• Κι όμως η κοπέλα δίπλα στον Τσίπρα στην κλασική φωτογραφία δεν είναι η Μπέτυ Μπαζιάνα

    Η φωτογραφία από την παρέα του Αλέξη Τσίπρα το 2002, από την οποία πολλοί κατέληξαν υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη, έχει γίνει viral –και δικαίως. Αποτελεί την εικονογράφηση της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας, πώς μια παρέα, και καλά Γενοβιτών και καλά επαναστατών, μια παρέα τέλος πάντων, κατέλαβε την εξουσία (μόνο ο Νίκος ο Παππάς λείπει, λογικά θα ήταν στο Εδιμβούργο την εποχή της συγκεκριμένης μάζωξης).

     

    Στη φωτογραφία εμφανίζονται όλοι οι κολλητοί του σημερινού Πρωθυπουργού. Από αριστερά διακρίνονται ο Νίκος Καρανίκας, σήμερα σύμβουλος στρατηγικής στο Μαξίμου και δίπλα του ο Νάσος Ηλιόπουλος, τέως υφυπουργός Εργασίας και νυν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. Από δεξιά είναι ο Γαβριήλ Σακελαρίδης, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ πίσω διακρίνεται Ελευθερία Χατζηγεωργίου (η οποία διορίστηκε υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης) και αριστερά της Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και δεν έχει λάβει ακόμα κάποιο πόστο.


    Δύο ήταν οι παρανοήσεις σε αυτήν την φωτογραφία. Η πρώτη ότι ο νεαρός στο μέσον με τα γυαλιά και το τσιγάρο ήταν ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης, σημερινός γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Δεν είναι αυτός.

     

    Η δεύτερη ότι η κοπέλα δίπλα στον κ. Τσίπρα ήταν η Περιστέρα Μπαζιάνα. Η ομοιότητα και το ότι καθόταν δίπλα του έκαναν πολλούς να πιστέψουν ότι επρόκειτο για τη σημερινή σύντροφο του Πρωθυπουργού. Λάθος.

    Σύμφωνα με το iefimerida.gr η κοπέλα που χαμογελά δίπλα στον νεαρό κ. Τσίπρα είναι η Γιούλα Ντούσικου, τότε μέλος της Νεολαίας του Συνασπισμού η οποία δεν ασχολήθηκε με την ενεργό πολιτική.

  • Μια γλυκερή και αγαπησιάρικη ανάρτηση για τη Νοτοπούλου

    Μια γλυκερή ανάρτηση που πλέκει το εγκώμιο της Κατερίνας Νοτοπούλου έχει δημιουργήσει αίσθηση στο Facebook, ή τέλος πάντων στο βορειοελλαδίτικο Facebook: η τέως υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης και υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται ως ένα εξαιρετικό πλάσμα, αξιαγάπητο και ασύλληπτα ικανό, πονόψυχο και αυτοδημιούργητο που περπατάει κιόλας, προφανώς για να μην έχει η νέα υφυπουργός Μακ-Θρακ το μονοπώλιο στο περπάτημα.

     

    Αυτό που βέβαια δεν αναφέρει η διαδικτυακή υμνητής της κυρίας Νοτοπούλου είναι ότι η ίδια είναι η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της. Αποσπασμένη από την ΕΡΤ3, ήταν στο πλάι της στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, στο ΥΜΑΘ και τώρα στην προεκλογική της καμπάνια για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

    Το υπέροχο αυτό λιβανιστήρι διανθίζεται από εξίσου γλυκερά και αγαπησιάρικα σχόλια «φίλων», ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει αυτό του επίσης δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 και υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη.

     

    «Ωραιοτάτη γερά και κοιτάμε μπροστά. Ομορφοτάτη αποδείχτηκε ότι είσαι ταμάμ για να ανοίγεις νέους δρόμους», γράφει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και αφήνει το κοινό να αποφασίσει ποια είναι η ωραιοτάτη και ποια η ομορφοτάτη.

     

    Το καλύτερο, όμως, είναι ότι η κυρία Νοτοπούλου απαντά στον κ. Γιαννούλη, γράφοντάς του: «σε λατρεύω κάθε μέρα ένα κλικ παραπάνω (χωρίς υπερβολή)»

    Καμία υπερβολή. Η Θεσσαλονίκη άλλωστε είναι πόλη ερωτική.

