257
O Λεμπρόν Τζέιμς στο ματς των Λέικερς με του Νάγκετς. Η ομάδα του έχασε αλλά εκείνος έγραψε μπασκετική Ιστορία | Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

Δάκρυσε ο Λεμπρόν – πέρασε το είδωλό του, τον Τζόρνταν, στους σκόρερ του ΝΒΑ

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2019, 11:22
O Λεμπρόν Τζέιμς στο ματς των Λέικερς με του Νάγκετς. Η ομάδα του έχασε αλλά εκείνος έγραψε μπασκετική Ιστορία
| Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

Δάκρυσε ο Λεμπρόν – πέρασε το είδωλό του, τον Τζόρνταν, στους σκόρερ του ΝΒΑ

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2019, 11:22

Ηταν μια γλυκόπικρη βραδιά για το Λος Αντζελες. Το καμάρι της πόλης, οι φημισμένοι Λέικερς έχασαν από τους Ντένβερ Νάγκετς με 115-99 και είναι σχεδόν απίθανο να περάσουν στα πλέι οφ, επιβεβαιώνοντας την φάση παρακμής την οποία διέρχονται. Ωστόσο το αστέρι της ομάδας, ο μέγας Λεμπρόν Τζέιμς έγραψε μπασκετική ιστορία: στον αγώνα ξεπέρασε σε άθροισμα πόντων τον θρυλικό Μάικλ Τζόρνταν έγινε ο τέταρτος σκόρερ στην ιστορία του NBA.

Ο επωνομαζόμενος «βασιλιάς» σημείωσε 31 πόντους, φτάνοντας τους 32.311 στην καριέρα του (με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, τους Μαϊάμι Χιτ και τώρα τους Λέικερς) και ξεπέρασε τον Μάικλ Τζόρνταν των Σικάγο Μπουλς (και λίγο των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς) που σταμάτησε στους 32.292.

Ο Τζέιμς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του από τη συγκίνηση και τόνισε για το μεγάλο αυτό επίτευγμα: «Ηθελα να γίνω σαν τον Τζόρνταν. Να σουτάρω σαν αυτόν, να βγάζω έξω την γλώσσα μου μετά από κάθε κάρφωμα, να φοράμε τα ίδια παπούτσια. Είναι κάτι σπουδαίο για μένα», ανέφερε.

Επόμενος στόχος είναι η τρίτη που βρίσκεται ο θρύλος των Λος Αντζελες Λέικερς Κόμπι Μπράιαντ που έχει 33.643. Στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα, βρίσκεται ο Καρίμ Αμπντουλ Τζαμπάρ (Μιλγουόκι Μπακς και Λος Αντζελες Λέικερς) με 38.387, έχοντας πίσω του δεύτερο τον Κάρλ Μαλόουν (Γιούτα Τζαζ και Λος Αντζελες Λέικερς) με 36.928 πόντους.

Είναι ενδιαφέρον ότι και οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ έχουν περάσει από τους Λέικερς. Και είναι τόσο κρίμα που αυτή η ομάδα βρίσκεται σε τόσο άσχημη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...