179
Η έκταση του πρωήν αεροδρομίου του Ελληνικού όπως είναι σήμερα | Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Μπήκε και η τελευταία υπογραφή για το Ελληνικό, ανοίγει ο δρόμος για τα έργα

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2019, 09:59
Η έκταση του πρωήν αεροδρομίου του Ελληνικού όπως είναι σήμερα
|Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Μπήκε και η τελευταία υπογραφή για το Ελληνικό, ανοίγει ο δρόμος για τα έργα

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2019, 09:59

Με την υπογραφή της τέταρτης και τελευταίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης άνοιξε ο δρόμος για να αρχίσουν τα έργα στο Ελληνικό, την πλέον εμβληματική επένδυση που όμως καρκινοβατούσε επί μία δεκαετία.

Ηταν η τελευταία εκκρεμότητα από την πλευρά του Δημοσίου για την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο. Απομένει τώρα η απόφαση της κατασκευαστικής, της Lamda Development για το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα.

Η ΚΥΑ που υπογράφηκε την Πέμπτη αφορά στην πολεοδόμηση του ακινήτου. Με την απόφαση ολοκληρώνεται η λεγόμενη πολεοδομική ωρίμανση του ακινήτου και ακολουθεί τις ΚΥΑ για το μητροπολιτικό πάρκο, το καζίνο και για τις ζώνες ανάπτυξης. Είχε προηγηθεί η έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ώστε να ξεπεραστούν τα κωλύματα.

Σε εκδήλωση που έγινε στον Δήμο Ελληνικού την Πέμπτη, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «το έργο του Ελληνικού μπορεί να αποτελέσει το σύμβολο της νέας Ελλάδας».

Από την πλευρά της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, είπε ότι «είμαστε πλέον προ των πυλών της έναρξης της επένδυσης, από την οποία δεν θα επωφεληθεί μόνο η περιοχή αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...