256
Η κεντρική πύλη του Νοσοκομείου «Αττικόν» (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Ανεμοβλογιά δείχνουν οι πρώτες εξετάσεις του ασθενούς από τη Βρετανία

Η κεντρική πύλη του Νοσοκομείου «Αττικόν» (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Ανεμοβλογιά δείχνουν οι πρώτες εξετάσεις του ασθενούς από τη Βρετανία

Από απλή ανεμοβλογιά και όχι από ευλογιά των πιθήκων φαίνεται ότι πάσχει τελικά ο ασθενής από τη Βρετανία, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα το βράδυ του Σαββάτου από την Κεφαλονιά στο Νοσοκομείο «Αττικόν», σύμφωνα με τα πρώτα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Ο 29χρονος έκανε διακοπές στην Κεφαλονιά, όταν εκδήλωσε ύποπτα συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων (εδώ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας θα υποβληθεί σε επαναληπτικές εξετάσεις, των οποίων τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Οπως μετέδωσε το βράδυ του Σαββάτου η τηλεόραση της ΕΡΤ, ο ασθενής είναι ευδιάθετος και απύρετος, ενώ παρουσίασε μια σειρά ήπιων συμπτωμάτων, μεταξύ των οποίων και κάποια εξανθήματα, που τον κατέστησαν ύποπτο κρούσμα. Ετσι, για λόγους ασφαλείας νοσηλεύτηκε σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης. Στο «Αττικόν» νοσηλεύεται και η σύντροφος του, η οποία είναι ασυμπτωματική.

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε το βράδυ του Σαββάτου από την Κεφαλονιά, όπου έκανε τις διακοπές του, με αεροδιακομιδή στο Νοσοκομείο «Αττικόν». Το ιατρικό προσωπικό φόρεσε τις ειδικές στολές και παρέλαβε τους δυο ασθενείς, οι οποίοι τοποθετήθηκαν μέσα στις ειδικές αποστειρωμένες κάψουλες μεταφοράς και απομόνωσης «EpiShuttle», που προστατεύουν και το ιατρικό προσωπικό κατά τη μεταφορά του ασθενή.

Το περιστατικό έχει αναλάβει ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Αναστασία Αντωνιάδου και τον καθηγητή Παθολογίας-Ρευματολογίας Δημήτρη Μπούμπα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Αργά το βράδυ της Κυριακής, ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Υγείας. «Σε εργαστηριακή εξέταση δείγματος από το ύποπτο κρούσμα του άνδρα που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο “Αττικόν” δεν ανιχνεύθηκε ιός ευλογιάς πιθήκων (monkeypox), ενώ το δείγμα βρέθηκε θετικό σε δύο επαναλαμβανόμενους ελέγχους για τον ιό της ανεμοβλογιάς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...