308
(φωτ. αρχείου) | Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Απέδρασαν δύο κρατούμενοι από τον Κορυδαλλό

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2019, 10:36
(φωτ. αρχείου) | Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Απέδρασαν δύο κρατούμενοι από τον Κορυδαλλό

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2019, 10:36

Δύο κακοποιοί σεσημασμένοι για κλοπές και ληστείες απέδρασαν αργά την Τρίτη από τις φυλακές του Κορυδαλλού με τρόπο που προκαλεί ερωτήματα.

Οι δύο άνδρες είναι αλβανικής καταγωγής με καταδίκες για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων.

Οι κρατούμενοι κρατούνταν στην Δ’ Πτέρυγα.

Αφού έκοψαν τα κάγκελα του κελιού τους στις 8.30 το βράδυ της Τρίτης, πέρασαν στη «νεκρή ζώνη» και έφτασαν στην εξωτερική περίφραξη. Εκεί, κατάφεραν και καρφάλωσαν στον τοίχο με αυτοσχέδιο σχοινί από λουριά και γάντζο χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, αναφέρει το protothema.gr.

Η απόδραση διήρκεσε περίπου εννέα λεπτά.

Η απόδραση έγινε αντιληπτή σήμερα το πρωί, σχεδόν 11 ώρες αργότερα. Ενδεικτικό είναι ότι οι κάμερες κατέγραψαν την ώρα της απόδρασης, αλλά οι φύλακες δεν αντιλήφθηκαν τίποτα!

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Αυτή είναι η πρώτη απόδραση από το 2015

«Παρά τις αντίθετες “Κασσάνδρες”, η σημερινή απόδραση είναι η πρώτη που συμβαίνει από κλειστή φυλακή, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Σήμερα το πρωί (2.1.2019) διαπιστώθηκε η απόδραση δύο (2) προσωρινά κρατουμένων για κλοπές από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, οι οποίοι αναζητούνται από την Ελληνική Αστυνομία. Αμέσως προσήλθαν στο Κατάστημα στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αρχική διακρίβωση των γεγονότων, ενώ διατάχθηκε έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης καθώς και πειθαρχική έρευνα από Εισαγγελικό Λειτουργό προκειμένου να διακριβωθούν με ακρίβεια τα συμβάντα και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες υπαλλήλων, εφόσον υφίστανται.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι ειδικά για το χρονικό διάστημα των εορτών έχουν δοθεί ρητές εντολές στα Καταστήματα Κράτησης από το Υπουργείο (στις 11 Δεκεμβρίου 2018, στις 19 Δεκεμβρίου 2018 και στις 27 Δεκεμβρίου 2018) για «επίταση των μέτρων ασφαλείας» προκειμένου να αποτραπούν κάθε είδους έκνομες ενέργειες. Ας σημειωθεί, τέλος, ότι από το 2015 μέχρι σήμερα, και παρά τις αντίθετες «Κασσάνδρες», η σημερινή απόδραση είναι η πρώτη που συμβαίνει από κλειστή φυλακή, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...