  • Συνέβη στους «Χρυσούς Σκούφους 2019»

    Τα «Οσκαρ» της ελληνικής γαστρονομίας, οι «Χρυσοί Σκούφοι» με τους οποίους το «Αθηνόραμα» τιμά κάθε χρόνο τους καλύτερους στον χώρο της εστίασης, απονεμήθηκαν τη Δευτέρα στη «Μεγάλη Βρετάννια».

     

    Το «Etrusco» της Κέρκυρας ανακηρύχθηκε και πάλι ως το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας για το 2019, ενώ τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν τρία αθηναϊκά εστιατόρια, η «Σπονδή», το «Varoulko Seaside» και το «Botrini’s».

     

    Αυτή όμως που έκλεψε την παράσταση ήταν η Ολγα Κεφαλογιάννη η οποία συνεχίζει τις (εντυπωσιακές) προεκλογικές εμφανίσεις της, προσφέροντας πόζες σαν την ανωτέρω –πλαισιωμένη από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (άλλος προεκλογικός αγώνας αυτός) και την Αννη Ηλιοπούλου του «Αθηνοράματος».

  • Μια κάπως περίεργη εικόνα από την εκστρατεία του Γιώργου Πατούλη

    Μετά τα ζεϊμπέκικα, τα τατουάζ. Στην προσπάθειά του να εκλεγεί περιφερειάρχης Αττικής, ο Γιώργος Πατούλης κάνει καμπάνια 360°: και με τον λαό που γλεντάει από τον καναπέ και με τους ακτιβιστές.

     

    Ετσι, μετά το σόου του με τα σκηνοθετημένα ζεϊμπέκικα στο «Στην υγειά μας, ρε παιδιά» (βλέπε άλλη Βαβέλ πιο κάτω), ήρθε η ανακοίνωση ότι στο ψηφοδέλτιο του κ. Πατούλη θα συμπεριληφθεί ο ακτιβιστής Παναγιώτης Μήλας, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών.

     

    Ο κ. Μήλας έχει ιδρύσει την εθελοντική ομάδα Angels, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της προστασίας των ζώων, στο κομμάτι των αστέγων και άλλων ευπαθών ομάδων και, εν γένει, στην προάσπιση των δικαιωμάτων.

     

  • H Μεγαλοοικονόμου βλέπει εφιάλτες ότι την κυνηγούν κουραμπιέδες

    Στον ΣΚΑΪ την έχουν σχεδόν υιοθετήσει. Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου είναι η μοναδική από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που δεν υπακούει στον αποκλεισμό που έχει επιβάλει στο κανάλι το Μαξίμου και έτσι την καλούν μέρα παρά μέρα για να πει τα δικά της.

     

    Εδώ που τα λέμε, δεν είναι και σοβαρά αυτά που λέει η βουλευτής της Β’ Πειραιώς, αλλά στον ΣΚΑΪ κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και την καλούν να τους πει καμιά μπαρούφα μπας και βγει καμιά (πολιτική) είδηση.

     

    Ετσι καταλήξαμε να ασχολούμαστε με τους κουραμπιέδες της κυρίας Μεγαλοοικονόμου. Ετσι είχε αποκαλέσει τους πολιτικούς –πλην του Αλέξη Τσίπρα «που είναι παλικάρι»– στην εκπομπή του Τάκη Χατζή.

     

    Το Σάββατο την κάλεσε με τη σειρά του ο Γιώργος ο Αυτιάς. Και η κυρία Μεγαλοοικονόμου πήγε με κουραμπιέδες, ότι τους στέλνει στον Αντώνη Κανάκη του «Ράδιο Αρβύλα» επειδή την είχαν σατιρίσει και αποκάλυψε ότι την περασμένη εβδομάδα πήγε και κέρασε συγκεκριμένους συναδέλφους της στη Βουλή. Είπε ότι κέρασε 147 κουραμπιέδες τους «πολιτικούς που δεν ψήφισαν τις Πρέσπες. Ολοι έχουν κάνει τα αντίθετα από ότι έχουν πει», εξήγησε.

    Δύο ημέρες μετά την εκπομπή του κ. Αυτιά, ήρθε η σειρά του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου να φιλοξενήσουν στο στούντιο την κυρία Μεγαλοοικονόμου.

