469
«Δυστυχώς ήταν πολύ κάτω από τον μέσο όρο του σταθμού... Οικονομικά και εμπορικά και όχι πολιτικά δεν συνέφερε η συνέχιση της», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Δήμος Βερύκιος | Υoutube

«Δεν ενοχλούσε, απλά δεν πουλούσε», λέει για την «Ελληνοφρένεια» ο Βερύκιος – Τι απαντά ο Τσολιάς [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2017, 16:43
«Δυστυχώς ήταν πολύ κάτω από τον μέσο όρο του σταθμού... Οικονομικά και εμπορικά και όχι πολιτικά δεν συνέφερε η συνέχιση της», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Δήμος Βερύκιος
|Υoutube

«Δεν ενοχλούσε, απλά δεν πουλούσε», λέει για την «Ελληνοφρένεια» ο Βερύκιος – Τι απαντά ο Τσολιάς [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2017, 16:43

Τη δική του εκδοχή για το κόψιμο της σατιρικής εκπομπής Ελληνοφρένεια από τους ιθύνοντες του Alpha, έδωσε ο δημοσιογράφος και  αντιπρόεδρος του καναλιού, Δήμος Βερύκιος. Όπως υποστήριξε στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Alpha, οι λόγοι δεν ήταν πολιτικοί, αλλά καθαρά εμπορικοί.

Βέβαια αν ισχύει κάτι τέτοιο, προς τι το εσπευσμένο της «αποκαθήλωσης» και ενώ είχαν μόλις ολοκληρωθεί τα γυρίσματα της εκπομπής (αφαιρώντας έτσι τη δυνατότητα στους συντελεστές της να ανακοινώσουν οι ίδιοι το τέλος της);

«Επειδή δεν είμαι κότα λειράτη, μου έρχονται μηνύματα “γιατί δεν λες για την Ελληνοφρένεια”. Διαβάζω και στο Έθνος: “Μας φάγανε γιατί ενοχλούσαμε”. Δεν είναι έτσι ρε παιδιά. Η τηλεόραση είναι επιχείρηση δεν είναι μοναστήρι. Δεν είναι Κύριε ελέησον! Ευλόγησον!», είπε με το γνωστό του ύφος και με μία φράση  εξήγησε γιατί σταμάτησε αιφνιδίως η προβολή  της σατιρικής εκπομπής: «Η Ελληνοφρένεια δεν ενοχλούσε, απλώς, δεν πουλούσε».

‪Σύντροφοι τηλεθεατές μας έκοψαν αιφνιδίως απ τον @alphatv !Μας ανακοινώθηκε χθες βράδυ αφού είχε γυριστεί&μονταριστεί η εκπομπή,με αποτέλεσμα να μη μπορέσουμε καν να χαιρετίσουμε το κοινό.Ευχαριστούμε λοιπόν όσους μας παρακολούθησαν αυτά τα 4μισι χρόνια.Ραντεβού στα Γουναράδικα.‬

A post shared by Αποστόλης (@ellinofreneia) on

Όσο για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης του καναλιού, φορώντας το «καπέλο του αντιπροέδρου» ο Δήμος Βερύκιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός: «Αυτοί που λένε τώρα για την Ελληνοφρένεια, ενδεχομένως δεν έβλεπαν την Ελληνοφρένεια. Δεν την στήριζαν».

«Δυστυχώς ήταν πολύ κάτω από τον μέσο όρο του σταθμού. Εγώ θέλω την εναλλακτική ενημέρωση και με κόστος, αλλά μέχρι εκεί που μπορούν να κρατήσουν οι πλάτες της επιχείρησης. Οικονομικά και εμπορικά και όχι πολιτικά δεν συνέφερε η συνέχιση της συγκεκριμένης εκπομπής», ισχυρίστηκε επιμένοντας ότι οι λόγοι για το κόψιμο της εκπομπής ήταν εμπορικοί.

Ο Τσολιάς της Ελληνοφρένειας, ωστόσο, (κατά κόσμον Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης) είχε διαφορετική άποψη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το κλίμα στον Αlpha είχε γίνει πια νοσηρό. Η εκπομπή δεν ήταν τηλεπαιχνίδι που αν δεν πάει καλά, κόβεται χωρίς δεύτερη σκέψη, αν το δελτίο ειδήσεων δεν πάει καλά, θα το κόψουν, διερωτήθηκε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Φτιάξε Καφέ» του Εψιλον (δείτε το βίντεο κάτω).

«Μας το είπαν λίγο πριν τη μετάδοση της εκπομπής, δυο- τρεις ώρες πριν. Έτσι ώστε να μην έχουμε και περιθώριο αντίδρασης, να μη γράψουμε κάτι στην εκπομπή», επεσήμανε. «Είναι μια εκπομπή πολιτικής σάτιρας, έχει πολλές πολιτικές αιχμές. Τι τους ενόχλησε, ποιος τους πήρε τηλέφωνο δεν μπορώ να το ξέρω. Κατάλαβες, είναι πολλά τα πράγματα… Δεν είμαστε και εμείς καλά παιδιά. Κάτι τέτοιο είναι…», εκτίμησε για να προσθέσει:

«Όταν έχεις μια εκπομπή πολιτικής σάτιρας, δεν κόβεται. Μόνο λογοκρίνεται. Δεν είναι τηλεπαιχνίδι, που δεν πήγε καλά, για να κοπεί. Τον λόγο δεν τον ξέρουμε, ούτε θα τον πει κανείς ποτέ. Ξέρουμε πώς είναι αυτά…».

Όσο για την αίσθηση που του άφησε η διακοπή της συνεργασίας του με τον Alpha, δήλωσε μάλλον ανακουφισμένος: «Αισθάνομαι ανακούφιση, γιατί ήταν τόσος ο πόλεμος και οι τρικλοποδιές… Το κλίμα ήταν νοσηρό εκεί πλέον. Είναι η 2η φορά που κόβεται σατιρική εκπομπή στα ελληνικά δεδομένα. Είναι αστείο να λες ότι κόβουμε μια σατιρική εκπομπή, επειδή δεν πήγε καλά. Δηλαδή αν το δελτίο δεν πάει καλά, θα το κόψουν; Η σάτιρα είναι είδος», υπογράμμισε ο πάντα αιχμηρός και ευθύς στις τοποθετήσεις του, Τσολιάς.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...