254
O Μπόρις Τζόνσον έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ | REUTERS/Peter Cziborra

Δέσμευση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ο Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2022, 20:14
O Μπόρις Τζόνσον έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ
|REUTERS/Peter Cziborra

Δέσμευση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ο Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2022, 20:14

Σκληρές κυρώσεις ανακοίνωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κατά της Ρωσίας, μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιβάλει το «μεγαλύτερο και πιο αυστηρό πακέτο οικονομικών κυρώσεων που έχει δει ποτέ η Ρωσία», είπε ο Τζόνσον. Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι θα κάνει «ό,τι καλύτερο» για να προσφέρει υποστήριξη στην Ουκρανία.

«Θα δημιουργήσουμε μια νέα μονάδα για να δεσμεύσει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ των οποίων και αυτά των ρώσων ολιγαρχών που “δε θα μπορούν πουθενά να κρυφτούν”», τόνισε. Όλες οι μεγάλες ρωσικές τράπεζες θα αποκλειστούν από το χρηματοπιστωτικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου και επιβάλλεται πλήρες πάγωμα περιουσιακών στοιχείων στη VBT, τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας.

Θα υπάρξουν όρια στο ποσό που μπορούν να έχουν οι Ρώσοι σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Βρετανίας, με το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων να επεκτείνεται σε περίπου 100 ακόμη άτομα.

Συζητείται, επίσης, όπως είπε ο Τζόνσον να αποκοπεί η Ρωσία από το σύστημα Swift που αφορά τις τραπεζικές συναλλαγές. Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία Aeroflot θα απαγορευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Θα συνεχίσουμε βήμα-βήμα για να αποκόψουμε τη ρωσική οικονομία. Σε κάθε εθνικό forum θα καταδικάζουμε αυτή τη σφαγή στην Ουκρανία», προσέθεσε και τόνισε ότι παρόμοια μέτρα θα επιβληθούν και στη Λευκορωσία.

Τέλος, περιγράφοντας τον Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε λόγο για έναν «αιματοβαμμένο επιτιθέμενο που πιστεύει στην αυτοκρατορική κατάκτηση», ενώ είπε ότι ο ρώσος πρόεδρος ήταν «πάντα αποφασισμένος να επιτεθεί στον γείτονά του, ό,τι κι αν κάναμε», προσθέτοντας ότι «ο Πούτιν θα μείνει καταδικασμένος στα μάτια του κόσμου και της ιστορίας. Δεν θα μπορέσει ποτέ να καθαρίσει το αίμα της Ουκρανίας από τα χέρια του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...