     

    Η οποία πήγε χωρίς κουραμπιέδες αλλά εξήγησε γιατί κέρασε τους πολιτικούς της αντιπάλους: «Είχα πει ότι μόνο ο Τσίπρας είναι ηγέτης. Ολοι οι άλλοι είναι κουραμπιέδες. Αλλά επειδή έβλεπα εφιάλτες το βράδυ να με κυνηγάνε οι κουραμπιέδες. Τους υποτίμησα. Έπρεπε να εξιλεωθώ έναντι των κουραμπιέδων».

     

    Ατιμη κοινοβουλευτική δημοκρατία… Μια γυναίκα που πιστεύει ότι πρέπει να εξιλεωθεί απέναντι στους κουραμπιέδες παίρνει αποφάσεις στη Βουλή για όλους μας…

  • Είναι ο Πολάκης «σαχλαμαρόμαγκας»;

    Σαν να το ήξερε η φιλοκυβερνητική «Εφημερίδα των Συντακτών». Το Σάββατο κυκλοφόρησε με ένα άρθρο του Δημήτρη Νανούρη, εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «σαχλαμαρόμαγκα» (εδώ).

     

    Πήρε βέβαια τέσσερα χρόνια -και βάλε- στην καλή εφημερίδα να ανακαλύψει ότι ο κ. Πολάκης «κάνει κακό στο κόμμα». Τόσα χρόνια έκανε καλό στο κόμμα; Και πώς μπορεί να κάνει κακό στο κόμμα όταν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας υιοθετεί χωρίς πρόβλημα και δημοσίως στις συνεντεύξεις του το ύφος και τη ρητορική του αναπληρωτή υπουργού Υγείας (ο οποίος μάλιστα λογοδοτεί απευθείας σε εκείνον); Ας το λύσει η καλή εφημερίδα με τον Πρωθυπουργό, αν βέβαια, το όλο άρθρο δεν είναι ένα συστημένο μήνυμα από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα προς τον κρητικό φίλο του με τον οποίο κάποτε έκαναν βαρκάδες και τον λατρεύει ο Κραουνάκης.

     

    Εκτός και αν είναι ένα μήνυμα της εφημερίδας προς το Μαξίμου, οπότε θα έχει ενδιαφέρον η επόμενη περίοδος…

     

    Σε κάθε περίπτωση, μία ημέρα μετά το άρθρο της «Εφ. Συν.» για τον «σαχλαμαρόμαγκα» κ. Πολάκη, αποκαλύφθηκε ότι ο αν. υπουργός Υγείας πήρε καταναλωτικό (!) δάνειο 100.000 ευρώ (!!!) από την Attica Bank (!!!).

     

    Kαι τι βγήκε να μας πει ο κατά την «Εφ. Συν.» o σαχλαμαρόμαγκας; Οτι (εδώ) το χρειάστηκε το δάνειο διότι ως γιατρός έβγαζε τα τριπλάσια. Δηλαδή ως γιατρός του Δημοσίου (!!!!) έβγαζε τριπλάσια από τον μισθό του βουλευτή και του υπουργού (!!!!!), άρα χρειάστηκε το καταναλωτικό δάνειο και το πήρε από την τράπεζα για την οποία χρεώθηκε το μισό ΤΣΜΕΔΕ, το «Ελ. Βενιζέλος» και άλλα φιλόστοργα σωματεία.

     

    Ακριβώς ποιος είναι ο σαχλαμαρόμαγκας δεν ξέρω ακόμη…

  • Το σόου του Πατούλη στον Σπύρο Παπαδόπουλο και στο «Στην υγειά μας»...

    Στη Γαλλία, λέει μια παροιμία, όλα τελειώνουν με ένα τραγούδι. Στην Ελλάδα όλα αρχίζουν και τελειώνουν με ένα ζεϊμπέκικο. Ενας φροϋδικών καταβολών εθνικός ψυχαναγκασμός επιβάλλει σε όλους να σηκωθούν, να σηκώσουν τα χέρια στο ύψος των ώμων και να αρχίσουν να χορεύουν -ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων- ενώ κάποιες γλάστρες συνήθως χτυπάνε παλαμάκια. Συχνά ιλαρό θέαμα. Και ακόμα περισσότερο όταν συμβαίνει κατ΄επανάληψη στο σκηνοθετημένο τηλεοπτικό γλέντι του Σπύρου Παπαδόπουλου. Και ακόμα περισσότερο όταν μερακλης χορευτής είναι ο Γιώργος ο Πατούλης, ο άνθρωπος που θέλει να γίνει Περιφερειάρχης Αττικής.

