437
Ο Μιχαλολιάκος τον περασμένο Μάιο σε μια από τις τελευταίες του -ευτυχώς- παρουσίες στη Βουλή | Nick Paleologos / SOOC

Διαλύεται η Χρυσή Αυγή αλλά ο Μιχαλολιάκος θέλει να τη γλιτώσει με… €8.000.000 στην τσέπη!

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2019, 14:08
Ο Μιχαλολιάκος τον περασμένο Μάιο σε μια από τις τελευταίες του -ευτυχώς- παρουσίες στη Βουλή
|Nick Paleologos / SOOC

Διαλύεται η Χρυσή Αυγή αλλά ο Μιχαλολιάκος θέλει να τη γλιτώσει με… €8.000.000 στην τσέπη!

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2019, 14:08

Ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, έχει ενισχύσει τις διαλυτικές τάσεις στην οργάνωση, τουλάχιστον στο «επίσημο» μέρος της. Το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, που είχε εισβάλει με τρόπο τρομακτικό στην πολιτική ζωή της χώρας τον Μάιο του 2012 και τελικά έκλεισε τον… κοινοβουλευτικό κύκλο του στις 7 Ιουλίου 2019, βρίσκεται, όπως περιγράφεται από ρεπορτάζ σε φάση οργανωτικής αποσύνθεσης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της «Real News» αλλά και της «Εφημερίδας των Συντακτών» η κατάσταση στη Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζεται από αποχωρήσεις μελών σε όλη την Ελλάδα, «αλληλοκαρφώματα» των μέχρι πρότινος ηγετικών στελεχών, οργανωτική συρρίκνωση με κλείσιμο δεκάδων γραφείων στην περιφέρεια (από την Κρήτη ως τη Βέροια και τα Τρίκαλα και από την  Καρδίτσα ως την Κεφαλονιά), ενώ είναι αμφίβολο για πόσο ακόμα θα συντηρούνται τα κεντρικά γραφεία στη λεωφ. Μεσογείων. Παρατηρητές δεν θεωρούν ήσσονος σημασίας ότι τις προηγούμενες ημέρες η οργάνωση έμεινε χωρίς ιστοσελίδα στο Internet.

Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», που στο φύλλο της Δευτέρας, αποκάλυψε ένα σχέδιο του Μιχαλολιάκου: πρώτον να γλιτώσει από τις κατηγορίες στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, πείθοντας το δικαστήριο ότι έφταιγαν οι κατώτερες δομές της Χρυσής Αυγής για τους φόνους και τα άλλα… ανδραγαθήματα και δεύτερον να διεκδικήσει την κρατική επιχορήγηση που δεν έλαβε η Χρυσή Αυγή τα τελευταία χρόνια!

Αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ:

Ολες οι κινήσεις του «Αρχηγού» τις τελευταίες μέρες συντείνουν στο γεγονός ότι έχει αναπροσαρμόσει την τακτική του και επιχειρεί να εκμεταλλευτεί ακόμα και την παταγώδη εκλογική αποτυχία της οργάνωσης. Κρυφό του όνειρο αλλά και ισχυρό δέλεαρ για όσους επιλέξουν να παραμείνουν δίπλα του είναι η προσωπική του διάσωση, η οποία δεν θα έχει μόνο ποινικό ενδιαφέρον, αλλά και μεγάλο οικονομικό αντίκρισμα.

Ως γνωστόν, μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων εις βάρος της Χρυσής Αυγής τον Οκτώβριο του 2013 η Βουλή ψήφισε νόμο, με τον οποίο ανεστάλη η κρατική χρηματοδότηση της ναζιστικής οργάνωσης. Το ΣτΕ επικύρωσε την απόφαση αυτή το 2015. Τα ποσά που έχουν συγκεντρωθεί όλα αυτά τα χρόνια ξεπερνούν τα 8 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικά για το 2019 θα αντιστοιχούσαν 1.060.388,27 ευρώ και άλλα 212.077,65 ευρώ ως χρηματοδότηση για ερευνητικούς σκοπούς, ενώ το 2018 αναλογούσαν 1.145.219,33 ευρώ.

Το «μεγάλο κόλπο» που έχει σκαρφιστεί ο Μιχαλολιάκος είναι να απαλλαγεί ο ίδιος και να διεκδικήσει αυτό το ποσόν για τον εαυτό του!

Και λίγο πιο κάτω:

Στόχος του είναι να απαλλαγεί ο ίδιος και να αποδείξει ότι οι εγκληματικές πράξεις δεν γίνονταν «στο πλαίσιο δράσης του κόμματος». Στη συνέχεια θα διεκδικήσει την είσπραξη του τεράστιου ποσού. Ισως εδώ κρύβεται και η πραγματική αιτιολογία της περίεργης αποχώρησης του Λαγού, ο οποίος μαζί με την ομάδα των σκληρών εμφανίζεται τώρα εκτός οργάνωσης, διευκολύνοντας τον «Αρχηγό»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...