513
Η Αννα Κορακάκη μαζί με τον πατέρα της μετά την άφιξή τους στην Αθήνα | ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Intimenews

Αννα Κορακάκη: «Εκπλήρωσα το όνειρό μου εις διπλούν»

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2016, 16:41
Η Αννα Κορακάκη μαζί με τον πατέρα της μετά την άφιξή τους στην Αθήνα
|ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Intimenews

Αννα Κορακάκη: «Εκπλήρωσα το όνειρό μου εις διπλούν»

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2016, 16:41

Με δύο μετάλλια, χωρίς να ξεχνά όσους τη βοήθησαν, αλλά και τις δυσκολίες -εξωαγωνιστικές και μη- μέχρι εδώ, έφτασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αθήνα η Αννα Κορακάκη, χρυσή και χάλκινη ολυμπιονίκης πλέον στη σκοποβολή.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την περίμεναν δημοσιογράφοι, φίλοι και άνθρωποι που πανηγύρισαν την επιτυχία της.

Η 20χρονη ολυμπιονίκης αρχικά ευχαρίστησε την οικογένειά της, τους φίλους της και «όσους με στηρίζουν πριν γίνει όλο αυτό και όσους θα με στηρίζουν αφού τελειώσει όλο αυτό». Η ευχή της Αννας ήταν να μην είναι και η τελευταία Ελληνίδα που φέρνει δύο μετάλλια.

Η επιτυχία δεν ήρθε αναπάντεχα για την Κορακάκη: «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Θα μου πάρει λίγο καιρό. Με βοηθάτε σε αυτό, γιατί εκεί δεν το είχα καταλάβει. Ηταν όνειρο για μένα πριν καν γίνω αθλήτρια, γιατί θαύμαζα τους αθλητές και τους πρωταθλητές. Εγώ τους θαυμάζω όλους ανεξάρτητα από αποτελέσματα.

» Δούλεψα πολύ σκληρά και ήρθαν αυτά τα δύο μετάλλια. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένα. Ηθελα ένα μετάλλιο, αλλά το όνειρό μου εκπληρώθηκε εις διπλούν. Ευελπιστούσα να είμαι στον τελικό και στα δύο αγωνίσματα, αλλά διαχειρίστηκα σωστά τα συναισθήματά μου και πήρα τα δύο μετάλλια» ήταν τα πρώτα λόγια της. «Ελπίζω αυτά τα μετάλλια να δώσουν στους νέους κίνητρο να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και σε αυτά που ήδη ασχολούνται να τους δώσει κίνητρο να πάνε ακόμη πιο μπροστά», ευχήθηκε.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι έχει ένα γούρι που της έχει χαρίσει η γιαγιά της – το είχε μάλιστα στην τσέπη την ώρα του αγώνα.

Δεν ξέχασε όμως και την παράγκα όπου προπονούνταν για καιρό. «Απογοητεύτηκα πάρα πολύ που την γκρέμισαν», απάντησε σε δημοσιογράφους, με αφορμή την κίνηση του δήμου της Δράμας να γκρεμίσει την παράγκα λίγες ώρες πριν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Με τα μετάλλια της επιτυχίας στα χέρια (ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Intimenews)

Ο πατέρας της, Τάσος Κορακάκης, που την προπονεί και την συνόδευε στο Ρίο ντα Τζανέιρο, μίλησε και αυτός για τις «δυσκολίες με τις προπονήσεις» και τις μεγάλες εντάσεις, «αλλά πρώτα είναι η σχέση πατέρα-προπονητή».

«Υπήρχε μεγάλη πίεση το τελευταίο διάστημα και σκληρές προπονήσεις. Δεν μπορούσαμε να καθίσουμε κι άλλο χρόνο εκεί για να γυρίσουμε με την υπόλοιπη αποστολή, γιατί θέλαμε να ξεκουραστούμε», εξήγησε στους δημοσιογράφους.

(ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Intimenews)

Την ολυμπιονίκη υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής που υποσχέθηκε ότι η πολιτεία «θα κάνει όσα δεν έκανε μέχρι σήμερα» και να μην μένει στις πράξεις.

«Ερχεται η ελπίδα από την προσπάθεια ενός παιδιού, που κάτω από δύσκολες συνθήκες με όπλο την επιμονή και τη θέληση έκανε το όνειρο πράξη. Είναι ένα παράδειγμα για όλους», είπε και πρόσθεσε ότι «η Αννα είναι το παιδί όλων των Ελλήνων. Η πολιτεία θα κάνει όσα δεν έκανε μέχρι σήμερα. Οφείλει να τα κάνει, να μη μένει σε λόγια, αλλά να τα κάνει πράξεις».

Προβλήματα της τελευταίας στιγμής

Η Αννα Κορακάκη και ο πατέρας της έφτασαν με καθυστέρηση περίπου δύο ωρών από τη Ρώμη.

Αιτία ήταν τα αγωνιστικά πιστόλια που μετέφερε στις αποσκευές της και για τα οποία χρειάστηκε επιπλέον έλεγχος και επιπλέον εξηγήσεις στις ιταλικές αρχές με αποτέλεσμα να καθυστερήσει και να χρειαστεί να πάρει επόμενη πτήση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...