     

    Για όσους απορούν πώς σε αυτές τις εκπομπές τύπου «Στην υγειά μας, ρε παιδιά», σοβαροί άνθρωποι -λέμε τώρα- δεν διστάζουν να κάνουν τσαλίμια και άλλα τέτοια σε πανελλήνια μετάδοση, υπάρχει μια εξήγηση: το «όρντινο» για την εκπομπή δίνεται πολύ νωρίς. Οι καλεσμένοι κάθονται στο στούντιο και στα τραπέζια και όση ώρα (ή ώρες) περιμένουν, πίνουν. Οταν λοιπόν ξεκινάει το γύρισμα είναι ήδη έτοιμοι.

     

    Ο κ. Πατούλης δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο στην εκπομπή που μεταδόθηκε την Παρασκευή από τον ΣΚΑΪ. Ηταν έτοιμος. Αλλωστε είχε πει πόσο λατρεύει τον Γρηγόρη Μπιθικώτση—στον «σερ Μπιθί» ήταν αφιερωμένο αυτή τη φορά το «Στην υγειά μας μας, ρε παιδιά».

     

    Οταν λοιπόν ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης Τζούνιορ πήρε το μικρόφωνο να τραγουδήσει το «Βρέχει στη φτωχογειτονιά», είπε: «Ελα, Γιώργο». Και ο Γιώργος ήρθε.

     

    Ας προσπεράσουμε το αυτονόητο, ότι αν φέρεις το επίθετο Μπιθικώτσης και έχεις τόσο μέτρια φωνή καλό είναι να μην τραγουδάς σε πανελλήνια μετάδοση. Ας προσπεράσουμε και το ακριβό ρολόι του τραγουδιστή την ώρα που ερμήνευε τους στίχους του Τάσου Λειβαδίτη (σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη) για τη φτωχολογιά.

     

    Ας μείνουμε στη σκηνοθεσία.

     

    Πρώτα ο Γιώργος άφησε τη θέση του και πήγε στην άκρη της πίστας με τα χεράκια του αμήχανα στη μέση. Μετά τα ύψωσε στους ώμους παράλληλα με το δάπεδο. Μετά σηκώθηκαν δύο καλλίγραμμες νεαρές -ταυτόχρονα σαν να τις διέταξε κάποιος- και γονάτισαν στις δύο γωνίες της πίστας για να χτυπήσουν παλαμάκια. Και τότε άρχισε…

    Ο κ. Πατούλης, με μπλέιζερ, τζιν παντελόνι και μαύρο σκαρπίνι σε ένα προσωπικό σόου για να μας δείξει πόσο ψηλά πηδάει, πόσο μερακλώνει με τους καημούς της μεταπολεμικής Ελλάδας και πόσο θέλει να γίνει περιφερειάρχης.

     

    Αλλο τόσο το θέλει και η σύζυγός του, η Μαρίνα Πατούλη, που του πέταγε κατενθουσιασμένη γαρύφαλα.

    Ηταν μια εκπομπή μνημείο. Τόσο για το επίπεδο της ελληνικής τηλεόρασης, όσο και για το επίπεδο της ελληνικής πολιτικής.

  • Οταν ο (νέος υφυπουργός) Θάνος Μωραΐτης έβριζε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «fake Αριστερά» που εξαπάτησε τον λαό

    Μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο ο Θάνος Μωραΐτης ήταν ένας ενθουσιώδης πολιτευτής του Κινήματος Αλλαγής. Εντάξει, όχι όσο ενθουσιώδης ήταν όταν φώναζε υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου στις προεκλογικές εκδηλώσεις του αποτυχημένου ΚΙΔΗΣΟ τον Ιανουάριο του 2015, αλλά σε κάθε περίπτωση συμμετείχε ενεργά και χτυπούσε αλύπητα τον ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Θα πρέπει λοιπόν ο νέος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών να μας εξηγήσει υπό ποία λογική -όχι παλιά- χαρακτήριζε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα τυχοδιωκτική. Επαψαν άραγε να είναι τυχοδιώκτες τώρα που είναι μέλος της;

    Ή πώς πέρυσι τον Μάρτιο έκανε λόγο για «fake αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ». Τελικά δεν είναι «fake»; Βγήκε ξαφνικά στο ξέφωτο της αλήθειας ο κ. Μωραΐτης;

    Ή πώς διαβεβαίωνε ότι «με αυτούς που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό δεν θα συνεργαστούμε ποτέ». Δεν τους εξαπάτησαν αυτοί δηλαδή; Γιατί αυτός συνεργάστηκε.

