358
Η Μπιγιονσέ στην περσινή απονομή βραβείων της αμερικανικής ένωσης για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών | REUTERS/Mario Anzuoni/

Μπιγιονσέ για τις προεδρικές εκλογές: «Ψηφίστε σαν να εξαρτάται η ζωή σας από την ψήφο σας»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2020, 14:19
Η Μπιγιονσέ στην περσινή απονομή βραβείων της αμερικανικής ένωσης για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών
|REUTERS/Mario Anzuoni/

Μπιγιονσέ για τις προεδρικές εκλογές: «Ψηφίστε σαν να εξαρτάται η ζωή σας από την ψήφο σας»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2020, 14:19

«Ψηφίστε σαν να εξαρτάται η ζωή σας από αυτό», ζήτησε η Μπιγιονσέ από τους αμερικανούς ψηφοφόρους στη διάρκεια της απονομής του βραβείων BET, που απονέμονται σε Αφροαμερικανούς στον χώρο της τηλεόρασης, της μουσικής, του αθλητισμού και του κινηματογράφου.

Η διάσημη τραγουδίστρια τιμήθηκε με βραβείο ανθρωπισμού και στην ομιλία της κάλεσε τουςυ Αμερικανούς «να διαλύσουν ένα ρατσιστικό και άνισο σύστημα» στη χώρα.

Το βραβείο το παρέλαβε από την Μισέλ Ομπάμα, η οποία εξήρε την αφοσίωση της Μπιγιονσέ στην αφροαμερικανική κοινότητα, λέγοντας: «Μπορείτε να το δείτε σε ό,τι κάνει, από τη μουσική της που δίνει φωνή στη χαρά και στον πόνο των μαύρων, μέχρι την ακτιβιστική της δράση που απαιτεί δικαιοσύνη για τις ζωές των μαύρων».

Επίσης, την επαίνεσε για τη βοήθειά της προς τους νέους καλλιτέχνες αλλά και την αποκήρυξη του σεξισμού και του ρατσισμού όποτε και όπου διαπιστώνει τέτοιες συμπεριφορές.

Στη συνέχεια, η Μπιγιονσέ αφιέρωσε το βραβείο στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται σε όλη τη χώρα κατά του ρατσισμού, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

«Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο σε όλους τους αδελφούς και αδελφές μου εκεί έξω που με εμπνέουν, καθώς αγωνίζονται για αλλαγή. Οι φωνές σας ακούγονται και αποδεικνύετε στους προγόνους μας ότι οι αγώνες τους δεν ήταν μάταιοι. Τώρα έχουμε ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να κάνουμε για να βρούμε την πραγματική μας δύναμη, και αυτό είναι να ψηφίσουμε», είπε.

«Σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε τη δράση, να συνεχίσετε να αλλάζετε και να διαλύετε ένα ρατσιστικό και άνισο σύστημα. Υπάρχουν άνθρωποι που ποντάρουν στο να μείνουμε σπίτι κατά τη διάρκεια των τοπικών εκλογών και των προκριματικών σε πολιτείες σε ολόκληρη τη χώρα. Πρέπει να ψηφίσουμε σαν να εξαρτάται η ζωή μας  από αυτό, γιατί έτσι είναι», πρόσθεσε.

Η διάσημη τραγουδίστρια συνεργάστηκε με τον ιδρυτή του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ και την οργάνωσή του #startsmall και δώρισε στην Εθνική Συμμαχία για την Ψυχική Υγεία, στο πανεπιστήμιο UCLA και σε τοπικές οργανώσεις έξι εκατ. δολάρια για το έργο τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ψυχικής υγείας των πολιτών εξαιτίας της κρίσης.

Επιπλέον, πρόσφερε οικονομική βοήθεια σε μια σειρά φιλανθρωπικών οργανώσεων για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες των ευάλωτων πολιτών την εποχή της πανδημίας, όπως τρόφιμα, νερό, απολυμαντικά, φάρμακα, μάσκες προσώπου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...