369
Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τερματίζει μέσα σε αποθέωση - κατάφερε κάτι μοναδικό! | REUTERS/Lukas Barth

Απίστευτη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη! Δεύτερο χρυσό μετάλλιο!

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2022, 12:45
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/08/2022, 18:09
Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τερματίζει μέσα σε αποθέωση - κατάφερε κάτι μοναδικό!
| REUTERS/Lukas Barth

Απίστευτη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη! Δεύτερο χρυσό μετάλλιο!

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2022, 12:45
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/08/2022, 18:09

Τέσσερις ημέρες: τόσες πέρασαν από τον θρίαμβο της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου και στα 35 χλμ. βάδην. Και το μόνο που άλλαξε ήταν ότι αυτή τη φορά, πρωί Σαββάτου στο Μόναχο, έβρεχε. Η Αντιγόνη όμως σταθερή στην επιτυχία: επανέλαβε ξανά τον θρίαμβο και τερμάτισε πρώτη και στα 20 χλμ. βάδην, κάνοντας ένα ανεπανάληπτο στα ευρωπαϊκά ιστορικά του αγωνίσματος «νταμπλ», κατακτώντας ένα δεύτερο χρυσό μετάλλιο!

H 38χρονη πρωταθλήτρια είπε ότι μόλις τέσσερις μέρες μετά την υπερπροσπάθεια και την επιτυχία στα 35 χλμ. βάδην δεν περίμενε παρά ένα τιμητικό πλασάρισμα στην πρώτη δεκάδα στα 20 χλμ. βάδην. Αλλά ξεπέρασε τον εαυτό της: Τερμάτισε πρώτη με επίδοση 1:29:03 (η καλύτερή της), αφήνοντας κατά 17 δευτερόλεπτα πίσω την Πολωνή Καταρζίνα Ζντζιέμπλο, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε.

Η Αντιγόνη, αθλήτρια από την Καρδίτσα, είχε μείνει λίγα μέτρα πίσω από το προπορευόμενο γκρουπ και στη 10η θέση στα 10 χλμ., για να ανεβάσει τον ρυθμό της και να μπει στην πρώτη τριάδα μετά το 11ο χλμ. Σταθερά στο πρώτο γκρουπ, καθώς ακολουθούσε τη συμβουλή του προπονητή της να μην «ανοίξει», να μην βιαστεί να μπει νωρίς μπροστά, περίμενε μέχρι το 17ο χιλιόμετρο για να πάρει κεφάλι και ν’ αποσπαστεί από την Πολωνή Καταρζίνα Ζντζιέμπλο, ενώ στην 3η θέση ακολουθούσε η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε στο τελευταίο χιλιόμετρο. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μεγάλωνε ολοένα την απόσταση από τη δεύτερη Ζντζιέμπλο και με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό της, παρά τον αγώνα των πολλών χιλιομέτρων βάδιζε προς το ραντεβού της με την… Ιστορία.

Αυτή η επιτυχία της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, έφερε την Ελλάδα στην τέταρτη θέση του πίνακα των μεταλλίων αυτό του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου, καθώς στα δύο της 38χρονης βαδίστριας υπάρχει το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος και το ασημένιο της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη για δεύτερη φορά στο ψηλότερο βάθρο – Intime

Την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη συνεχάρησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή τους στα social media:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...