    Οτι υπάρχει μια κάποια απόσταση ανάμεσα σε αυτά που διαπρυσίως έλεγε μέχρι πρότινος ο κ. Μωραΐτης και σε αυτό που έσπευσε να κάνει, αποδεχόμενος μια θέση στην κυβέρνηση του (τυχοδιώκτη, fake αριστερού και πολιτικού απατεώνα –δικά του λόγια) κ. Τσίπρα, είναι αυταπόδεικτο.

     

    Βέβαια μπορεί και να μη χρειαστεί να τα εξηγήσει. Μπορεί να ρωτήσει τι έκανε ο άλλο πρώην μεγαλοπασόκος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πολιτικός του προϊστάμενος Χρήστος Σπίρτζης.

     

    ΥΓ. Τουλάχιστον ο νέος υφυπουργός πρόλαβε να θέσει τον ιστότοπό του σε κατάσταση under construction.

     

    Διότι στο πρόσφατο παρελθόν έδειχνε έτσι:

  • Κασιμάτη ή Μιχελογιαννάκης στο ΚΙΝΑΛ;

    Η βουλευτής Β’ Πειραιώς Νίνα Κασιμάτη, ως γνωστόν διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση (εδώ). Το ίδιο έπραξε και ο βουλευτής Ηρακλείου, Γιάννης Μιχελογιαννάκης (εδώ).

     

    Εγραψε λοιπόν η Αριστοτελία Πελώνη ένα πολύ ενδιαφέρον κουίζ στη στήλη της «Κονκλάβιο» στην «Καθημερινή» της Παρασκευής:

     

    «Ποιος/ποια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξ αυτών που καταψήφισαν χθες το άρθρο 3.1 συζητεί εσχάτως την πιθανότητα να κατεβεί υποψηφιος/α με το ΚΙΝΑΛ;».

     

    Και οι δύο δεν ψήφισαν την κυβερνητική πρόταση για αναθεώρηση του άρθρου 3.1 για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας. Ποιος ή ποια όμως συζητά με το ΚΙΝΑΛ;

     

    Απλώς να θυμίσω ότι ο κ. Μιχελογιαννάκης έχει διατελέσει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (όπως βέβαια και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ).

  • Ποιος μιμείται καλύτερα τον Ανδρέα; Ο Χάρρυ Κλυνν ή ο Τσίπρας;

    Οι πιο παρατηρητικοί το είχαν εντοπίσει από το 2015 σε κάποιες ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. Ο τονισμός, ο εγκοπτόμενος λόγος, θύμιζαν σε ύφος κάτι από τις ομιλίες του Ανδρέα Παπανδρέου. Λέγεται ότι ο κ. Τσίπρας το είχε προβάρει καλά, κάποιοι είχαν πει ότι είχε κάνει και σχετικά μαθήματα. Δεν τους πιστεύω.

     

    Πριν από λίγους μήνες, ωστόσο, ο Νίκος Παπανδρέου, γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, είχε επιβεβαιώσει την προσπάθεια αντιγραφής κάποιων στοιχείων των ομιλιών του Ανδρέα. Είχε αποκαλύψει (εδώ) ότι «πριν τις πρώτες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ μας ζήτησε όλους τους λόγους του Ανδρέα Παπανδρέου. Σκεφτόμουν να τα δώσω ή να μην τα δώσω. Αλλά τα δώσαμε, θα τα έβρισκε έτσι και αλλιώς κάπου αλλού».

     

    Τώρα, που είναι και υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές, ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε για το αν βρίσκει ομοιότητες στον Ανδρέα Παπανδρέου και στον κ. Τσίπρα. Η απάντησή του, στον «Φιλελεύθερο», ήταν αποστομωτική: «Ο Χάρρυ Κλυν ήταν καλύτερος μίμος του Ανδρέα από τον Τσίπρα»…

     

    «Τις αξίες, τις γνώσεις και τα οράματα δεν μπορείς να τις μιμηθείς» σχολίασε έπειτα ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

  • Τα ερωτικά ραντεβού του Τσίπρα στην Κουμουνδούρου

    Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου έσπευσε ο Πρωθυπουργός το απόγευμα της Πέμπτης και ενώ στη Βουλή συνεχιζόταν ακόμα η καταμέτρηση των ψήφων για τη συνταγματική αναθεώρηση με το κυβερνών κόμμα να μετρά (εδώ) διαφοροποιήσεις βουλευτών.

