274
Ο Ντάνιελ Κρεγκ απολαμβάνει το καθιερωμένο dry martini του, ως Τζέιμς Μποντ | Columbia Pictures

Πόσο αλκοολικός είναι ο Τζέιμς Μποντ;

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 13:54
Ο Ντάνιελ Κρεγκ απολαμβάνει το καθιερωμένο dry martini του, ως Τζέιμς Μποντ
|Columbia Pictures

Πόσο αλκοολικός είναι ο Τζέιμς Μποντ;

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 13:54

Ο Τζέιμς Μποντ έχει σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού και πρέπει να απευθυνθεί στη βοήθεια των ειδικών, σύμφωνα με έρευνα ακαδημαϊκών, που φιλοξενεί η εφημερίδα Telegraph.

Ερευνητές Δημόσιας Υγείας σε πανεπιστήμιο της Νέας Ζηλανδίας κάθισαν και είδαν και ανέλυσαν 24 Τζέιμς Μποντ ταινίες και κατέληξαν ότι ο λάτρης των ντράι μαρτίνι πράκτορας 007, πάσχει από πρόβλημα χρόνιου αλκοολισμού.

Οπως αναφέρουν, με απόλυτη σοβαρότητα για τα ανησυχητικά ευρήματά τους: «Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι ο Τζέιμς Μποντ είναι αλκοολικός, καθώς έχει ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό το μέτρο».

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην Ιατρική Επιθεώρηση της Αυστραλίας και καταλήγει ότι ο Μποντ έπινε ένα τέτοιο ποτό συνολικά 109 φορές στις 24 ταινίες, με μέσο όρο, 4,5 φορές σε κάθε φιλμ.

Το ρεκόρ κρατά ο Ντάνιελ Κρεγκ στην ταινία «Quantum of Solace» του 2008, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο ήρωας εμφανίζεται να πίνει 24 ποτά, που σε κανονικές συνθήκες θα προκαλούσαν άκρως επικίνδυνη συσσώρευση αλκοόλ στον οργανισμό του.

«Shaken. Not Stirred»: Ο ακαταμάχητος Σον Κόνερι ως Τζέιμς Μποντ και το μαρτίνι του

Λες και πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο, οι ερευνητές τονίζουν ότι η κατάχρηση αλκοόλ οδηγεί τον Μποντ να μπλέκει σε καβγάδες, να οδηγεί με αυξημένη ταχύτητα, κτλ, κτλ.

Η έρευνα υπογραμμίζει ότι ο συγκεκριμένος ήρωας θα έπρεπε από δω και πέρα να αποδίδεται πιο υπεύθυνος σχετικά με τη χρήση αλκοόλ. «Καλό θα ήταν να έχει μία ομάδα συνεργατών, να μην τα κάνει όλα μόνος του, ώστε να μειωθεί το στρες του, το οποίο σίγουρα τον ωθεί στον αλκοολισμό» επιμένουν οι ειδικοί.

Και κάπως έτσι, η πολιτική ορθότητα, χτυπά και την πόρτα του πιο διάσημου μυστικού πράκτορα. Κάνοντάς του συστάσεις, να «απολαμβάνει υπεύθυνα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...