259
Ετσι είναι η ψηφιακή ταυτότητα που αποθηκεύεται στο smartphone | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Covid Free Wallet: Βήμα βήμα πώς να κατεβάσετε την ψηφιακή σας ταυτότητα στο κινητό

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2021, 10:52
Ετσι είναι η ψηφιακή ταυτότητα που αποθηκεύεται στο smartphone
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Covid Free Wallet: Βήμα βήμα πώς να κατεβάσετε την ψηφιακή σας ταυτότητα στο κινητό

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2021, 10:52

Σε λειτουργία τέθηκε από το πρωί της Τρίτης 28 Δεκεμβρίου η δυνατότητα της ενσωμάτωσης και της αστυνομικής ταυτότητας -ως ψηφιακή ταυτότητα- στο Covid Free GR Wallet ώστε να εξυπηρετείται η ταυτοποίηση έπειτα από την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Η διαδικασία είναι απλή και Ουσιαστικά απαιτεί δύο βήματα:

Πρώτον η ενημέρωση της εφαρμογής -για όσους την έχουν ήδη στο τηλέφωνό τους- και δεύτερον ταυτοποίηση στο gov.gr που γίνεται αυτόματα πχ. με τους κωδικούς του TAXISnet ή κάποιας τράπεζας.

Μετά την είσοδο στην (ενημερωμένη) εφαρμογή τού Covid Free GR Wallet, επιλέγουμε την κατηγορία «Ταυτοπροσωπία» που έχει προστεθεί και φαίνεται στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης.

Εκεί κάνουμε εισαγωγή και οδηγούμαστε αυτομάτως στη σελίδα σύνδεσης στον gov.gr είτε με τους κωδικούς του TAXISnet είτε με κάποιον από τους άλλους τρόπους εισόδου που υπάρχουν.

Αφού επιβεβαιώσουμε τα στοιχεία μας, έρχεται στο κινητό τηλέφωνό μας SMS με κωδικό ασφαλείας. Αφού τον εισάγουμε γίνεται αυτόματα και η ενσωμάτωση της «ψηφιακής ταυτότητας» στην εφαρμογή. Σε αυτή υπάρχει η φωτογραφία μας και τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ταυτοπροσωπία.

To SMS έρχεται στο κινητό τηλέφωνο που έχουμε δηλώσει.

Η ψηφιακή ταυτότητα εισάγεται αυτόματα και έχει αυτή τη μορφή:

Για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία μίλησε στην ΕΡΤ1 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

«Παρατηρήθηκε ότι υπήρχε μια δυσκολία στους ελέγχους του πιστοποιητικού, καθώς έπρεπε οι πολίτες έπρεπε να φέρουν μαζί τους την ταυτότητά τους προκειμένου να γίνεται η ταυτοποίηση. Προκειμένου να εξυπηρετήσουμε, προστατεύοντας και τα προσωπικά δεδομένα, κάναμε ένα απόσπασμα της αστυνομικής ταυτότητας που περιέχει μόνο την φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο και την ημερομηνία γέννησης», είπε ο κ. Γεωργαντάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...