     

    Ωστόσο, το φιλότιμο ΑΠΕ-ΜΠΕ μάς ενημέρωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ευδιάθετος και μίλησε, μέρα που ‘ναι, για «ερωτικά ραντεβού» του. Κατά τα άλλα βέβαια στην Κουμουνδούρου συνεδρίαζε η Πολιτική Γραμματεία.

     

    Για την Ιστορία παραθέτουμε το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Εφτασε πριν από λίγο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και στο επίκεντρο θα βρεθούν οι τρέχουσες εξελίξεις.

    Φανερά ευδιάθετος ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για το εάν θα πούμε χρόνια πολλά σήμερα (του Αγίου Βαλεντίνου) απάντησε χαμογελώντας πως σήμερα είναι τα ερωτικά ραντεβού…

     

    Και δημοσιεύουμε μερικές φωτογραφίες από τις αφίξεις των ραντεβού του κ. Τσίπρα (credit: ΙΝΤΙΜΕΝEWS)

  • Αγιος Βαλεντίνος: H Δούρου ποστάρει μήνυμα με τον Τσίπρα να φιλάει την Μπαζιάνα

    Η Ρένα Δούρου ξέρει πολλά πράγματα. Ξέρει για παράδειγμα ότι οι Αριστεροί μαζεύουν με καλύτερο τρόπο τα σκουπίδια από τους Δεξιούς. Ξέρει ότι συμβαίνουν «στραβές» και βρίσκεσαι να μετράς 100 νεκρούς. Ξέρει και πού να βρίσκει μια ευκαιρία να κολακέψει τον Αλέξη Τσίπρα.

     

    Ετσι, ανήμερα Αγίου Βαλεντίνου, η Περιφερειάρχης Αττικής ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter ένα βιντεάκι, συρραφή διάσημων φιλιών – «Αγίου Βαλεντίνου και όλοι και όλες δικαιούμαστε μια βουτιά στο μελό. Και στο φιλί» σημείωσε.

     

    Σωστά. Ανάμεσα λοιπόν στα φιλιά του Χορν και της Λαμπέτη, του Τζορτζ Πέπαρντ και της Οντρεϊ Χέπμπορν, του Δημήτρη Παπαμιχαήλ και της Αλίκης Βουγιουκλάκη, του Περικλή Ασημακόπουλου και του Κωνσταντίνου Κάππα –γεια σου κλασικέ Παπακαλιάτη!–, να’ σου και ο Τσίπρας να φιλά την Μπαζιάνα…

  • Η Αννα Βίσση υποψήφια στις ευρωεκλογές;

    Κάποτε είχε δοκιμάσει να κάνει διεθνή καριέρα στο τραγούδι, αλλά δεν της βγήκε –η Ελλάδα δεν μετράει ως διεθνής προορισμός για τη γεννημένη στη Λάρνακα το 1957 τραγουδίστρια. Ισως λοιπόν, μέσω της πολιτικής, να υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία: Η Αννα Βίσση, ανέφερε το ρεπορτάζ από την Κύπρο, θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

     

    Οπως ανέφερε ο «Πολίτης», η κυρία Βίσση «κλείδωσε» ως το έκτο όνομα στο ευρωψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Κύπρο. Η υποψηφιότητά της θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

     

    Ωστόσο, μια ανάρτηση στο Instagram από το επίσημο φαν κλαμπ της τραγουδίστριας, ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

    Στον βαθμό που αυτός ο λογαριασμός εκφράζει (ατύπως) τις θέσεις της κυρίας Βίσση, αυτό το όνειρο -να την δούμε στο Ευρωκοινοβούλιο- μάλλον χάνεται. Μια απογοήτευση σαν «12 και ούτε ένα τηλεφώνημα».

     

    Από την άλλη όμως οι επίσημοι λογαριασμοί της κυρίας Βίσση δεν ανέφεραν κάτι –παρά μόνο ευχές για τον Αγιο Βαλεντίνο.

