248
Ο Μπόρις Τζόνσον συμμετείχε από το σπίτι του στην τηλεδιάσκεψη της βρετανικής επιτροπής για τον κορονοϊό, το Σάββατο | Reuters

Μπόρις Τζόνσον προς βρετανικό λαό: Τα πράγματα θα χειροτερέψουν

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2020, 10:29
Ο Μπόρις Τζόνσον συμμετείχε από το σπίτι του στην τηλεδιάσκεψη της βρετανικής επιτροπής για τον κορονοϊό, το Σάββατο
|Reuters

Μπόρις Τζόνσον προς βρετανικό λαό: Τα πράγματα θα χειροτερέψουν

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2020, 10:29

Η κρίση θα επιδεινωθεί, προειδοποίησε ο Μπόρις Τζόνσον τον βρετανικό λαό με επιστολή που έστειλε σε όλα τα σπίτια.

Ο Τζόνσον, που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό την Παρασκευή και βρίσκεται σε απομόνωση στο σπίτι του, αναφέρει ότι, εάν χρειαστεί, μπορεί να επιβληθούν ακόμη αυστηρότεροι περιορισμοί.

Ο αριθμός των νεκρών από την ασθένεια Covid-19 στη Βρετανία έφθασε πλέον τους 1.019, καθώς 260 νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν το Σάββατο. Στη χώρα έχουν επιβεβαιωθεί 17.089 κρούσματα μόλυνσης από τον ιό SARS-CoV-2.

Τις πρώτες ημέρες της κρίσης, ο Τζόνσον είχε επικριθεί έντονα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της Βρετανία για την παντελή έλλειψη μέτρων και την προσήλωσή του στην επικίνδυνη θεωρία της ανοσίας της αγέλης.

Στην επιστολή του, που επιδόθηκε σε 30 εκατ. νοικοκυριά –με κόστος 5,8 εκατ. λίρες– ο βρετανός πρωθυπουργός αναφέρει: «Από την αρχή προσπαθήσαμε να λάβουμε τα σωστά μέτρα τη σωστή στιγμή.

Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα εάν οι επιστημονικές και ιατρικές συστάσεις ορίζουν ότι αυτό πρέπει να κάνουμε.

Είναι σημαντικό για εμένα να είμαι ειλικρινής μαζί σας: γνωρίζουμε ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν πριν βελτιωθούν.

Αλλά κάνουμε όλες τις σωστές προετοιμασίες και όσο πιο αυστηρά τηρούμε τους κανόνες, τόσο λιγότερες ζωές θα χαθούν και τόσο συντομότερα η ζωή θα μπορέσει να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς».

Ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων θα συνεχίζει να αυξάνεται τις επόμενες δύο εβδομάδες, πριν αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και περιορισμού των καθημερινών δραστηριοτήτων, σημειώνει το BBC.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...