312
|

Αντετοκούνμπο: Οι δεσμοί μου με τη Νιγηρία και ένα «πειραγμένο» γκράφιτι στα Σεπόλια

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2019, 10:08

Αντετοκούνμπο: Οι δεσμοί μου με τη Νιγηρία και ένα «πειραγμένο» γκράφιτι στα Σεπόλια

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2019, 10:08

Ενα μικρό σχόλιο προστέθηκε στο γκράφιτι που υπάρχει για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο γήπεδο των Σεπολίων, με αφορμή τον υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες θάνατο του Νιγηριανού Εμπουκά στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας (λεπτομέρειες εδώ).

Δίπλα στην απεικόνιση του έλληνα σούπερ σταρ του NBA, υπάρχει πλέον η φράση: «Αν δεν ήταν στο ΝΒΑ, ίσως ήταν νεκρός στο Α.Τ. Ομόνοιας».

Ως γνωστόν ο γεννημένος στην Αθήνα τον Δεκέμβριο 1994 Giannis, κατάγεται από τη Νιγηρία, όπου γεννήθηκαν οι δύο γονείς του προτού μεταναστεύσουν, το 1991, στην Ελλάδα.

Κατά σύμπτωση ο Αντετοκούνμπο έδωσε συνέντευξη σε αμερικανικό ΜΜΕ στο οποίο μίλησε για τους δεσμούς του με την πατρίδα των γονιών του.

«Μεγάλωσα σε ένα σπίτι νιγηριανό», ανέφερε, για να προσθέσει: «Προφανώς, γεννήθηκα στην Ελλάδα και πήγα στο σχολείο στην Ελλάδα. Αλλά στο τέλος της ημέρας, όταν πήγαινα σπίτι, δεν υπήρχε ελληνική κουλτούρα. Είναι μια κατ ‘ευθείαν νιγηριανή κουλτούρα. Πρόκειται για πειθαρχία, αφορά το σεβασμό των πρεσβυτέρων σας, την ύπαρξη ηθών».

«Προφανώς πολλοί δεν γνωρίζουν από πού κατάγομαι. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η μητέρα μου και ο πατέρας μου προέρχονται από την Ελλάδα όμως όχι. Οι δυο γονείς μου είναι μαύροι. Και οι δυο γονείς μου κατάγονται από τη Νιγηρία», σημείωσε.

O πατέρας του πέθανε στην ηλικία των 54 ετών μετά από καρδιακή προσβολή το 2017. H μητέρα του, Βερόνικα, είναι στο Μιλγουόκι μαζί του.

Ο Αντετοκούνμπο ελπίζει να επισκεφθεί τη Νιγηρία είτε αυτό το καλοκαίρι ή το επόμενο.

«Θέλω να δω από πού προέρχεται η οικογένειά μου, όπου η μητέρα μου μεγάλωσε, να δούμε την οικογένειά μου, να δούμε πού ανατράφηκε ο μπαμπάς μου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ελπίζω τα παιδιά μου να μπορούν να κάνουν το ίδιο πράγμα για μένα. Προφανώς, θα έχω παιδιά που θα μεγαλώσουν στις ΗΠΑ, αλλά κάποια μέρα ελπίζω ότι μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να επισκεφτούν και να δουν πού μεγάλωσα, την παιδική χαρά που έπαιζα», είπε ο Αντετοκούνμπο, που είπε ότι πήρε νιγηριανό διαβατήριο το 2015.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...