260
|

Ανησυχία από την αύξηση των διασωληνωμένων: Στην Εντατική 14χρονη από την Κηφισιά

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2020, 09:59

Ανησυχία από την αύξηση των διασωληνωμένων: Στην Εντατική 14χρονη από την Κηφισιά

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2020, 09:59

Την ώρα που ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών με νόσο Covid-19 παρουσιάζει ανησυχητική αύξηση –με βάση την τελευταία ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ έχει φθάσει πια τους 59–, σοκ προκαλεί η είδηση ότι διασωληνωμένο στην Εντατική νοσοκομείου του Λεκανοπεδίου νοσηλεύεται 14χρονο κορίτσι με κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το parapolitika,gr, η 14χρονη είναι κάτοικος Κηφισιάς, περιοχή όπου το επιδημιολογικό φορτίο εκτιμάται ότι είναι ιδιαίτερα υψηλό

Ηδη όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, το 60% των κλινών ΜΕΘ στην Αττική έχει καλυφθεί από ασθενείς Covid-19.

«H κάλυψη των κλινών στην Αττική σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα είναι σαφώς μεγαλύτερη και είναι περίπου στο 60% σε σχέση με τα υπάρχοντα κρεβάτια ΜΕΘ»,είπε ο κ. Γώγος, αν και όπως σημείωσε, «υπάρχει αριθμός κλινών που δεν έχει ανοίξει».

«Η κατάσταση αυτή», εξήγησε, «είναι “απόνερα” της διασποράς στις μικρότερες ηλικίες το καλοκαίρι. Αυτή η ηλικία των 20-30 σε συνδυασμό με τη χαλαρότητα των 40αρηδων μετέφερε την καμπύλη προς τους 50αρηδες και πάει τα σοβαρότερα περιστατικά προς τις μεγαλύτερες ηλικίες. Υπάρχει ένας αριθμός ασθενών σε μικρότερες ηλικίες κάτων των 60 ετών. Οι βαρέως πάσχοντες είναι περίπου 70 ετών κατά μέσο όρο».

«Η Αθήνα είναι μια περιοχή που η διασπορά είναι ευκολότερη, υπάρχει συνωστισμός, υπάρχει εστίαση, υπάρχουν τα μπαρ, υπάρχουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς που αποτελούν επιπρόσθετο κίνδυνο. Ελπίζουμε στα σχολεία να εξελιχθούν τα πράγματα όπως πρέπει. Τα παιδιά είναι λιγότερο μεταδότες» πρόσθεσε το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει  μεγαλύτερη παρακολούθηση και επιτήρηση των μέτρων που έχουν ληφθεί και λαμβάνονται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...