  • Ο Παπαχριστόπουλος λέει ότι για τις ανισότητες στον πλανήτη φταίει το Χάρβαρντ και τα άλλα κορυφαία πανεπιστήμια

    O Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ένας γίγαντας του ελληνικού πνεύματος, έχει ανακαλύψει και πού οφείλονται τα δεινά των λαών του κόσμου: φταίνε τα καλά, τα κορυφαία πανεπιστήμια, το Χάρβαρντ, το Στάνφορντ και το London School of Economics –γι’ αυτό και δεν πρέπει να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα μας, μην την… πάθουμε όπως οι κακόμοιροι οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί.

     

    Ο κ. Παπαχριστόπουλος, ιδιώτης πλέον καθώς έχει παραιτηθεί από βουλευτής, μίλησε στον ραδιοσταθμό Focus 103,6. Και σε ένα σημείο της συνέντευξής του όταν η συζήτηση πήγε στη Συνταγματική Αναθεώρηση και στο άρθρο 16 για τα μη κρατικά πανεπιστήμια είπε:

     

    «Το πού οδήγησαν τα μεγάλα πανεπιστήμια, Χάρβαρντ, LSE, Στάνφορντ κτλ, οδήγησαν στο να έχουν 28 άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, συγκεντρωμένο τον πλούτο στα χέρια τους, να έχουν όσα έχει ο μισός πλανήτης»…

     

    Είναι μια εντυπωσιακή άποψη που θα είχε ενδιαφέρον ο κ. Παπαχριστόπουλος, τώρα που έχει άφθονο χρόνο ως ιδιώτης, να αναπτύξει περαιτέρω. Να διαπιστώσει τι μας έχει συμβεί συνολικά, πέρα από τα δεινά που προκάλεσαν στον κόσμο ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Χάρβαρντ. Να δει πώς η ιατρική γέννησε τα φακελάκια. Πώς η ανακάλυψη του σιδήρου, δημιούργησε πιο ανεπτυγμένα όπλα. Πώς η ανακάλυψη του τροχού μας κατάντησε να σκοτωνόμαστε στους δρόμους. Και άλλα τέτοια…

     

    Αλλωστε «οι ψηφοφόροι μας» δεν θέλουν να πάνε σε καλά πανεπιστήμια. Και δεν θέλουν ούτε να πάει κανένας άλλος…

  • Ο Χρυσόγονος λέει ότι δεν πάει στο ΚΙΝΑΛ - στη ΝΔ όμως;

    Κάποιοι έχουν χόμπι το ψάρεμα. Αλλοι τη συλλογή πεταλούδων και άλλοι να χαζεύουν την μπογιά να στεγνώνει στον τοίχο. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που χόμπι τους είναι η αναζήτηση του επόμενου σταθμού στην πολιτική καριέρα του Κώστα Χρυσόγονου, του ευρωβουλευτή που εξελέγη το 2014 με τον επελαύνοντα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα έχει ανεξαρτητοποιηθεί και ψάχνεται.

     

    Το περασμένο Σαββατοκύριακο μάλιστα παρατηρήθηκε το εξής φαινόμενο. Η «Καθημερινή της Κυριακής» έγραψε ότι ο κ. Χρυσόγονος έχει «κλειδώσει» ως υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής –το έγραψε μάλιστα το έγκυρο «Κονκλάβιο» (εδώ). Ομως δύο ιστότοποι, το athensvoice.gr και το reporter.gr, έγραψαν ότι ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής συζητά να κατεβεί υποψήφιος με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης!

     

    Χόμπι είναι αυτά, τέτοιες παραξενιές δεν είναι ασυνήθιστες. Το ενδιαφέρον όμως είναι το εξής. Οτι ο κ. Χρυσόγονος έστειλε επιστολή στην «Καθημερινή» χαρακτηρίζοντας ως «εντελώς ανυπόστατο και αναληθές» (εδώ) το ρεπορτάζ για την παρουσία του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ, μολονότι, όπως γράφει η δημοσιογράφος Αριστοτελία Πελώνη, ο ευρωβουλευτής είχε κάνει δύο συναντήσεις με στενότατο συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά και μία με την ίδια. Στην επιστολή του γράφει μάλιστα ότι επιστρέφει στη δικηγορία –εκτός των άλλων ο σερραίος νομικός είναι καθηγητής στο ΑΠΘ.

     

    Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει στείλει αντίστοιχη επιστολή για τα περί υποψηφιότητάς του με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης…




text
  • Δύο κενές θέσεις στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο. Να δούμε και πόσα χαμόγελα θα υπάρχουν


    29 Μαρτίου 2024, 06:09