222
Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ συνομιλεί τον Μάρτιο του 2009 με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, υπό το βλέμμα του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν | The Official White House Photostream / Pete Souza

Μπάιντεν για Γκορμπατσόφ: «Σπάνιος ηγέτης» – παρέδωσε έναν ασφαλέστερο κόσμο

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2022, 08:54
Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ συνομιλεί τον Μάρτιο του 2009 με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, υπό το βλέμμα του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν
|The Official White House Photostream / Pete Souza

Μπάιντεν για Γκορμπατσόφ: «Σπάνιος ηγέτης» – παρέδωσε έναν ασφαλέστερο κόσμο

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2022, 08:54

Στο δικό του συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, μίλησε για έναν σπάνιο ηγέτη, που παρέδωσε έναν ασφαλέστερο κόσμο και μεγαλύτερη ελευθερία για εκατομμύρια ανθρώπους.

«Ως ηγέτης της ΕΣΣΔ, συνεργάστηκε με τον πρόεδρο (Ρόναλντ) Ρίγκαν για να μειωθούν τα πυρηνικά οπλοστάσια των δύο χωρών μας, προς μεγάλη ανακούφιση των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που προσεύχονταν να τερματιστεί η κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών. Επειτα από δεκαετίες βάρβαρης πολιτικής καταστολής, υιοθέτησε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις», τονίζεται στο συλλυπητήριο μήνυμα του προέδρου του ΗΠΑ που συνεχίζει:

Επρόκειτο για ενέργειες ενός «σπάνιου ηγέτη», που είχε «τη φαντασία να δει ότι ένα άλλο μέλλον ήταν εφικτό και το θάρρος να διακινδυνεύσει όλη την καριέρα του για να το επιτύχει. Το αποτέλεσμα ήταν ένας ασφαλέστερος κόσμος και μεγαλύτερη ελευθερία για εκατομμύρια ανθρώπους».

Σε ανάρτησή του στο Τwitter, τo Iδρυμα Ρίγκαν «θρηνεί την απώλεια» του ηγέτη που «ήταν κάποτε πολιτικός αντίπαλος του Ρόναλντ Ρίγκαν και κατέληξε να γίνει φίλος του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...