιρείας. Επίσης έχει ιδρύσει τη διαστημική εταιρεία Blue Origin και έχει αγοράσει την εφημερίδα Washington Post.

Οπως παρατήρησε το CNBC, η έδρα της Amazon και η κατοικία των Μπέζος βρίσκεται στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, η οποία έχει σαφή νόμο σχετικά με τα διαζύγια και την περιουσία των ζευγαριών: ό,τι αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου, χωρίζεται στη μέση, εκτός αν υπάρχει προγαμιαία ή άλλη συμφωνία που ορίζει διαφορετικά. Δεν είναι γνωστό αν έχουν ή όχι τέτοια συμφωνία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...